bedaki na cesti

irCAR81

Majstr
19. mar 2008
1.736
109
63
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Po drugi strani pa gre v bistvu za šokantno zadevo in sicer razmišljanje motoristov. Ko sedejo nekateri na motor, kot da so prišli v drug svet, kot da so sami na cesti in da se jim ne vem kam mudi.
Odlično povedano. Ravno ta miselnost ubija motoriste.

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
Bodite pozorni na 8:0 sekundo! Prvi avto nasproti STOJI na železniškem sprehodu in čaka zeleno luč na semaforju, ki je kar precej oddaljen, je placa vsaj za 3-4 avte!!! V njem pa blondinka s telefonom na ušesih...
smile-1.gif

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Samo danes je bilo pa za zjokat se na avtocesti. Prvo sem mislil kaj se toliko ljudi vozi po takem nalivu kjer se že tako ali tako komaj vidi pred sabo, z ugasnjenimi lučmi nakar sem pa ugotovil da je to tista briljantna lastnost novih avtov da gorijo luči samo spredaj, zadaj pa ne (PREPOVEDAT!), nato pa v trojanskem predoru rped odcepom za trojane v smeri celja se vozimo počasi proti zastoju zato je hitrost na srečo že precej nizka jaz sem na levem pasu vzporedno s tovornjakom, na desnem pasu pred mano pa še en tovornjak in nek mali avto, nakar se v tunelu za hip prižge rdeča luč in nato takoj ugasne, tisti v avtu spredaj pa panično po bremzi medtem ko ima tovornjak skoraj direkt za sabo in sem samo čakal kdaj bo tovornjak zapeljal čez njega
crazy1.gif

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.096
1.272
113
42
Danes je bilo noro. Sam sem se peljal proti Celju iz Lj. Taki pacienti da znoriš. 100 po prehitevalnem in podobne bedarije.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.096
1.272
113
42
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
nekaj v temu smislu ja...v takih primerih, kot si ga ti prilepil (torej je stranka cesta vseeno kar velika) pa se seveda vklopi smernik..... v mojem primeru pa ni ravno kolovoz, je pa res STRANSKA cesta, z veliiiko manj prometa. to z orto barom je tudi v redu primer, ni narobe če vklopiš desni smernik (mislim je pravilno a kazni ne boš dobil, če ga ne vklopiš), ampak je to tam vseeno za moje pojme dokaj nepotrebno.

Jaz ga tudi dam tam pri Ortu. Malo iz navade malo pa zaradi tega, ker vedno dam žmigovec če je tak znak. Ker je res težko uporabit možgane in tist prst premaknt

cat

Fizikalc
3. sep 2007
915
81
28
S tem pa se niti približno ne strinjam. Če bi bila utripajoča zelena bi 100% počakal. Vprašaj sintesajzerja
rolleyes-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.513
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Mar je prepovedano hupanje? Seveda sem ga videl, preden sem speljal.... Tudi on me je videl, ko je pritisnil na gas ob rdeci luci.... Pa mu to se ne dovoljuje, da krsi predpise in ogroza ostale udelezence....
bonk.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
takih je na stotine vsak dan, ne vem kaj čakajo odgovorni? denar je samo za pobrat.

binebane

Fizikalc
30. avg 2012
1.229
0
36
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Jaz sem speljal, ko se je prizgala rumena ... Nisem "meckac", ki bi takrat, ko se prizge rumena, sele iskal prestavno rocico, sprostil rocno zavoro in sele potem pocasi speljal ...
smile-1.gif
on tudi ni bil mečkač ki zavira ko vidi rumeno, je mož akcije in ko vidi rumeno vdari po plinu...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.513
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik binebane pravi:
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Jaz sem speljal, ko se je prizgala rumena ... Nisem "meckac", ki bi takrat, ko se prizge rumena, sele iskal prestavno rocico, sprostil rocno zavoro in sele potem pocasi speljal ...
smile-1.gif
on tudi ni bil mečkač ki zavira ko vidi rumeno, je mož akcije in ko vidi rumeno vdari po plinu...

Kot kaze je bumbarjev na cesti veliko vec, kot bi clovek mislil...

Tale je na gas stopil, ko je bila na semaforju ze rdeca... in ne takrat, ko je bila se rumena...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
no, on je peljal skozi rdečo in tudi, če bi ti počakal na zeleno, bi bil on še vedno sredi križišča

verjetno se niti ne zavedaš, ampak tudi ti si peljal skozi rdečo - z namenom gorita na začetku intervala rdeča in rumena SKUPAJ. Ti dve luči skupaj ne pomenita pelji, ampak pripravi se na zeleno, da boš lahko peljal.

jello

Guru
22. sep 2008
10.273
3.910
113
Počakat je treba da se križišče izprazni. Namesto ugotavljat kako in kdaj so tisti ki so že v njem tja prišli. Eni tega ne razumete.
bonk.gif

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
no, on je peljal skozi rdečo in tudi, če bi ti počakal na zeleno, bi bil on še vedno sredi križišča

verjetno se niti ne zavedaš, ampak tudi ti si peljal skozi rdečo - z namenom gorita na začetku intervala rdeča in rumena SKUPAJ. Ti dve luči skupaj ne pomenita pelji, ampak pripravi se na zeleno, da boš lahko peljal.

Zakaj pa so naši semaforji tako zabiti in je treba imeti še rumeno vmes?? To mislim ko gre iz rdeče na zeleno, ne v obratno smer.
Mesec nazaj sem bil v ITA in ko je rdeča luč in čakaš se lahko v naslednjem trenutku spremeni v zeleno, BREZ da gre na rumeno!! To je edino pravilno! Ampak kaj ko pri nas je vsaj 90% mečkačev in na semaforju gleda okoli in dela še milijon drugih stvari, samo na to kar bi morali biti pozorni niso.
Ukinit je treba rumeno, ko gre iz rdeče na zeleno!!

Swetko

Pripravnik
24. jun 2009
307
1
18
Nimate vsi vi pojma.Takole se dela pred semaforjem:
-čakaš na usterzno barvo luči na semaforju,
-ko je le-ta, se prerpičaš o varni vožnji skozi križičšče. Se pravi, da je prazno,
-začneš postopek speljevanja.Pri tem paziš, da s prevelikimi vrtjaji ne škodoješ motorju tvojaga avta, in sluhu pešcev, ki čakajo pred prehodom za pešce.Kolikor se da umirjeno počasi.
Ko si uspešno izvedel premik na dtugo stran križišča si lahko čestitaš, da sta za tabo ,v opisanem tempu uspela križišče prevoziti še dva.
LP

Nazadnje urejeno:

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Tipičen ovinek in dvema se je vse poklapalo.

Nekaj dni nazaj, je pa 57letnik zapeljal v levem ovinku čez cesto in je šel po dolini. Naj mu bo zemlja lahka. Ne vejo kaj je bilo. Sej če nimajo ideje, lahko jaz posredujem kaki video, kaj bi mogoče lahko bilo. Sploh če je bilo na delu, katerega sumim, da se je nesreča zgodila.

5-10km prej pa.
bonk.gif