bedaki na cesti

gr69

Guru
15. dec 2009
11.647
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
A to da si sam tudi šel v rdečo pa ne šteje kot prekršek?
tongue-1.gif

Kruto je, da če bi ga naložil še bil na koncu kriv.
crazy1.gif

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Kolikor vem ni šel v rdečo saj je imel puščico, da lahko zavija levo, ki je bila zelena...poglej še enkrat in bodi pozoren!
smile-1.gif

gr69

Guru
15. dec 2009
11.647
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
Že, že, da je imel zeleno puščico, ampak dokler je čakal na bimbota na kolesu je ugasnila - ergo je šel v rdečo.
tongue-1.gif

(pa mišljeno je bilo kot šala - konec "debate")

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.055
460
83
tam ko se terc po tori rola
Ko smo že pri bedakih, ki parkirajo na prostorih za invalide... kaj pa z onimi osli, ki parkirajo na 'intervencijski površini'? Ta teden sem pred Lidlom opazil oranžno zarisan pravokotnik 4x4 metre. Z napisom INTERVENCIJSKA POVRŠINA. In kaj se zgodi -butli veselo parkirajo gor.... Če bi imel količkaj besede, bi tu in tam naredil mokro vajo. Gasilske kamione na polno, pa naj bo malo stolčenih krip.... Cepci res ne vedo, kaj pomeni intervencijska površina?

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
a pa kaj recete komu ali samo lajate po forumu? vcasih se mi zdi, da sem edini, ki upa komu kaj reci. ta teden sem ustavil bmwja, ki je na izvozu za hiso iz Zej pri Komendi vrgel papir cokoladice po tleh pa se mi je siromak opraviceval, dva dni nazaj pa frajerja, ki je prisel na obisk k sosedi in vrze ogorek pol metra pred mojo tamalo, direkt na tla. se mi je kar stemnilo pred ocmi. stirje sosedje so se obrnili stran.... meni pa je mozakar rekel oprosti.
bonk.gif
STIRJE ODRASLI SO SE OBRNILI STRAN!!

sad

Guru
24. avg 2007
21.202
9.839
113
Odvisno kakšne volje sem, ampak večinoma folk ne jebe 5% in se obrne stran.
Je pa danes nek tip pakiral stvari v prtljažnik pred trgovskim centrom na prostoru za invalide. Bil je zelo živahen, tako da telesna invalidnost odpade. Smo se s ta malima ustavili in sem jima na glas, da so tudi drugi slišali rekel, da se tako ne parkira, ker je tam za invalide
grin1.gif
.
Folk okrog je pa samo izpod čela gledal ali bo kaj... Eh. Jebiga, narod hlapcev. Čudno, da jih še jaz nisem dobil po betici z njihove strani...

Enkrat sem se pa za enim tipom vozil in mi on odpre vrata (med vožnjo) in sipa ven smeti. Sem ga lepo prehitel (dolgaaaaaa ravnina) na sredi ravnine, ustavil z vsemi štirimi smerniki, šel do njega in ga napizdil ko kur..... Nisem čakal, da bi karkoli rekel, ampak sem se usedel in šel naprej. Mat.. jim j....

Sem pa tudi jaz enkrat zaje.... Pripeljem pozimi v snegu na bencinsko in tankam. Normalno vmes lepo spucam stekla in žaromete in me potem črpalkar ošteje, da to ni v redu, da sem jim tam pustil par kg snega. Sem se opravičil in vprašal ali imajo kakšno metlo, pa je rekel, bo že... Tako da, ne na črpalkah snega dol sipat
ne-ne-1.gif
.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Ampak povecini se ljudje kar ustrasijo, ker ne pricakujejo taksnega odziva. Vcasih se res pocutim, kot bi zivel v kaksnem tajvanu ali indiji z vsemi debili vred. Mislim ne vem no, tudi mi smo popivali z guinnessom in ostalimi kolegi pa nam na kraj pameti ni padlo, da bi zvecilni gumi vrgli iz avtomobila kaj sele piksno pira, no guinness bo imel marsikaj za povedati kako je potem njegov avto zjutraj smrdel, pa se mamo je moral peljati nekam...
evil.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.202
9.839
113
Eh, sam imam recimo 50-50, da se ustrašijo. Recimo kakšne blonđe ne je... 5% invalidskih... Lahko z rdečim prstom kažeš nanjo in kričiš, pa bo še bolj vesela
smile-1.gif
.

