Bencinski servisi Petrol

ambient

Pripravnik
9. mar 2011
162
0
16
Citat:
Uporabnik ghibli pravi:
Citat:
Uporabnik ambient pravi:
A drugač vi živite v prfektnem svetu, da vas take malekonsti motijo. Bože..pač počakaš minuto na blagajni, pogledaš kera huda baba je na tokratni izdaji Playboja, ko plačuješ račun rečeš prodalajli "Hvala, ampak ne potrebujem," ko plačaš pa ji zaželiš lep dan....tkole ko berem kaj ljudi vse moti v življenju me res ne čudi, da je v Sloveniji toliko zafrustrirancev...aja, ja pa politiki so vse krivi, itaq.

na čem si ti
jaz bi tut to
zmaga.gif

Zdrava pamet...probi kdaj.
cool-1.gif

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.611
1.303
113
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
Vprašanje: Prosim, da nehate posiljevati vaše trgovce, da sprašujejo stranke "ali bi še kaj", saj vendar vsak posameznik ve ali še kaj rabi.
Hvala

Vir: http://www.petrol.si/zadovoljstvo

Odgovor: Dovolite nam, da se vam najprej zahvalimo za vašo reklamacijo, ki se nanaša na ponujanje blaga na naših bencinskih servisih.

Skrb za to, da je kvaliteta blaga in storitev na naših bencinskih servisih kar najboljša je stalna in prioritetna naloga naše korporacije. Tako kot je želja vseh trgovskih organizacij, da dosežejo kar največjo prodajo, tako je takšen tudi naš cilj in v to smer potekajo tudi izobraževanja vseh naših zaposlenih. Naša želja vsekakor je, da poleg goriv, zaradi katerih stranke prioritetno obiskujejo naše bencinske servise, prodamo tudi izdelke iz naše dodatne ponudbe. Storjenih je bilo veliko naporov, da smo s ponudbo približali željam in potrebam potrošnikov (manj je v ponudbi delov za vozila in bistveno več za osebne potrebe potrošnikov).

Mogoče se res zdi ponujanje marsikdaj vsiljivo, vendar so prodajalci tako naučeni, kar pomeni, da bi vsakemu kupcu naj najprej ponudil izdelek, ki predstavlja logično povezavo z izbranim in v nadaljevanju še kašen izdelek iz številnih mesečnih akcij pospeševanja prodaje na naših bencinskih servisih. Istočasno pa zaposlene tudi izobražujemo v smislu nevsiljivosti in ocene trenutka, ko naj bi s ponudbo prenehali, najkasneje pa takrat, ko se stranka drugič zahvali za ponujene izdelke.

V upanju, da boste poskušali razumeti naše obrazložitve in da boste še naprej ostali naš zvesti kupec vas prav lepo pozdravljamo

Tomaž Jamnik, področje maloprodaje

kera logika
bonk.gif

kreteni
bonk.gif

napolnim poln tank in logično sklepanje je, da rabim še žvečilne? čokolado?
bonk.gif

ta je še boljša "še kašen izdelek iz številnih mesečnih akcij pospeševanja prodaje"
hysterical-1.gif

pravi biseri jim delajo v marketingu
bonk.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.637
215
63
Kranj
pa cene imajo vse za 50% višje kot trgovine, dobijo pa ugodneje glede na količine.....kje so časi, ko si šel plačat pa mir.

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Enostavno zamižite z enim očesom; če bodo tako vsi delali...bo čez leto drugače (če jim morajo vsiliti da težijo ali bi še kaj) jim že sedaj glede tega ne gre ravno najbolje, torej jim na dolgi rok takšna dejanja ne bodo šla
smile-1.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
a ni najbolj preprosta zadeva da enostavno se izognete petrolu namesto da tu jokcate? Oni delajo za biznis in to je to eno res ne razumeete

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Me zanima kakšen procent strank dejansko na vprašanje "ali bi še tole" odgovori pritrdilno. Ampak občutek dobiš da Petrol raje nadleguje svoje zveste stranke za dodatnih nekaj fičnikov. Nisem čisto siguren, da je tale računica pozitivna.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.475
9.778
113
EU
Ima pa besen naziv delovnega mesta "Strateško-korporativno komuniciranje"
shocked-1.gif

Kadrovnik pa sigurno ima "Strateško manipuliranje s človeškimi resursi"
cool-1.gif

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.628
3.996
113
Seveda vedno ko kupujem bencin rabim še dišečo smrečic in mini komplet za čiščenje avta.
Pa ponavadi tako povejo da 1/2 ljudi misli da je zastonj .... "A boste še osvežilec za avto?" - "Ja bom... če ponujate" ... "3,99€" ... "aja, ni zastonj... potem mi pa ne ponujat, če bi rabil bi povedal" .

V Baumax sem šel zadnjič kupit plastični lavor... pa me blagajničarka sprašuje če bom sprej proti mrčesu v akciji.... ali pa neko orodje
Itak, če rabim lavor rabim verjetno tud sprej proti mrčesu.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
ksz

A se res tako težko nasmehniti in reči: "Ne hvala."?
A je to res tak napor? A imate več od tega, če sikate prodajalcu in spravite v slabo volje njega in sebe? A zgubite 1s časa zaradi vprašanja? Raje se vprašajte kaj je narobe z vami.

pinKING

Pripravnik
1. sep 2007
523
8
18
ORANGEland
www.trenutkiveselja.si
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
Vprašanje: Prosim, da nehate posiljevati vaše trgovce, da sprašujejo stranke "ali bi še kaj", saj vendar vsak posameznik ve ali še kaj rabi.
Hvala

Vir: http://www.petrol.si/zadovoljstvo

Odgovor: Dovolite nam, da se vam najprej zahvalimo za vašo reklamacijo, ki se nanaša na ponujanje blaga na naših bencinskih servisih.

