bedaki na cesti

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.197
6.990
113
pri taščici
Zato se pa dogajajo take zadeve ker mislimo da ima 10x boljše zmogljivosti. Dejansko ima mogoče samo 1,1 mogoče 1,2 nikakor pa ne 10.
Ne verjameš?
Dobi podatek o zavorni poti obeh pri 100kmh.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
Valjda, pa vse cesta kriva. Ja, ceste so v ultra kurcu, ampak ne pa toliko v kurcu, da bi se kar ubil na suho.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
In po mojem mnenju: tam je tisti, ki je zadolžen za vzdrževanje tistega odseka ceste za nesrečo in posledice kriv vsaj toliko, kot voznik.
Praviš, da bi tudi lokalne ceste morale biti tako dobro urejene, da se kadarkoli lahko s Porschejem prevažaš mirno 150+?
Kako pa to, da se ni ponesrečilo večje število voznikov cliotov, cors, fiest in golfov brez elektronskih pomagal? Cesta je bila ista in v istem stanju za vse.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.386
1.251
113
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Mah, mas prov delno, sam se zmer mors bit cepec, da prtisnes do daske po taki cesti....kolk izkusenj pa rabis, da ugotovis, da se ne bos ustavil na mastni cesti? Pa pors, k ma zmogljivosti Kie x10.

Ne rabiš biti cepec, če imaš smolo, se lahko samo 1x spozabiš, pa je to to. Pa še letet ne rabiš na polno v taekm, kot je bilo včeraj. Malo globlja luža, zelo dirketen volan, malo nepozornosti, pa je lahko že dovolj.
Ob vseh izkušnjah, ki jih imam s takimi avti, se je meni, kar se spomnim, tudi 2x zgodilo, da bi se brez elektronike (in tega, da sem takih avtov vseeno precej vajen) težko izvlekel. Obakrat zaredi malce nepozornosti pri hitrostih, ki so za take avte zlahka in trenutno dosegljive ... Sicer ne bi bilo hudega, ker so bile okoli ograje, hitrosti pa kot rečeno čisto zmeren, ampak počilo bi pa. Če imaš pa smolo, da je na poti graben in drevo, se pa lahko konča tudi drugače kot le z zvitim plehom.

Skratka, na koncu je jasno, da je šlo tudi za vozniško napako (poleg ceste), ampak za kaj takega ne rabiš biti cepec.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.386
1.251
113
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
In po mojem mnenju: tam je tisti, ki je zadolžen za vzdrževanje tistega odseka ceste za nesrečo in posledice kriv vsaj toliko, kot voznik.
Praviš, da bi tudi lokalne ceste morale biti tako dobro urejene, da se kadarkoli lahko s Porschejem prevažaš mirno 150+?
Kako pa to, da se ni ponesrečilo večje število voznikov cliotov, cors, fiest in golfov brez elektronskih pomagal? Cesta je bila ista in v istem stanju za vse.

Kje pa piše, da je bilo 150+? In če bi se kdaj tam peljal, bi vedel, da bi moral biti tista cesta v resnici zaprta, ne le označena kot zanič.

19. jul 2007
2.902
1.612
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Ob vseh izkušnjah, ki jih imam s takimi avti, se je meni, kar se spomnim, tudi 2x zgodilo, da bi se brez elektronike (in tega, da sem takih avtov vseeno precej vajen) težko izvlekel. Obakrat zaredi malce nepozornosti pri hitrostih , ki so za take avte zlahka in trenutno dosegljive ... Sicer ne bi bilo hudega, ker so bile okoli ograje, hitrosti pa kot rečeno čisto zmeren, ampak počilo bi pa. Če imaš pa smolo, da je na poti graben in drevo, se pa lahko konča tudi drugače kot le z zvitim plehom.

A ni v cestnem prometu ta podatek, ki sem ga odebelil povsem irelevanten ?

sprasujem se.gif
a je to ta logika, ki privede do tega, da ni potrebno uporabljat smernika če voziš ___________

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.386
1.251
113
Si moreš mislit, da je bilo obakrat pri ene 100 na uro. OK, enkrat na normalni cesti, kar je enih 10 preveč, enkrat pa na AC, kar je 30 "premalo".
V 911 se zmotit za 20 na uro pri 50 na uro je stvar trenutka, pri 250 pa stvar precej sekund ...

Sicer pa je to irlevantno, in moje pisanje o cesti tudi ker gre za drugi odsek ceste, kot sem mislil. Na tej je asfalt sicer malce spolzek, a ni poškodovan. V dežju je sicer morda malo nadpovprečno spolzko, a ne kaj dosti drugače kot na mnogih odsekih v SLO.
Sklepam lahko le, da so blagi ovinki in prevoji prispevali en del, nezavedanje, da 380 konjev in 4x4 dasta od sebe tudi na spolzkem hitrosti, pri katerih je lovljenje drsenja napol samomorilsko, pa drugi del. Pri pospeševanju avto kljub dežju in spolzki cesti niti ne trzne, na koncu kratke ravnine je pa 100 namesto 80 (ali pa 150 namesto 130, če je par metrov od ceste drevo, v katerega priletiš s streho, razlike med 100 in 150 ni), placa pa premalo ... Neizkušenost naredi svoje. Morda bi bilo celo bolje, če bi bila navadna Carrera, tam te živahnen zadnji del v takem vremenu hitro odvrne od neumnosti in večjih hitosti ...

