Sam sem zadevo pozdravil z odprtimi rokami in jo včeraj preizkusil tudi v praksi.
Bilo je bolj klavrno, ampak upam da so to samo poporodne teževe.
Izgledalo pa je približno takole: Stanujem v pri stari cerkvi. Okol šestih zvečer sem vzel kolo v centru in šibal proti domu. Ampak glej ga vraga, pri stari cerkvi nobenega prostega mesta. Ker sem bil na drugi strani ceste in bi preverjanje na terminalu pomenilo dvakratno prečkanje Celovške, sem jo ubral proti kinu Šiška. Tudi tam vse polno. Ni mi torej preostalo drugega kot pot nazaj do Tivolija, kjer sem ujel enega zadnjih praznih parkirišč, nato pa peš domu. Če bi blo še tam vse polno bi dejansko moral parkirat kjer sem kolo pobral in it domov s trolo. Mislim da to ni namen takšnega sistema.
Še huje. Ko sem se danes zjutraj zopet peljal v center sta bili tako postaja pri stari cerkvi, kot tista pri Tivoliju polni, kar pomeni da tega tudi čez noč niso sanirali. Iskreno upam, da je to začetni kiks in da se to v prihodnje ne bo več dogajalo, sicer je zadeva popolnoma neuporabna. Sploh glede na to da lahko na terminalih preveriš samo zasedenost bližnjih postaj in ne vseh.
Sam sem ta sistem videl, predvsem kot dobrodošlo nočno prevozno sredstvo, ampak glede na dosedanje izkušnje bi se zadeva končala kot brezplačna polnočna rekreacija, kateri bi sledilo dooooolgo pešačenje.