Sem pa stuhtal kaj naredit debilom na invalidskih: lepo greš do njih in jim vljudno ponudiš pomoč. Ko te pogledajo kot bedaka, pa jim rečeš, da si mislil, da so invalidi in invalidom ti kot prijazna oseba seveda vedno pomagaš.

Aja, najboljši so pa tisti, ko parkirajo na tistih rumenih črtah MED parkirišči za invalide. Loleki nimajo tudi toliko pameti v glavi, da so tiste črte tam Z NAMENOM in sicer zato, da lahko invalid do konca odpre vrata, da se spravi ven iz avta. Ampak ne, sej oni pa niso parkirali na parkirišču za invalide
cheer.gif

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
To se vsakodnevno dogaja v vseh krožnih, folk ne pozna osnovnih pravil krožnega, temu vozniku KIA bi pa vozniško odvzel, potem ko bo nesreča bo pa vse drugo krivo
bonk.gif
KIA? Meni zgleda kot BMW.

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik jolko pravi:
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
To se vsakodnevno dogaja v vseh krožnih, folk ne pozna osnovnih pravil krožnega, temu vozniku KIA bi pa vozniško odvzel, potem ko bo nesreča bo pa vse drugo krivo
bonk.gif
KIA? Meni zgleda kot BMW.

Kaj hočeš reči da je bil kriv BMW ?

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Da je neprevidno zavil na drug pas, ne da bi se prepričal, če lahko to varno naredi?
Ja.

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Lol, če ga je KIA dobesedno izsilila, kot drugo ni šla na prvem izvozu ven, torej bi morala že iz tega stališča počakati da gre avto mimo (pravilno bi morala na notranji pas). Edino kar je s strani BMWja lahko napak je to da je morda malenost prehitro pripeljal, pa nič drugega.

Evo zaradi takšnih kot si ti je vsak dan veliko nesreč in nepotrebne jeze na krožnih, ker ne poznate osnovnih pravil krožnega.

bonk.gif

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
ALTER ALERT!

Opustite vsa subjektivna čustva in naslednjih 5 minut lepite le citate iz zakonov in predpisov!

ALTER ALERT!
(a se lahko naredi, da to utripa?)

42. člen
(sprememba smeri in premiki z vozilom)

(1) Preden zapelje na drug prometni pas in pred vsako drugo spremembo smeri vožnje ali premikom vozila, se mora voznik s pogledi v vzvratna ogledala in preko ramena, da premosti mrtvi kot ali kako drugače prepričati, da to lahko stori brez nevarnosti za druge udeležence cestnega prometa ali premoženje.

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Ni in ni argumenta, kaj?

Še enkrat:

[cenzura] ALERT , proceed carefully!!!!

Prosim da citiraš pravila, predpis ali zakon, ki je po tvojem bil kršen s strani vozila (voznika) na zunanjem pasu.

Čustva in "slišal sem od nekoga ki se ful pozna" štejejo le v gostilni.

Bo šlo? A rabiš pomoč?

kreden1

Pripravnik
5. nov 2010
289
0
16
Citat:
Uporabnik jolko pravi:
ALTER ALERT!

Opustite vsa subjektivna čustva in naslednjih 5 minut lepite le citate iz zakonov in predpisov!

ALTER ALERT!

60. člen

(vožnja na krožnem križišču)

(1) Voznik na krožnem križišču ima prednost pred voznikom, ki se vključuje na to križišče.

(2) Voznik, ki zapelje na krožno križišče, katerega vozišče ima dva ali več prometnih pasov, se razvrsti na notranji prometni pas in na ta način omogoči vključitev v promet na križišču tudi drugim voznikom, razen če zapušča križišče na najbližjem izvozu ali mu prometna ureditev ali prometna situacija tega ne dovoljuje ali mu je zaradi lastnosti križišča (npr. krožna križišča z majhnim premerom) ali lastnosti motornega vozila (npr. tovorno vozilo s priklopnikom) to oteženo.