Bencinski servisi Petrol

ambient

Pripravnik
9. mar 2011
162
0
16
Citat:
Uporabnik catwoman pravi:
ksz ...
Dokler je folk, ki še vseeno kupi tisto čokoladico, čistilo za okna al pa bilokaj, kar ponuja prodajalec, bojo to še naprej delal. Ker se pač splača očitno, sploh pri taki marži. Če ne gre drugač, greš pač na avtomat in tam tankaš in plačaš (tud s službeno kartico). Al pa pač greš na drugo pumpo. Ampak je itak čedalje več tega, tko da dejansko nimaš nikjer miru ... Pumpe že dolg niso to, kar so ble včasih ...

Moja soseda je delala dolga leta na Petrolu, ko so bile še navadne "tankštele." Ampak tudi tkarat je prodala zraven bencinsa že boga i pol, in vsaki stranki ponujala še vse (od cigaret, do pijače). Ampak ne vem folk je to sprejelam kot nekaj normalnega...za razliko od današnjih nevrotikov, ki jih vse moti...

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Meni se zdi, da me imajo za neumnega, valda zase vem kaj rabim in po kaj sem prišel. Čisto razumem da zaposleni morajo to početi in niso nič krivi. Še vedno pa se lahko tukaj, kjer očitno berejo tudi višje zaposleni na Petrolu, nad tako poslovno prakso pritožujemo. Al si ti vedno tiho, če te kaj moti?

Car

POSTman
4. avg 2007
8.575
1.827
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Prosil bi vas, da vaše prodajalce izobrazite in naučite, kako se določene stvari sploh prodajajo, če jih že ponujate. Gre se za primer vstopnic. Vedno, ko sem hotel kupiti vstopnice na Petrolovih servisih so imeli prodajalci ogromno težav, da so mi jih prodali. Višek pa je bil, ko mi enkrat niso hoteli prodati vstopnice za otroka, češ da sem prestar za otroško karto
13.gif
Opazil pa sem šele čez nekaj dni.....

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.085
496
83
tam ko se terc po tori rola
Citat:
Uporabnik ambient pravi:
Citat:
Uporabnik catwoman pravi:
ksz ...
Dokler je folk, ki še vseeno kupi tisto čokoladico, čistilo za okna al pa bilokaj, kar ponuja prodajalec, bojo to še naprej delal. Ker se pač splača očitno, sploh pri taki marži. Če ne gre drugač, greš pač na avtomat in tam tankaš in plačaš (tud s službeno kartico). Al pa pač greš na drugo pumpo. Ampak je itak čedalje več tega, tko da dejansko nimaš nikjer miru ... Pumpe že dolg niso to, kar so ble včasih ...

Moja soseda je delala dolga leta na Petrolu, ko so bile še navadne "tankštele." Ampak tudi tkarat je prodala zraven bencinsa že boga i pol, in vsaki stranki ponujala še vse (od cigaret, do pijače). Ampak ne vem folk je to sprejelam kot nekaj normalnega...za razliko od današnjih nevrotikov, ki jih vse moti...
Ja, ena takšna teta je bila pred leti tudi na bližnjem Petrolu. Ampak, ni spraševala, če lahko da še to ali ono -namesto drobiža ti je pač dala žvečilni ali dva... Od začetka sem jo še malo postrani gledal, potem pa začel tiste žvečilne dajati v vrečko. Ko se jih je nabralo za en tank, sem šel tankati in ji dal vrečko žvečilnih. Je izbuljila oči...
confused-1.gif
, pa sem ji rekel da menda je to tudi denar, saj mi ga vedno vrača. In šel. Od takrat mi je vedno vračala do stotina točno nazaj.
Kar se pa tiče tega vsiljevanja na Petrolu dandanes.... na jetra mi že gre vse skupaj. Grem plačat natankano gorivo, sinko je bil zraven... so se prodajalcu kar zasvetile oči - a bi še Milko, danes je v akciji? Pravim, da ne. Ja, pa malemu boš pa ja kupil čokolado... No, potem sem pa sinku na glas, da me je slišal še tazadnji v vrsti, rekel ''...greva v trgovino. Tam dobiš ta veliko Milko, toliko stane tukaj majhna...'' Butli frdamani, če bi imel željo kupiti čokolado ali olagumije, bi že rekel zanje, se vam ne zdi?

