bedaki na cesti

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
Mamo tudi voznike rešilcev, pa naj se javijo in povejo iz prve roke, kje ga vozniki biksamo, ko slišimo sireno.

V tem da je nekateri ne slišijo....

Hja, glede na to, kako uboge sirene in neopazne luči imajo nekatera vozila, ki se jih uporablja za nujne vožnje, to niti ni čudno. Zadnjič mi pride nasproti rešilec - slišalo se ga je šele, ko je bil kako sekundo stran, modre luči so bile pa (sredi jasnega dne) praktično neopazne ...

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
Ja očitno so večina tega mnenja. Sej sam veš, so te že siti
grin1.gif

Ta ženska je še en dokaz več, da je na tem svetu vse narobe. Klapa ne zna več gledat okoli, ona se pelje in to je to. In pelje se počasi, ker trobijo že 20 let da hitrost ubija, v 3pm. Da bi se pa 1x nekdo malo prilagodil, tudi nekaj naredil, kar ni po zakonu, pa bog ne daj. Sem sam imel primer, ko je rešilec prišel za mano na eni ovinkasti cesti. Ja faaak ane, najbolje je narediti paniko, se ustaviti in delat štalo po cesti. Da bi se pa malo logično pomislilo pa bog ne daj. Takrat bi se rabilo samo enega policaja, da bi me ocolal in bi bila mera polna.
bonk.gif
Ker sem poznal cesto sem lepo stisnil gas do prve ravnine, tam pa lepo desni smerokaz, da voznik ve, da sem ga opazil in je lepo prehitel. Seveda nisem potem nekaj panično zaviral. Samo spustil gas in smo rešil zadevo. Počutil sem se odlično, ker sem vedel, da ni izgubil nič časa z mano.

A je kje napisano kako se postopa ob rešilcu? Vsi vejo samo, da se morajo ustaviti in dati prednost rešilcu. Pa je velikokrat to ( moje lajično mišljenje ) narobe. Več ko se bo rešilec ustavlal in potem pospeševal, več časa bo izgubil in več rukanja bo za ponesrečenca. Mamo tudi voznike rešilcev, pa naj se javijo in povejo iz prve roke, kje ga vozniki biksamo, ko slišimo sireno.

Če bi vsi vozili tako kot ti, bi bilo 100x lažje peljat
smile-1.gif

Sicer je pa tako, da moraš reševalnemu vozilu omogočiti prosto pot, vsak si pa to drugače predstavlja
smile-1.gif
Največ je takih, ki se ustavljajo sredi ceste potem moraš pa bremzat na polno, vse leti po avtu....

Evo kako zgleda ena "normalna" vožnja
grin1.gif
Več ali manj je vedno tako.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Vse lepo in prav, ampak (pa da ne bo pomote: delo reševalcev nadvse spoštujem in mi dviga pritisk, ko se folk ne umika): tisti z mercedesom vas verjetno ni slišal (CL, če se ne motim, in tak avto ima zelo dobro zvočno izolacijo, osvetlitev transporterjev pa pol k... ni vredna, sirene imate pa v večini avtov bolj zato, da vas v kabini nervirajo kot da bi zunaj kdo kaj slišal). Takoj ko vas je opazil, se je umaknil, kolikor se je dalo. Tam na vrhu hriba je pa človek gledal levo ... Čisto pričakovano.
Jebiga, opremo imate za en k...., potem je pa še folk bebav (kot tisti kvaziprofi v šleperju).
Če bi imeli vsaj luči in sirene, kot se spodobi, bi bilo vsaj pol lažje.

Nazadnje urejeno:

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Jaz, ko gledam včasih ameriško oddajo Paramedis ali kaj podobnega, imajo bolje osvetljeno in ozvočeno to je res.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.094
1.269
113
42
Če bi folk bolj gledal na cesti bi bilo tud uredu. Kljub temu da nimajo idealne luči in sirene bi vseen vsak normalen voznik opazit rešilca na nujni vožnji. Tole z lučmi je samo izgovor za slabše voznike.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
"je iz stranske ceste pripeljal 47-letni voznik in izsilil prednost."

