bedaki na cesti

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Da bi takega dobil recimo nekje na pol poti ali pa na svoji prvi četrtini poti bi vedel, da je šel skozi rdečo, ker ti intervali so točno izmerjeni, da se komot pride skozi brez problemov. Pri takemu bi se jaz ustavil in čakal, da se on umakne, ker bi šel skozi rdečo.
Sem že enkrat dobil na enem zoženju ko sem bil na polovici (jaz sem imel prednost..po znaku) enega bedaka, ki je kar rinil noter. Jaz sem se lepo ustavil in počakal, da se je umaknil v rikverc, tako kot ve in zna. On je bil v prekršku. Če bi hotel bi lahko bili tam cel dan.
smile-1.gif

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Tile semaforji ko se kaj popravlja so pravi odraz naše kulture. Se rdeča prižge, pa se jih še vedno ene par prišlepa skozi. V eni vasi ko sem hodil iz službe so kopali za kanalizacijo in je bil postavljen semafor. Z nasprotne strani se jih je toliko šlepalo, da se je na naši strani še enkrat prižgala rdeča... Dan za dnem ista situacija, bognedaj da bi kdo eno minuto kasneje prišel domov...

javr

Guru
6. dec 2011
1.942
1.144
113
"nič ne kaže...."
ja, nekaj mi ne dela lepljenje linkov iz Youtuba, pa sem zbrisal. Sicer naredi tisti Youtubov ekran z vsemi komandmi, a namesto videa piše "napaka - poskusite kasneje".

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.515
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
V polje, kjer pise "Youtube Video ID" moras dat samo kodo, ki je na koncu linka (to, kar je na drugi sliki oznaceno z rumeno) posnetka iz Youtube in ne celega linka ... da izgleda tako, kot je na tretji sliki ...

http__www.alter.si-20140214-070551.jpg

http__www.alter.si-20140214-070630.jpg

http__www.alter.si-20140214-070656.jpg

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.515
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Spet eden, ki se mu zelo mudi... in avto se mu je skoraj razletel, ko je peljal mimo
smile-1.gif
... V prvem delu ni veliko manjkalo, da bi pocilo... v drugem delu, nekaj sekund zatem pa je speljal v kriziscu in ze prehiteval ...

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.637
214
63
Kranj
Jest: to je problem, ker ga nihče ne kaznuje finačno ali z odvzemom avta. Dokler bo tako, bo takih budal vedno več.
Pa saj se vidi po obnašanju 5 letne mularije, ko se derejo drug drugemu "[cenzura] ti materina".....v YU tega ni bilo.
Otroci si razvajeni, premalo se jih tepe.

jab1

Pripravnik
17. feb 2014
242
0
16
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
prenizke kazni in nekaznovanje s strani policije nič drugega.
Predvsem to drugo.
Kaj pomaga "stroga" kazen, če vsi vrtijo "ah, saj me ne bodo ustavili...".

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.107
4.099
113
Čaki, sam mislim, da ima tukaj pešec prav. On ima na te polovici prost prehod za pešce in se mora držati njegovega semaforja šele od otoka naprej.
Tako kot zate, ki zavijaš desno, semafor ne velja, tako tudi na tem delu prehoda za pešce, semafor zanj ne velja, ampak šele na tistem delu, kjer avtomobili zavijajo levo.
P.S.: Tole so Labore v Kranju?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.235
7.020
113
pri taščici
Dobra, me res zanima kako bi tako zadevo obravnavalo sodišče, če bi pešec najel "čeferina".
Oziroma kaj pravi v tem primeru avtošola, zakon? Najbrž je pešec počakal na otoku med pasovoma.
Sem pa tudi jaz mnenja, da si ravnal pravilno. Vsaj osebno se v takih primerih kot pešec ustavim in spustim avto mimo.
Lažje je ustaviti 100 kil s 5kmh, kot pa 2 toni s 50kmh.
On je pa "padel" pred tebe. Jaz sem zaradi podobnega padalca (ni bil na prehodu za pešce) padel na izpitni vožnji.

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.554
292
83
Tukaj sem tudi jaz mnenja, da je imel pešec prednost. On namreč nima semaforja od tam kjer je on začel pa do otoka - tako da na tej "relaciji" je to klasičen prehod za pešce zebra. Od otoka pa naprej pa ima pešec semafor, katerega pa seveda mora upoštevati. Tudi na videu se vidi, da na tvoji desni strani si semaforja za pešce, torej gre za klasičen prehod za pešce označen samo z zebro.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Na tvojem mestu bi čim prej zbrisal post, da jih čim manj vidi, da ne poznaš predpisov. Ampak si si pa naredil sramoto..
bonk.gif

EDIT: Drugače pa paše v to temo super. Bedaki na cesti..
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.515
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Sem mnenja, da ce je na drugi strani ceste rdeca, da to velja za celotno preckanje ceste... ne glede na to, da je otok vmes. Seveda ne izkkljucujem tega, da se motim... ampak jaz vem, da ce bi bil na pescevem mestu, bi pocakal, da bi bila tam zelena ... SIcer pa se marsikdaj zgodi tudi ko grem domov (na drugi strani podvoza v smer proti Medvodam) da moram pazit, ker se kaksen pesec znajde tam, ceprav ima rdeco. Kolesarji so pa sploh kategorija zase... Ti pa se manj upostevajo prometno signalizacijo... in se celo vozijo po kolesarski v napacno smer ...

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Pešec ima prav.
Praktično gledano pa se jaz kot pešec ali kolesar v taki situaciji raje ustavim.

ametist

Fizikalc
5. nov 2012
181
47
28
Na žalost se motiš in tukaj ima pešec prednost pred teboj. Za pešca, velja rdeča od odtoka naprej in se mora na otoku ustavit in čakati na zeleno. Na izpitni vožnji, bi bil to avtomatično padec, saj si izsilil pešca., oz. ga skoraj podrl.
lp.