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Ja ti si mislil na odsek Planina - Unec najprej..., tisto je res kot v Čečeniji v 90ih.
Tu je pa cesta lepa gladka, in zgodilo se je na ravnini dolgi 2km., tam kjer gre cesta vzporedno z AC.
To je cesta Postojna - Rakov škocjan - Unec

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Mene boli [cenzura] kaj je po novem krivo. Dejstvo je le to, da pri nas lahko sprobaš takšen in drugačen avto ampak voziš ga žal lahko le po cestah, ker pač žal pri nas vse skupaj zaostaja oz. so nekateri žal omejeni in tako nimamo nič pametnega kjer bi sprobal bolj športni avto oz. pade mi na pamet Vransko ampak ne obstaja možnosti, da bi recimo najel za kakšno urco in sprobal športni avto v nadzorovanem okolju. Recimo, vozil bi PRK progo oz. na začetku malce bolj zaprta proga, lahko tudi delček varne vožnje toliko, da spoznaš avto, to traja recimo maks pol urce, potem je enih 15 minut pavze, podebatiraš in deliš izkušnje pa seveda sam pri sebi iščeš rešitve. Po pavzi greš na malce hitrešjo progo in spet kakšne pol ure, spet 15 minutna pavza in za finiš najhitrejša proga, ki bi jo tudi lahko celo štopal ali pa kamerica in potem naredili neko lestvico najhitrejših, da se promovira zadeva . . .

Za zaključek, moje sožalje in ja, prehitro se to zgodi . . .

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
To se je zgodilo včeraj zvečer na lokalni cesti, kjer je promet redek. Odneslo ju je s s ceste v gozd. Danes, ko bi morala pokojna skupaj v službo so telefoni zvonili v prazno.

Včeraj zvečer in avto je bil danes okrog 14:00 še vedno tam??
shocked-1.gif

Danes sem šel v LJ in sem videl Poršeja ravno na tistem odseku.

Nazadnje urejeno:

Speedy

Pripravnik
31. jul 2007
724
0
16
38
CENTAR LJ
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
ja, vse to bi rešlo dirkališče. malo morgen.

Marsikaj pa bi. Razni treningi, šole varne vožnje, izobraževanja, bil bi vsaj korak v pravo smer. Lahko bi enkrat imeli celo dirkaško šolo kot v UK (mogoče čez 50 let s takim tempom). Mogoče bi kdo kam prišel kdaj in naredil dodatno promocijo za Slovenijo. Ljudje ne bi trenirali v tujini in plačevali tujcem denar. Še več, tujci bi ga k nam nosili, v kombinaciji s cenejšim bencinom od sosednjih držav bi bil win win za tujce. Lokacijo imamo popolno. Ne pa delati samo v smeri radarjev in zbivanje omerjitve in 0 drugega. Kako se bo tako kaj popravilo samo z višanjem kazni, če se že x let ni. Ljudje se bojijo policajev in jih sovražijo. Kar spet ni pošteno do policajev. In verjetno ta s porschejem, ki je zavestno vozitl hitro takrat ni mislil na višino kazni, tist čas ko ga je tiščal. Meni je smešno tako smo majhni in imamo odlične talente po svetu, tako na motorjih kot v vozilih itd.., samo predstavljajte si da bi imeli boljše pogoje. Lahko bi bili kot španija, kjer se kalijo vozniški talenti v motorjih naprimer. Če bi bil marqez iz SLO dvomim da bi se to sezono boril za naslov (sarkazem)
wink-1.gif
Samo poglej kako obiskan je grobnik, večina Slovenci in še bi lahko naštevali... Že to mi je žalostno, ko slišim Slovenski dan na Grobniku. Super, saj drugje ne mora biti. Lahko je after potem pri nas v gostili do zjutraj in potem z avtom domov. (Slovenija style)

Dejansko bi nam lahko nadškofija maribor častila dirkališče, ob takem minusu kakor so ga ustvarili bi lahko imelo skoraj vsako večje mesto svoje dirkališče pa se ne bi veliko poznalo
evil.gif

dodaske

Pripravnik
18. apr 2013
928
0
16
ne VSE...Treba je razvijat mentaliteto in se sprijaznit z dejstvom...vvto je tukaj....ne pa prenašat mentaliteto puščavnikov v družbo. Ta mentaliteta je manjšinska....Upam da me boš razumel.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.079
11.185
113
Dirkališče bi bilo super, ampak na sami varnosti bi se zaradi tega bore malo naredilo, žal. Vedno bi se še našel "dirkač", ki bi našel drevo.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik Speedy pravi:
Marsikaj pa bi. Razni treningi, šole varne vožnje, izobraževanja, bil bi vsaj korak v pravo smer. Lahko bi enkrat imeli celo dirkaško šolo kot v UK (mogoče čez 50 let s takim tempom).
Se strinjam, ampak jedro problema bi še vedno ostalo - če želiš videti stanje na slovenskih cestah, se postavi v vrsto pri samodejni blagajni v šparu:
-folk se nonšalantno uriva,
-kljub napisu 'ena vrsta', se postavljajo v dve vrsti, češ 'I WILL NOT BE SECOND!', in ker na prvi pogled dve vrsti izgledata hitrejši od ene,
-ko se na blagajni izpiše error, se zgodi ena od naslednjih opcij: ali folk izgubi živce in se začne živčno prestopati, ali pa stojijo kot kipi, ker se v javnosti ne upajo izpostaviti z 'oprostite, rabim pomoč'
-folk misli, da so raketni znanstveniki, na koncu pa jim ne potegne, da lahko artikle s tehtnice odstraniš šele po plačlu (ali pa kartico rinejo v režo za denar)

Vsako od zgornjih alinej brez problema apliciraš na ceste.

Nazadnje urejeno: