Beraški zdravniki

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
A je kdo ze objavil zapis Damjane Golavsek?
Potrebovala sem ultrazvok mehkih tkiv.
Pred koncem l 24 oz enkrat 2025 ni bilo mogoče dobiti
storitve prej; na napotnico itak ne, privat pa tudi ne. Cel dan sem telefonarila od Poncija do Pilata. Četudi marsikje zelo prijazni, mi niso mogli zagotoviti datuma prej kot 13.novembra 2024, v Talasu v Strunjanu.
Ne bom razlagala, kako pomembno je dobiti hiter odgovor glede "zadreg" v našem telesu.
No, potem sem na dan ponedeljka povprašala prijateljico, ki živi v zamejstvu, kako je s temi pregledi v Italiji. Ročno me je naročila v CorMedica v Gorici in čez dva dni, v sredo, sem imela uro za UZ mehkih tkiv. Deset minut po dogovorjeni uri sem bila obravnavana, dobila izvid in zdaj sem precej bolj mirna, sicer bi vsaj do novembra travmirala in delala dodatno škodo telesu. Cena je 75€, ceneje kot je pri nas (različne cene, nad 80 €).
Dobro je imeti s seboj nekoga, ki govori italijansko.
Morda komu koristi info✋️

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.128
1.079
113
A ta ne zna poguglat "ultrazvok mehkih tkiv samoplačniško"?
Pa ga ima v 5 dneh.

Rahlo mislim, da nima pojma, ko piše
"Pred koncem l 24 oz enkrat 2025 ni bilo mogoče dobiti
storitve prej; na napotnico itak ne, privat pa tudi ne.
"

Po moje s prvim misli državne izvajalce, z drugim pa koncesionarje. Oboje pa na ZZZS.
Čisto samoplačniško pa BP najde termin do konca tega tedna.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.960
-8.674
113
A ta ne zna poguglat "ultrazvok mehkih tkiv samoplačniško"?
Pa ga ima v 5 dneh.

Rahlo mislim, da nima pojma, ko piše
"Pred koncem l 24 oz enkrat 2025 ni bilo mogoče dobiti
storitve prej; na napotnico itak ne, privat pa tudi ne.
"

Po moje s prvim misli državne izvajalce, z drugim pa koncesionarje. Oboje pa na ZZZS.
Čisto samoplačniško pa BP najde termin do konca tega tedna.
Čakeeejjjj.

To je pa že višja stopnja, ki ne paše v agendo

Floki

Guru
6. sep 2007
10.111
3.172
113
A je kdo ze objavil zapis Damjane Golavsek?
Potrebovala sem ultrazvok mehkih tkiv.
Pred koncem l 24 oz enkrat 2025 ni bilo mogoče dobiti
storitve prej; na napotnico itak ne, privat pa tudi ne. Cel dan sem telefonarila od Poncija do Pilata. Četudi marsikje zelo prijazni, mi niso mogli zagotoviti datuma prej kot 13.novembra 2024, v Talasu v Strunjanu.
Ne bom razlagala, kako pomembno je dobiti hiter odgovor glede "zadreg" v našem telesu.
No, potem sem na dan ponedeljka povprašala prijateljico, ki živi v zamejstvu, kako je s temi pregledi v Italiji. Ročno me je naročila v CorMedica v Gorici in čez dva dni, v sredo, sem imela uro za UZ mehkih tkiv. Deset minut po dogovorjeni uri sem bila obravnavana, dobila izvid in zdaj sem precej bolj mirna, sicer bi vsaj do novembra travmirala in delala dodatno škodo telesu. Cena je 75€, ceneje kot je pri nas (različne cene, nad 80 €).
Dobro je imeti s seboj nekoga, ki govori italijansko.
Morda komu koristi info✋️

To je pa precej pretiravanje. Privat v Ljubljani dobiš UZ mehkih tkiv v 2 tednih pri vsaj nekaj ponudnikih.
Vem ker sem bil/sem zaradi športa tam občasen gost.