Petrol

Petrol d.d.
31. avg 2011
109
22
18
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Prosil bi vas, da vaše prodajalce izobrazite in naučite, kako se določene stvari sploh prodajajo, če jih že ponujate. Gre se za primer vstopnic. Vedno, ko sem hotel kupiti vstopnice na Petrolovih servisih so imeli prodajalci ogromno težav, da so mi jih prodali. Višek pa je bil, ko mi enkrat niso hoteli prodati vstopnice za otroka, češ da sem prestar za otroško karto
13.gif
Opazil pa sem šele čez nekaj dni.....

Spoštovani,

najprej bi se vam radi opravičili za vse negativne izkušnje pri kupovanju kart na Petrolovih bencinskih servisih. Že vrsto let sicer v izogib takšnim dogodkom veliko časa posvečamo izobraževanju zaposlenih, zaradi česar nam raziskave zadovoljstva kupcev že nekaj let kažejo, da imamo najbolj prijazne in strokovne zaposlene med vsemi bencinskimi servisi v Sloveniji. Kljub temu pa nam je pomembno zadovoljstvo vsakega kupca. Zato vam pozivamo, da nam ob morebitni prihodnji težavi pri kupovanju kart, to tudi prosim sporočite prek sistema Povej Petrolu, na www.petrol.si/povej‎ . Pri tem prosim opredelite, na katerem bencinskem servisu in kdaj ste naleteli na težave. Le tako bomo lahko napako tudi popravili, da negativnih izkušenj pri kupovanju kart v prihodnje ne boste imeli več.

Hvala za vaše mnenje in lep dan še naprej!

Žiga Fišer
Strateško-korporativno komuniciranje, Petrol

jure_jankovich

Fizikalc
14. feb 2013
999
0
36
125
Odgovor za tiste, ki vas "vsiljena" prodaja moti: ja, rečeš ne in konec.
Pa še odgovor za tiste, ki vas to ne moti in menite, da ostali potrebujejo več strpnosti:
redno kupujem v raznoraznih trgovinah, pa še nikoli ni kaka prodajalka letala za mano med policami in mi ponujala plenic, ko sem kupoval skret papir, niti mi na blagajni še nobena ničesar vsiljevala. Pa pomislite, PRODAJAJO podobne izdelke, kot Petrol. Samo, da so bistveno cenejši ... Pričakujem, da ko naslednjič obiščem neko od trgovin, da me prodajalka vpraša: a bencina pa ne bi? Veste, mamo takega, ki poganja tudi Dacie ..."
Še huje: ustavi me policaj, ugotovi, da nimam žarnic. Mi napiše kazen, potem pa iz kovčka potegne ene super duper ksenonke in mi jih ponudi za ugodno ceno ...

Tkole nekako. Vsak lahko prodaja kar hoče ampak ... dejte nas že pustit na miru, če bom rabil, bom že kupil.

Sicer pa prodajalci na Petrolu niso sami nič krivi, da se spuščajo v tole ...

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
Storjenih je bilo veliko naporov, da smo s ponudbo približali željam in potrebam potrošnikov (manj je v ponudbi delov za vozila in bistveno več za osebne potrebe potrošnikov).

Torej - na mestu, kjer točimo gorivo v vse vrste motornih vozil, ste namesto delov za taista vozila vpeljali bistveno več izdelkov, ki se jih kupi v vsakem supermarketu.

Briljantno. Servis ste popolnoma približali potrebam potrošnikov.
grin1.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.637
215
63
Kranj
Delam v PC trgovini, pa stranko na koncu samo vprašam "potrebujete ali rabite še kaj drugega" in to je to....nič vsiljivo.

