bedaki na cesti

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
to ni AC lahko prehitevaš po desni

sej bebci se kar sami javljate v tej temi...

bomo naredili spisek? pa še avte zraven napište

Sej ni tezava v tem, al lahko on mimo po desni. Problem je, ker lahko iz takega obnasanja sklepam, da se bo iste miselnosti posluzil na avtocesti. Common sense voznje (pa ne po predpisih) v nasih in okoliskih dezelah je, da vozi PO DESNI vsepovsod kjer je mogoce, pa naj bo to travnik al sirokopasovna cesta. Ce pa si LEVAK, pa se bos bolje znasel pljunek cez Rokavski zaliv.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik maddog pravi:
ksz.

Ravno videno na Koroskem mostu v MB, na levem pasu spredaj "sanjac", zadaj policijski karavan. Speljeta pri zeleni smer rondo Gosposvetska cesta. Majmun spredaj si misli, tako zdaj bom pa varno in vozi 70. Na levem pasu. Plavi karavan ga en cajt gleda, potem pa rece, tale je pa res varen voznik in ga prehiti po desni.

Vidim da bom moral telefon postavit na armaturko.
Kot je že nekdo napisal, to ni AC...
rolleyes-1.gif

Potem se pa ti, ki si priden na desni špuri, pelješ po zunanjem (desnem) pasu po rondoju do izvoza proti Fontani (za nemariborčane, to je 3. izvoz). Jaz, ki se pa pravilno razvrstim in peljem, ti pa moram zaradi svoje in tvoje varnosti zaradi tega plozat...
10.gif

Ker pač eden "preberi naslov teme" ne pozna osnovnih prometnih predpisov, povrh vsega pa še pametuje...

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik maddog pravi:

Sej ni tezava v tem, al lahko on mimo po desni. Problem je, ker lahko iz takega obnasanja sklepam, da se bo iste miselnosti posluzil na avtocesti.
Taki pa sploh ni za volan, ki niti ne loči tega, ali je v mestu na 4-pasovni ulici ali pa je na AC.
stupid-1.gif

Ðizs, kaj vse nekateri ne spravite ven... Pa to je govora o vožnji v mestu, ki nima niti 100 jurjev ljudi. Rad bi videl tovrstne retardirance v kakšnem velemestu z nekaj miljoni prebivalcev in nekaj miljoni vozil...
Mimogrede, meni je veliko lažje vozit v evropskih velemestih kot pa v naših malo večjih vaseh a'la Maribor. Vzrok je enostavno v pretočnosti in poznavanju osnovnih pravil in kulture vožnje... Kar je pa med Slovenci v veliko primerih višja dimenzija.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik maddog pravi:
Sej ni tezava v tem, al lahko on mimo po desni. Problem je, ker lahko iz takega obnasanja sklepam, da se bo iste miselnosti posluzil na avtocesti.
Zakaj že?
Tudi jaz vedno peljem po levem pasu npr. po Celovški v LJ. Nažalost me luknje na desnem pasu kot posledica trol in tovornjakov preveč razmetavajo, servis podvozja je pa drag. Ko dohitim počasnejšega, grem pa po desni mimo njega (samo tam je večkrat nekdo, ki z njim vzporedno vozi celo pot
bonk.gif
).
Kakšno vezo ima pa to z vožnjo po AC pa ne vem.

irCAR81

Majstr
19. mar 2008
1.736
108
63
Dons lj-kp-lj.... 130-140 oz čez predore in cestnine natančno po omejitvah. Počasnejši so se lepo umikal, hitrejšim sem se jaz edino mimo cestninskih sem z vožnjo po omejitvah prava počasnela in me full grdo gledajo.

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Priznam, da če je kolona, ne blendam, ker enostavno ni haska do tistega na čelu kolone (kdo pa je sploh prvi). Če je pa krajša kolona "prisilim" da spokajo nazaj na desno, dokler ne pridem do vzroka zastoja, potem pa začnem z žmigavci in blendanjem, dokler mu ne potregne, da pospeši na hitrost za prehitevanje, večina pa se jih umakne na svoj pas.

Kje je sedaj naš vesoljski kresalček, da te pospravi v vesoljski pržon za vse večne čase?

sad

Guru
24. avg 2007
21.169
9.801
113
Citat:
Hahaha, kaj jim dela bixenon, kr vidim njihovo faco v vzratnem ogledalu kako jih škoira, saj vedo, da je za vzhod sonca še prezgodaj
smile-1.gif
No, dej razsvetli nas kaj dela bixenon?
Ker sam ne opazim bistvene razlike pri blendanju, je pa res, da ni na njemačkim kolima, morda sem tukaj zajebal
grin1.gif
.

sad

Guru
24. avg 2007
21.169
9.801
113
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
o ja, se najdejo glupaki, da glava peče..sem vozil po AC, bila je kar frej in ga pohodim na 200
redface-1.gif
Čestitke, si nekje med prvih 5 top SLO bedakov.
cool-1.gif

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Citat:
Uporabnik maddog pravi:
Je kdo omenjal rondo in pas v njem ?
Torej boš v rondoju šel iz zunanjega pasu na notranjega? Še slabše...
rolleyes-1.gif

Nevem a si funkcionalno nepismen al se samo delas, v mojem postu sploh nisem govoril o nobenem rondoju, pa si ga od nekje privlekel na plano. V primeru MB rondoja na koncu Koroskega mosta, JA ce zeli zavit na kateremkoli izvozu razen prvem dol, se mora prej postavit na levi pas. Ampak ne kilometer prej, temvec zadnjih recimo 200m pri tabli 50.