Vedno se je govorilo, da so bili motoristi projektili......ampak eni pač uletijo na cesto. Najprej zavira, se skoraj ustavi, prideš še bližje pa spelje. Najbrž me ni videl, ker nisem imel prižganih luči, pripeljal sem se 243km/h, njemu so pa v glavo svetila 3 sonca, dve luni in iz štirih ladij so mu v oči signaliziral morzejevo, z močnimi reflektorji iz 2 svetovne vojne. Dva reflektorja za vsako, direkt v zenico. Pa me je nažalost spregledal.
grin1.gif
Sem mel še enega na lagerju, ko uleti, pa se mi je nekam skril.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Jah se zgodi saj nikogar ne obsojam, samo pravim da ni kar tako "u izi" prižgati luči in sireno in gas do podna
ne-ne-1.gif

Tam kjer se mercedes ustavi, če bi nekdo zavijal noter v tisto ulico bi 100% počilo ker nebi bilo več prostora, tam kjer pa tisti avto ven zavija je STOP znak
smirk-1.gif

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.554
1.157
113
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
Ja očitno so večina tega mnenja. Sej sam veš, so te že siti
grin1.gif

Ta ženska je še en dokaz več, da je na tem svetu vse narobe. Klapa ne zna več gledat okoli, ona se pelje in to je to. In pelje se počasi, ker trobijo že 20 let da hitrost ubija, v 3pm. Da bi se pa 1x nekdo malo prilagodil, tudi nekaj naredil, kar ni po zakonu, pa bog ne daj. Sem sam imel primer, ko je rešilec prišel za mano na eni ovinkasti cesti. Ja faaak ane, najbolje je narediti paniko, se ustaviti in delat štalo po cesti. Da bi se pa malo logično pomislilo pa bog ne daj. Takrat bi se rabilo samo enega policaja, da bi me ocolal in bi bila mera polna.
bonk.gif
Ker sem poznal cesto sem lepo stisnil gas do prve ravnine, tam pa lepo desni smerokaz, da voznik ve, da sem ga opazil in je lepo prehitel. Seveda nisem potem nekaj panično zaviral. Samo spustil gas in smo rešil zadevo. Počutil sem se odlično, ker sem vedel, da ni izgubil nič časa z mano.

A je kje napisano kako se postopa ob rešilcu? Vsi vejo samo, da se morajo ustaviti in dati prednost rešilcu. Pa je velikokrat to ( moje lajično mišljenje ) narobe. Več ko se bo rešilec ustavlal in potem pospeševal, več časa bo izgubil in več rukanja bo za ponesrečenca. Mamo tudi voznike rešilcev, pa naj se javijo in povejo iz prve roke, kje ga vozniki biksamo, ko slišimo sireno.

Če bi vsi vozili tako kot ti, bi bilo 100x lažje peljat
smile-1.gif

Sicer je pa tako, da moraš reševalnemu vozilu omogočiti prosto pot, vsak si pa to drugače predstavlja
smile-1.gif
Največ je takih, ki se ustavljajo sredi ceste potem moraš pa bremzat na polno, vse leti po avtu....

Sem sam enako enkrat razmišljal... Zjutraj v jutranji konici me je enkrat v Kranju pred AMZSjem dohitelo reševalno vozilo na nujni vožnji. Ker se mu nisem imel kam umakniti, prehiteti me pa ni mogel, sem stisnil po gasu mimo vojašnice (90km/h na omejitev 50 km/h) in molil boga, da na koncu vojašnice ni radarja, ki velikokrat tam meri. Potem sem se umaknil na avtobusno posatjo, kjer mi je komaj zneslo, da sem se ustavil, ampak sem si rekel evo, pa bo nekoliko hitrej tam, kjer mu je kruh...

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.102
45
48
svaka čast model! vse kar lahko rečem je kapa dol, čeprav je tudi res da če bi naletu na radar, te noben nebi jebu 5_% in bi dobil kazen.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
To ni res nevem od kod vam take informacije.

Če že ni reševalnega vozila na sliki od radarja za tvojo ritjo, lahko napišeš pritožbo pa potrdilo da je bil tam res avto na nujni vožnji pa je stvar rešena.

Da bi kdaj kdorkoli dobil kakšno kazen zaradi tega še nisem slišal.

bugmenot

Pripravnik
20. maj 2009
103
0
16
ExHair, se men sam zdi al si šel ti tegale prehitevat takoj po znaku za prepovedano prehitevanje in čez križišče?