PETROL: Ste predragi, znižajte cene. Vse imate MERCATOR + 50%.....

mr_

Guru
20. sep 2007
9.428
2.783
113
Ocitno trg potrebuje nekaj takega, kot je nalepka za na nabiralnik, da noces prejemati reklamne poste. Tko da lahko alter-brainstorming tukaj vklopi mozgane. Kapca, zapestnica, nalepka na denarnici, kljucu? Ker na gre Petrol najbolj na zivce, ocitno, bi za zacetek priceli s tem, da bi vsaj pri njih delovalo.

jello

Guru
22. sep 2008
10.308
3.929
113
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
Torej - na mestu, kjer točimo gorivo v vse vrste motornih vozil, ste namesto delov za taista vozila vpeljali bistveno več izdelkov, ki se jih kupi v vsakem supermarketu.

Briljantno. Servis ste popolnoma približali potrebam potrošnikov.
grin1.gif

Petrol so amaterji proti Pošti. Si ne predstavljam kakšne "strašanske napore so storili" da so pošte spremenili v cigo štante. Samo še sladkorna pena manjka (to bi bila verjetno še najbolj uporabna stvar od vse tiste šare med katero lahko mimogrede opraviiš še kakšno storitev, ki ima veze s pošto).

Čakam tankštelo ki bo omogočala tankanje brez da stopim iz avta. Kot je bilo pred 30 leti. S stričkom ki bo vprašal "polno?". Kaj je avtomatskega na tistih avtomatih na petrolu pa mi nikoli ni bilo jasno. Mogoče to da ti sam napiše da ne dela (seveda obvezno šele potem ko daš kartico, vpišeš pin, čakaš "modem" in bi moral ven past račun) in da pejt plačat v vrsto?
bonk.gif

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.628
3.995
113
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Čakam tankštelo ki bo omogočala tankanje brez da stopim iz avta. Kot je bilo pred 30 leti. S stričkom ki bo vprašal "polno?".
Lani doživel na bencinski INA v dalmaciji ... ata pred penzijo sedu lagano na stolu pred pumpo kot v kakšnem ameriškem filmu, takoj do mene če bom polno... sem bil čist presenečen... mi natanka... potem sem mu še vedno presenečen želel dat napitnino pa je nepreveč prijazno reku da je to njegova služba in ne jemlje napitnine (?!?!) (drugi totalni šok v 10 minutah). Sem še vidu kako je dal denar v blagajno pa se usedu nazaj na stol "odmarat".

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.668
3.178
113
v lokalni ostariji
mene nič ne moti da me sprašuje. pač trudijo se prodat in prav je tako. če že mene motijo mrki pogledi, težni "karakterji"... če mi prijazen prodajalec pač ponudi čokoladke (nevsiljivo seveda) je čisto ok.

AIter

Pripravnik
9. dec 2010
284
0
16
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
pa stranko na koncu samo vprašam "potrebujete ali rabite še kaj drugega"

in se prituzujes nad placo
priden.gif

pac ne znas prodajat, oz. si prodajalc tk bol po naklucju
uf-1.gif

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.722
166
63
Dejstvo je, da so stvari na Petrolu predrage, da bi jih tam kupoval. Tukaj izvzamemo Cigarete, revije, kake vžigalnike, bencin za Zippo. Ampak tega jaz ne potrebujem.

Kupovanje tako opevane čokolade, rolade, vegete, vodice po britju, salame, nastavkov za tuš, kremc za spodi, pa se na Petrolu res ne splača.

LP

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
Je pa Petrol s tem tečnarjenjem vseeno še vedno boljši od OMVja in njihovih čistilcev oken, kateri ti zasvinjajo celi avto, pa čeprav vidijo, da si ga pred minuto pripeljal iz avtopralnice
uf-1.gif

Saj če ga vidiš ko gre proti tebi mu rečeš, da je avto iz pralnice oz. če je slep, jeba je, ko je gužva, ti pa za blagajno
crazy1.gif

PS: ravno zaradi takšnih zadev hodim tankat na Agit in MOL, kjer tega ne poznajo
zmaga.gif