Torej zdaj vemo zakaj imamo v sloveniji kamperje na levem pasu - ne splaca se jim umikat na desnega,ker bodo itak spet sli na levega. Bravo
aplauz.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.169
9.801
113
Citat:
Uporabnik irCAR81 pravi:
Dons lj-kp-lj.... 130-140 oz čez predore in cestnine natančno po omejitvah. Počasnejši so se lepo umikal, hitrejšim sem se jaz edino mimo cestninskih sem z vožnjo po omejitvah prava počasnela in me full grdo gledajo.
Jah, kaj naj rečem. Primorci so bolj na mediteranskem temperamentu, pa gre vse bolj na lagano, pri Gorenjski in sploh proti Štajerski so pa kakšne substance v zraku ali so pa vsi psihično moteni (glede na to kaj pišejo tukaj po forumu, bi rekel, da je bolj to drugo), tako da....

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik maddog pravi:
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Citat:
Uporabnik maddog pravi:
Je kdo omenjal rondo in pas v njem ?
Torej boš v rondoju šel iz zunanjega pasu na notranjega? Še slabše...
rolleyes-1.gif

Nevem a si funkcionalno nepismen al se samo delas, v mojem postu sploh nisem govoril o nobenem rondoju, pa si ga od nekje privlekel na plano. V primeru MB rondoja na koncu Koroskega mosta, JA ce zeli zavit na kateremkoli izvozu razen prvem dol, se mora prej postavit na levi pas. Ampak ne kilometer prej, temvec zadnjih recimo 200m pri tabli 50.

Torej zdaj vemo zakaj imamo v sloveniji kamperje na levem pasu - ne splaca se jim umikat na desnega,ker bodo itak spet sli na levega. Bravo
aplauz.gif
Glej, rondo sem omenil zato, ker se pač moraš pravočasno razvrstit, glede na to, kam greš... Razen če se boš zapeljal na koncu mosta pred rondojem na zelenico in potem na kolesarsko stezo.
Skoraj vsak dan vidim, da se marsikdo razvršča kar tako, iz desnega pasu direktno na rondojev notranji pas, ali pa kar tako, okrog in okrog po zunanjem...

In kot drugo, tista cesta ti je obična v eno smer dvošpurna cesta z omejitvijo 70km/h, kjer ni prehitevalni / vozni pas, ampak samo dva pasova v eno smer. In tako je vseskozi od Lackove do rondoja pri Štuku... Ni nobene razlike, ali se pelješ po desnem ali levem pasu. Prehitevaš lahko tako po levem kot po desnem pasu...
Enako velja za Tržaško cesto med Obijem do odcepom Slivnica, pa za cesto Proleterskih brigad, za Ptujsko cesto itd.

Avtoceste pa imajo svoje predpise, ki jih je tudi treba poznat.
zmaga.gif

Glede zadnjega stavka z aplavzom pa samo tole: mešaš jabolka in hruške.
priden.gif

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
Hahaha, kaj jim dela bixenon, kr vidim njihovo faco v vzratnem ogledalu kako jih škoira, saj vedo, da je za vzhod sonca še prezgodaj
smile-1.gif
Ker sam ne opazim bistvene razlike pri blendanju, je pa res, da ni na njemačkim kolima, morda sem tukaj zajebal
grin1.gif
.

Tocno kar si napisal, razsvetli te. Al nimas bixenona ali pa imas drugje tezavo.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik juris pravi:
Citat:
Priznam, da če je kolona, ne blendam, ker enostavno ni haska do tistega na čelu kolone (kdo pa je sploh prvi). Če je pa krajša kolona "prisilim" da spokajo nazaj na desno, dokler ne pridem do vzroka zastoja, potem pa začnem z žmigavci in blendanjem, dokler mu ne potregne, da pospeši na hitrost za prehitevanje, večina pa se jih umakne na svoj pas.

Kje je sedaj naš vesoljski kresalček, da te pospravi v vesoljski pržon za vse večne čase?

Nimam pojma, ga bos ti poklical, ce je se ostalo kaj jajc.

sad

Guru
24. avg 2007
21.169
9.801
113
Citat:
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Citat:
smile-1.gif
grin1.gif
.

Tocno kar si napisal, razsvetli te. Al nimas bixenona ali pa imas drugje tezavo.
A to blendaš v temi? Večkrat? Ker pol si malo čez les, saj xenon takrat res ubije. Me zanima, kako se boš počutil, ko se bo kdo skantal zaradi tebe.
Čez dan je pa isti k....

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.008
11.130
113
danes je ena taka davidof brez jajc bila na ACv xsari, srečna se je peljala cca 150 po števcu jaz pa 140 ,in je bila sila blendanje... pol sem se posili vrnil med tovornjake, potem pa nazaj no in potem sva tu nekje peljala, na radarju pa valjda na 120 da je nebi štrafali... kmetica.