Skrb za to, da je kvaliteta blaga in storitev na naših bencinskih servisih kar najboljša je stalna in prioritetna naloga naše korporacije. Tako kot je želja vseh trgovskih organizacij, da dosežejo kar največjo prodajo, tako je takšen tudi naš cilj in v to smer potekajo tudi izobraževanja vseh naših zaposlenih. Naša želja vsekakor je, da poleg goriv, zaradi katerih stranke prioritetno obiskujejo naše bencinske servise, prodamo tudi izdelke iz naše dodatne ponudbe. Storjenih je bilo veliko naporov, da smo s ponudbo približali željam in potrebam potrošnikov (manj je v ponudbi delov za vozila in bistveno več za osebne potrebe potrošnikov).

Mogoče se res zdi ponujanje marsikdaj vsiljivo, vendar so prodajalci tako naučeni, kar pomeni, da bi vsakemu kupcu naj najprej ponudil izdelek, ki predstavlja logično povezavo z izbranim in v nadaljevanju še kašen izdelek iz številnih mesečnih akcij pospeševanja prodaje na naših bencinskih servisih. Istočasno pa zaposlene tudi izobražujemo v smislu nevsiljivosti in ocene trenutka, ko naj bi s ponudbo prenehali, najkasneje pa takrat, ko se stranka drugič zahvali
13.gif
za ponujene izdelke.

V upanju, da boste poskušali razumeti naše obrazložitve in da boste še naprej ostali naš zvesti kupec vas prav lepo pozdravljamo

Tomaž Jamnik, področje maloprodaje

A, zato ne nehajo po prvem ne.... zanimivo... in potem smo Alteraši nestrpni...
evil.gif

In kaj ce se Petrolu ne mores izognit? Recimo da imas sluzbeno kartico, itd?

Rambo013

Majstr
30. jan 2010
1.812
389
83
Vipavska dolina

ksz

Sej ni samo v Petrolu tako, v veliko trgovinah so me že spraševali ali rabite še to, to imamo v akciji...

Podobno sem doživel včeraj na banki. Če pridem in hočem dvignit denar, hočem dvignit denar. Če bi me zanimalo tako varčevanje, pa drugačno ali spet nekaj tretjega bi se za to pozanimal. Ko sem jo imel že skoraj poln kufr sem ji enostavno rekel da bo račun v dveh mesecih skoraj prazen tako da se mi ne splača razmišljat o ne vem kakšnem varčevanju...
evil.gif

Nazadnje urejeno:

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.436
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik Gonzo pravi:
Ima pa besen naziv delovnega mesta "Strateško-korporativno komuniciranje"
shocked-1.gif

Kadrovnik pa sigurno ima "Strateško manipuliranje s človeškimi resursi"
cool-1.gif

Ne poznaš tega delovnega mesta, kajne? Kako pa bi ga ti poimenoval? Če ga poznaš.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.722
166
63
Tudi meni gre maksimalno na živce to ponujanje čokoladic in žvečilnih... Nekdo je v tem forumu omenil, da dvakrat rečeš ne hvala in da to vzame par sekund več, ampak v celotni vrsti se pri vsakemu teh par sekund zelo nabere.
Zaradi tega vsiljevanja se Petrolu izogibam, vendar mi vedno ne uspe.
Več ali manj strogo nikoli ne kupim pri njih nič drugega, ker so cene res zelo zasoljene, tudi čokoladice...
hysterical-1.gif

gr69

Guru
15. dec 2009
11.660
2.701
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik pinKING pravi:

In kaj ce se Petrolu ne mores izognit? Recimo da imas sluzbeno kartico, itd?

Jaz večkrat rečem, da če mi spravi kofe, čike itd. na kartico skozi, da rade volje vzamem - potem že po prvem "teženju" neha.
grin1.gif

ambient

Pripravnik
9. mar 2011
162
0
16
Citat:
Uporabnik Rambo013 pravi:

ksz

Sej ni samo v Petrolu tako, v veliko trgovinah so me že spraševali ali rabite še to, to imamo v akciji...

Podobno sem doživel včeraj na banki. Če pridem in hočem dvignit denar, hočem dvignit denar. Če bi me zanimalo tako varčevanje, pa drugačno ali spet nekaj tretjega bi se za to pozanimal. Ko sem jo imel že skoraj poln kufr sem ji enostavno rekel da bo račun v dveh mesecih skoraj prazen tako da se mi ne splača razmišljat o ne vem kakšnem varčevanju...
evil.gif

Dobr ampak še zmer ne razumem zakaj je težko rečt "Ne hvala. Lep dan vam želim." ?

catwoman

Pripravnik
3. sep 2007
115
0
16
..: LJ :..
ksz ...
Dokler je folk, ki še vseeno kupi tisto čokoladico, čistilo za okna al pa bilokaj, kar ponuja prodajalec, bojo to še naprej delal. Ker se pač splača očitno, sploh pri taki marži. Če ne gre drugač, greš pač na avtomat in tam tankaš in plačaš (tud s službeno kartico). Al pa pač greš na drugo pumpo. Ampak je itak čedalje več tega, tko da dejansko nimaš nikjer miru ... Pumpe že dolg niso to, kar so ble včasih ...