BicikeLJ

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Zakaj tako negativno in sarkastično?

Ljubljana se spreminja in dopolnjuje bolje kot kdajkoli prej. Vsi pretekli predstavniki niso spravili toliko skupaj kot pa en "Crni Zoran".

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.472
1.932
113
Sam sem zadevo pozdravil z odprtimi rokami in jo včeraj preizkusil tudi v praksi.
Bilo je bolj klavrno, ampak upam da so to samo poporodne teževe.
Izgledalo pa je približno takole: Stanujem v pri stari cerkvi. Okol šestih zvečer sem vzel kolo v centru in šibal proti domu. Ampak glej ga vraga, pri stari cerkvi nobenega prostega mesta. Ker sem bil na drugi strani ceste in bi preverjanje na terminalu pomenilo dvakratno prečkanje Celovške, sem jo ubral proti kinu Šiška. Tudi tam vse polno. Ni mi torej preostalo drugega kot pot nazaj do Tivolija, kjer sem ujel enega zadnjih praznih parkirišč, nato pa peš domu. Če bi blo še tam vse polno bi dejansko moral parkirat kjer sem kolo pobral in it domov s trolo. Mislim da to ni namen takšnega sistema.
Še huje. Ko sem se danes zjutraj zopet peljal v center sta bili tako postaja pri stari cerkvi, kot tista pri Tivoliju polni, kar pomeni da tega tudi čez noč niso sanirali. Iskreno upam, da je to začetni kiks in da se to v prihodnje ne bo več dogajalo, sicer je zadeva popolnoma neuporabna. Sploh glede na to da lahko na terminalih preveriš samo zasedenost bližnjih postaj in ne vseh.

Sam sem ta sistem videl, predvsem kot dobrodošlo nočno prevozno sredstvo, ampak glede na dosedanje izkušnje bi se zadeva končala kot brezplačna polnočna rekreacija, kateri bi sledilo dooooolgo pešačenje.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
ja, upam, da so to poporodne težave, ker recimo v Parizu, kjer je to zelo razvejana mreža, jih vsak dan prestavljajo tako, da bicikle prestavijo na višje ležeče točke, ker se vsi radi spustijo po klancu dol (in jih potem zgoraj zmanjka), gor pa nebi nihče gonil (in je spodaj polno)

Neuromancer

Fizikalc
24. jul 2007
344
116
43
Parkirišč sicer je dvakrat več kot koles, ampak še vedno se bo dogajalo točno to, kar je opisal crnobog: dnevne migracije v center oz. na kraje dogodkov in zvečer nazaj na periferijo. Včeraj okrog pol devetih so bila vsa parkirišča pri Stari cerkvi polna, tako da je bilo treba 2 bajka parkirati pri Kinu Šiška (tam so bila takrat od 26 parkirišč prosta še 4 mesta).
Ko bo v Kinu Šiška dogodek, ljudje ne bodo imeli kje parkirati, ko pa bo dogodka konec, bo biciklov hitro zmanjkalo. Enako velja za Stožice.

Sicer je tip v kontejnerju na Prešercu rekel, da bodo bicikle dinamično prestavljali med parkirišči s prikolico, ampak zaenkrat se še ni zanašati na to, če se ti nekam mudi.

grenivka

Pripravnik
1. avg 2007
616
0
16
Baje naj bi bilo 7 zaposlenih, ki bi med drugim skrbeli tudi za to, da so prazna mesta in kolesa lepo porazporejena po celem mestu.
Verjetno samo še niso dobro zalaufali zadeve
tongue-1.gif

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.979
40
48
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Takrat EP-ju se ni bilo potrebno dosti razmisljat. Lokacije so se same ponujale. Zdaj pa prostora zmanjkuje, trg se siri in je treba tosl bolj odprt, da se lahko postavlja panoje tam kjer je bilo vcasih nemogoce. Pa smo spet pri korupciji...