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik Yogi pravi:
Sem sam enako enkrat razmišljal... Zjutraj v jutranji konici me je enkrat v Kranju pred AMZSjem dohitelo reševalno vozilo na nujni vožnji. Ker se mu nisem imel kam umakniti, prehiteti me pa ni mogel, sem stisnil po gasu mimo vojašnice (90km/h na omejitev 50 km/h) in molil boga, da na koncu vojašnice ni radarja, ki velikokrat tam meri. Potem sem se umaknil na avtobusno posatjo, kjer mi je komaj zneslo, da sem se ustavil, ampak sem si rekel evo, pa bo nekoliko hitrej tam, kjer mu je kruh...
Mi2 z mojo pa sma naletela na kontra primer...
Se peljema po bresterniški ravnini (od Sp. Slemena proti Bresternici), nasproti pa pripelje reševalno vozilo s sireno, ki dohiteva kamion. Kamion na nasprotni špuri se umika na svojo desno. Ena teta pred nama pa iznenada zabremza, in to vštric s kamionom, namesto da bi stopila na gas, ker časa je bilo dovolj, za nama pa ni bilo nobenega vozila več. Če bi normalno peljala ali pa malo stopila na gas, ne bi bilo take zbrke kot je bila oz. bi skoraj bila.
stupid-1.gif

Sreča, da držim varnostno razdaljo in da imam glasno hupo...
Če bi se kje na najini poti ustavila, bi se 100 posto ustavil in jo nadrl ko cucka. Njena sreča, da je šla v center, mi2 pa na most.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.076
6.923
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
pred desetletjem sem naredil enako s kiblo med sencurjem in letaliscem v tistem gozdu. Peljem nekako tistih 90, na kar vidim lampe za sabo ze v daljavi. Ocenil sem da ne lovijo mene, nasproti promet, za skarjice in umikanje se mi je zdelo premalo prostora, zato po gasu (do kaksnih 130) do letalisca (do riti direkt mi niso prisli). Umaknem na izvoz za letalisce, oni pa naprej proti sp. Brniku. Ko so sli mimo ni bilo nobenega zuganja z njihove strani ali kaj takega...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.076
6.923
113
pri taščici
Za tisto babo ki je butnila v gasilce pa sem preprican da je se nekaj poleg voznje pocela, ce ne fizicno pa vsaj umsko(mobitel, sminkanje, glasna glasba....) osebno se mi zdi da se nisem spregledal sirene in lamp. Je pa res da je radio obicajno na normalni jakosti, izogibam se telefoniranja (ce tudi prostorocnega), opazam da imava se s zeno vedno pogosteje "tiho maso" v avtu sploh kje v mestu. Ah ja staram se.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Za tisto babo ki je butnila v gasilce pa sem preprican da je se nekaj poleg voznje pocela, ce ne fizicno pa vsaj umsko(mobitel, sminkanje, glasna glasba....) osebno se mi zdi da se nisem spregledal sirene in lamp. Je pa res da je radio obicajno na normalni jakosti, izogibam se telefoniranja (ce tudi prostorocnega), opazam da imava se s zeno vedno pogosteje "tiho maso" v avtu sploh kje v mestu. Ah ja staram se.
Jest zadnjič slišim sireno, gledam okol, pa ne vidim od kje prihaja zvok. (zadaj, spredaj, levo, desno???) Sem pa ravno prečkal Šmartinsko pri zeleni. Je pripeljal z desne po desnem pasu, leve pas pa je bil zabit z avtomobili, tko da ga nisem takoj mogel vidt. Potem se je le prikazal, tko da sem ustavil in ga spustil naprej.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.076
6.923
113
pri taščici
Če slišim in ne vem od kje bo prišel, potem zmanjšam na neko hitrost (recimo da 30 ali manj)s katero se lahko precej hitro ustavim oziroma iščem prostor za umik. Tudi jaz sem ga imel s sluhom že za vratom, pa nikjer videl, potem pa je priletel čist na drugem koncu križišča. Smer prihoda zvoka je pa najbrž res težko določiti iz avta.

irCAR81

Majstr
19. mar 2008
1.736
109
63
ksz

Včeraj ob okoli 21h sem pred bajto slišal kot da se je nekdo zaletel v plastičen smetnjak, ki je zaradi tega počil... nič od nič. Pogledam čez okno, nič, pol pa le na glavni cesti opazim en avto... grem pogledat če kdo rabi pomoč... pridem do konca ulice in vidim da se je star renault clio na rahlo zaletel fiatu tipo v rit... oba prižgane utripalke, ljudje hodijo okoli. Sem si reku ok kej hudga ne more bit, obe vozili vozni, to bodo že zmogli sami, bolje da pospravijo vse preden pride policija in jim napiše kazni... grem v bajto.

Nato pa čez 10-15 minut... dve marici, dva rešilca, dva gasilska kamiona. Iz cliota so voznika rezal, iz tipota eno punco vn spravlal, oba so odnesli na nosilih, odpeljal so še sovoznico iz clia, skupno je rešilec odpeljal tri osebe. Ko so vse pospravl je fiat tipo sam odpeljal (zadaj samo razbita luč), clio bi bil pa najbrž tudi vozen, če mu nebi ravno odrezali strehe. WTF?