Beraški zdravniki

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

bertoncl

Guru
4. jun 2015
1.820
643
113
Gb9-oS4WoAAoUMn

Sarkazmi se kar sami ponujajo, ampak se bom zadržal. Tole je katastrofa, in res smo bedaki. Takšna novica bi nas vse morala naterat na proteste pred parlament, ne glede na vlado. Tukaj ni političnih barv.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.503
4.273
113
Privatne zavarovalnice so rešitev (za lastnike):

Saj tu nikoli ne veš kaj je boljše.
Sicer pa lepo da kdo kakšnega butla ki mu preveč diši denar od drugih skine z sveta, da še obstaja pol upanje za človeštvo.

• Všeč mi je
Reactions: tony

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.503
4.273
113
Ne pri zdravstvenem zavarovanju smo itaq vsi nategnjeni in postavljeni v dolgo čakalno vrsto.

Ampak mi se ne damo..

• Všeč mi je
Reactions: AndrejD

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.955
16.063
113
Eni drugi se tudi ne dajo:
V Sindikatu zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije Fides so Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) in ministrstvo za zdravje v torek pozvali, naj mu zagotovita sodelovanje v prenovi sistema glavarinskih količnikov v ambulantah družinske medicine in pediatrije. Ob tem so poudarili, da je sistem glavarinskih količnikov del standardov in normativov, zapisanih v modri knjigi, ki je kot sestavni del kolektivne pogodbe varovana s protokoli za spremembe. Na ZZZS-ju so odgovorili, da je Računsko sodišče v svoji reviziji leta 2022 ugotovilo, da standardi in normativi iz modre knjige niso objektivni.
V Fidesu menijo, da Računsko sodišče nima nikakršne pristojnosti in pravne podlage za presojo standardov in normativov iz modre knjige. Ti standardi in normativi po navedbah sindikata predstavljajo del kolektivne pogodbe za zdravnike in zobozdravnike. Računsko sodišče pa je s svojim mnenjem nedopustno poseglo v kolektivne dogovore, ki predstavljajo pravno zavezujoč akt, so v sporočilu za javnost zapisali v Fidesu.
Na ZZZS-ju so v torek pojasnili, da so načrtovano prenovo glavarinskih količnikov predstavili različnim predstavnikom zdravniških organizacij, med drugim tudi članom sindikata Fides, kjer pa trdijo, da so za sestanek z ZZZS-jem zaprosili sami in da so na njem opozorili, da načrt sprememb zanje ni sprejemljiv.
Znova so poudarili, da bodo vsakršno enostransko poseganje v glavarinske količnike šteli za protipravno ravnanje in temu ustrezno tudi ukrepali.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.614
3.923
113
Ljubljana
hmpg.net
Standardi iz modre knjige so bili sprejeti 2011 - narejeni na preteklih izkušnjah. Se pravi, da so standardi, s katerimi se meri produktivnost zdravnikov narejni glede na tehnologijo izpred 15 let.

Kdo med vami ima "normo" na delovnem mestu staro več kot 10 let?

• Všeč mi je
Reactions: jendomen