Kaksni korupciji? Mogoce, ce je slo brez razpisa, ampak v novih postajah in biciklih ne vidim nic slabega, ce se financirajo iz reklam. Za razliko od obcestnih panojev, ki kazijo pokrajino ali ovirajo pogled, imas od njih celo korist.
Sem pa imel obcutek, ko sem bil na enem "ta novih" avtobusov z displayi, da sem se znasel v kaksnem znanstveno-fantasticnem filmu iz 1970-ih let (enako za ene WCje na nemskih avtocestnih postajaliscih, kjer ti samo se riti ne opere
hysterical-1.gif

Za razliko od raznih Sparov in Mercatorjev, kjer moras za vrecko z njihovo reklamo oz. logotipom ti placati.
smirk-1.gif

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik Commodore pravi:
Kaksni korupciji?
Ze pred leti je bilo rečeno, da prostora za oglasna mesta v Ljubljani ni več. In, da se bo težilo k temu, da se bo število panojev po mestu zmanjševalo. Zdaj so pa kar naenkrat našli 150 novih lokacij.

Citat:

Za razliko od obcestnih panojev, ki kazijo pokrajino ali ovirajo pogled, imas od njih celo korist.
Ravno zaradi povečenaga števila lokacij le teh, se boš ti lahko vozil s PecikeLJnom po LJ.

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Včeraj sem se registrirala, nisem pa še sprobala zadeve ... očitno tudi niso postavili še vseh postaj, ki so bile predvidene. Meni se zdi dobrodošla pridobitev in jo bom z veseljem uporabljala, ker imam dom povezan s službo, tudi za migracije po centru lj, bodo zastonj kolesa the best.

lp

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.436
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Zokimrzneži, ste že našli vse slabe stvari, ki jih je mogoče odkriti v tem projektu?

men se zdi kul. Zanimivo, da niso postavili nobene postaje v Fužine in na Brilejevo.
hysterical-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja men se tud zdi tale zadeva uredu. V lj so že večkrat poskušali zalaufat tale bicikel sistem, pa jim kar ni uspelo. Mogoče jim bo tokrat.

In glede korupcije - zoki je pač trgovec. to se tukaj lepo vidi. Ti meni to, jest tebi to. In tud razmišljanje, da se bojo oglaševalska mesta zmanjševala je tud mal smešno, če kdo v to verjame. In za tiste k ne živijo v Lj, jim je itak vseeno, važno je, da imajo kolo. Pa tud če imajo torbo.

so pa na radiu rekl, da je bilo nekaj čez 1000 uporabnikov od včeraj do danes... ???

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
ksz...

Ali kdo, ki se spozna na bančne zadeve, ve, kako je s to kavcijo na kreditno. Oni naredijo rezervacijo za teh 350€, vendar ti jih ne vzamejo (razen če ne vrneš bicikla). Ali to pomeni, da če imam npr. mesečni limit na kreditni 1.000€, se mi zaradi te rezervacije limit zmanjša na 650€?

Kaj pa v primeru, da vzameš varianto preko TRR?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
če vzameš preko TRR jim odobriš, da v primeru tvoje zlorabe lahko oni trgajo teh 350€

glede limita pa dvomim, če ga maš za tisti mesec porabljenega, ti pač naslednji mesec trgajo

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.142
14
38
TUdi recimo v Londonu ni brilijanten sistem. Počasen, občasno kartice ne potegne zato je na določenih postajah zraven človek. Da dobiš kolo iz stojala je tudi napol SF, na silo v bistvu. Ampak je pa skoraj vedno kje prazna postaja, folk si tega precej sposoja in tudi postaj je več, skoraj za vsakim vogalom. Ampak, če bodo razširili mrežo bo super. Lajkam.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz

Torej je letna narocnina 3 eur, da si lahko sploh izposodis bicikl za 1uro brezplacno, kaj je to 1 ura dnevno, ali neomejeno dnevno, sam pac da je 1 ura? Torej moras biti prvo registriran uporabnik?

doktor

Pripravnik
24. sep 2007
167
0
16
1 ura naenkrat brezplačno. Lahko ga po 1 uri vrneš na stojalo in čez 5 min spet vzameš in maš spet 1 uro zastonj. In tako dalje.
3 eur/leto je naročnina, mislim, da je to tudi dobropis, ki ga lahko porabiš, če se voziš več kot 1 uro.
Super zadeva! Samo da bi laufala kot more.