• Všeč mi je
Reactions: jest5 in Matey

Floki

Guru
6. sep 2007
10.111
3.172
113
Misliš z imeni, ker so zagrozili s sodišči. Drugače pa same plače brez imen imaš objavljene. Saj večinoma gre za ene in iste ljudi, ni ravno da imaš en mesec 5k nasledji pa 13k.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.111
3.172
113
Je res to izjavil?

Tole sem na prejšnji strani citiral iz novice kot je bilo objavljeno in povedano z njihove strani.

" Predlagali smo zdravstveni steber za vse zaposlene v zdravstvu, od direktorja do strežnice. Vse je pripravljeno: plačne lestvice, število dni dopusta, tudi zakon je že napisan. Z vlado se o vsem lahko dogovorimo v dveh tednih. Če bo naš predlog sprejet, bodo v pol leta odpravljene vse čakalne dobe."

• Všeč mi je
Reactions: jtfc

bertoncl

Guru
4. jun 2015
1.811
640
113
Tole sem na prejšnji strani citiral iz novice kot je bilo objavljeno in povedano z njihove strani.

" Predlagali smo zdravstveni steber za vse zaposlene v zdravstvu, od direktorja do strežnice. Vse je pripravljeno: plačne lestvice, število dni dopusta, tudi zakon je že napisan. Z vlado se o vsem lahko dogovorimo v dveh tednih. Če bo naš predlog sprejet, bodo v pol leta odpravljene vse čakalne dobe."

Zanimiva izjava. Še za ostale link do celotne novice, kjer je objavljeno tudi, kdo naj bi to izjavil: https://www.delo.si/novice/slovenij...ali-tri-resitve-za-dobro-delovanje-zdravstva/

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.580
10.798
113
Misliš z imeni, ker so zagrozili s sodišči. Drugače pa same plače brez imen imaš objavljene. Saj večinoma gre za ene in iste ljudi, ni ravno da imaš en mesec 5k nasledji pa 13k.
ja zanimivo, ker zaspinat pa so vsi hoteli ces da je to enkratna anomalija ne leto da se pac pride fo 13kilo in podobno.
bleferji vsi po vrsti.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.973
6.589
113

Drgac kar je... Ko je dopust, je bagatela, ampak dezurstva iz takrat notri prinasas naslednji mesec, ko pokrivas kolega, ki je tebe prejšnji mesec. Tlempankar nanese potem. Potem so pa se fore z nepopolnimi izplacili sproti in se potem za nazaj nakazuje, ko pac ne sprejmes, da se ure brisejo... To je bilo ze dostikrat povedano in tudi obrazloženo. Od tod seveda zajebancije, ko se gleda eno tako placilko in ure, ce imajo dohtarji 25ur/dan.

• Všeč mi je
Reactions: Floki

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.049
3.564
113
41
Lj
pa naj objavijo letne plače

Evo maš en primer. 800k v 5 letih, oziroma 160k na leto.

"Končni cilj Fidesa pa je določitev zdravniških plač v razmerju do povprečne plače v državi. Najvišje osnovne bruto plače zdravnikov bi morale po njihovem mnenju znašati 3,85-kratnik povprečne plače v državi, kar trenutno pomeni 9000 evrov bruto ali okoli tri tisoč evrov več kot zdaj. Na osnovno plačo pa so vezani tudi dodatki in nadure, s katerimi zdravniki svojo osnovno plačo velikokrat tudi podvojijo.
Poglejmo na primeru: zdravnik, ki je v zadnjih petih letih v javnem sektorju zaslužil največ, je dobil dobrih 800 tisoč evrov, od tega z nadurami kar 560 tisoč evrov, torej več kot polovico."

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.569
1.091
113
Titograd

Oni se čutijo poklicane da uredijo vse za vse v zdravstvu? Pyzde hinavske, ne da nikoli niso stopili za nobenega, še kako so zajebavali sestre na tisti dan, ko so one stavkale. Pa niso stavkale za 9k€ bruto mesečno!

Me res zanima koliko bi jim po tem predlogu dali plače in dopusta...

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe