bedaki na cesti

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik sung pravi:
zadnje case se vedno vec italjanov ustavlja na raznih avtocestnih razcepih, se posebej v kaksnih ovinkih npr s primorske avtoceste kjer se avtocesta razdeli proti barju in siski

Ne vse več, skoraj vsi z italijansko tablico se tako ustavljajo, ko vidiš tablico pa odcep proti primorski, se bo ziher ustavil kakor se mu bo sprdnilo pa gruntal če je to prav....

A mi lahko kdo pove, kaj pomeni palec dol skoz okno Civica VTI? Sem mu šel malo na odbijač, ker je cijazil 100ko po prehitevalnem, pa ni se umaknil čeprav je bil plac, jaz bi pa malo hitreje, pol pa je šaltnu, pospešu po klancu dol, pol pa zmanjšal in skoz okno kazal palec dol ko sem se peljal mimo....

Generik

Guru
14. maj 2011
3.901
1.279
113
Kaj da se ustavljajo? Na tem razcepu sem videl v zadnjih 3 mesecih zjutraj ob 5.40 ko sem šel v službo vsaj 5 osebnih avtomobilov in tovornjakov, ki so "zavili" na severno obvoznico in se takoj za razcepom ustavili, potem pa vzvratno po AC in na zavoj na desno za južno obvoznico. To kar se počne na naših cestah je že zdavnaj preseglo meje dobrega okusa. O tem kako policaji delajo prekrške pa tudi ne bi... npr. smernikov noben ne uporablja več. Blah..

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.402
1.410
113
Mogoče ti je hotel povedat, da si "luzer" al kaj. Ne vem. Po MB-jevsko bi jim rekli KOJN.

Me je pa včeraj konkretno razpištolil en voznik nekega japonskega pickup-a. Pelje po rondoju na notranjem pasu, jaz se normalno vključim v rondo na zunanjem pasu in potem on gladko pelje v mene in proti izvozu brez vsakega smerokaza. Ko pa sem mu pokazal, da je treba dati žmigavec saj je menjal pas, pa me gleda in trobi...
Se mi zdi, da bi bilo treba na 5 let delati izpit iz prometnih predpisov, ker eni ne znajo po rondojih vozit.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Mogoče je res blo nekej takega, upam da je KOJN ponosen, ker je s 160KM nesu Fiesto s 96KM, 2ma osebama, psom in šopingom...
zmaga.gif

Kar se rondojev tiče, pejd na tega, ki je med Žitom, Lexusom in Kolosejem, ki ima dvopasovne dovoze. VEDNO ampak res VEDNO če prideš z obvoznice in greš naprej (ne prvi izvoz v Kolosej ampak dalje ob gradbišču novega hotela in proti Tušu), pa greš po levem pasu na notranji obroč glej kaj bo delal imbecil ki ga imaš desno. VEDNO speljejo direkt v tebe na notranji pas. To se dogaja meni, ali pred mano vozečim, skoraj brez izjeme
.

Nazadnje urejeno:

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik ribicija pravi:
Me je pa včeraj konkretno razpištolil en voznik nekega japonskega pickup-a. Pelje po rondoju na notranjem pasu, jaz se normalno vključim v rondo na zunanjem pasu in potem on gladko pelje v mene in proti izvozu brez vsakega smerokaza. Ko pa sem mu pokazal, da je treba dati žmigavec saj je menjal pas, pa me gleda in trobi...
Se mi zdi, da bi bilo treba na 5 let delati izpit iz prometnih predpisov, ker eni ne znajo po rondojih vozit.
Najprej pri sebi počisti, pa ti vozi pravilno. Pol pa druge opravljaj. Če ne veš, kje si falil pa kar nesi izpit nazaj, dokler ne opraviš ponovno izpit, tako kot predlagaš za druge.

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.402
1.410
113
Kaj te s tabo je. Kje sem falil. Zapeljal po desnem pasu na zunanji pas rondoja. Prvi izvoz nima neprekinjene črte, kar pomeni, da lahko po zunanjem pasu peljem tudi na naslednji izvoz, ki pa ima neprekinjeno črto oz. fizično oviro in moram na zunanjem pasu obvezno zapustiti rondo.
Zdaj pa povej kje sem po tvoj falil.

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
exHair, katero kamero to uporabljaš? Moram nekaj nabavit, da še jst posnamem bebce. Prejšnji teden se jih je kar nabralo, zmagovalec pa romunski [censored] v šleperju, ki je kar zapeljal v mene, in mi tud zložil ogledalo. Dobro da ni blo nikogar na levem pasu, da sm lahko malo odvil v levo in zabremzal. Edino kar obžalujem, da v tistem šoku nisem videl tablice da bi javil policiji.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Kaj te s tabo je. Kje sem falil. Zapeljal po desnem pasu na zunanji pas rondoja. Prvi izvoz nima neprekinjene črte, kar pomeni, da lahko po zunanjem pasu peljem tudi na naslednji izvoz, ki pa ima neprekinjeno črto oz. fizično oviro in moram na zunanjem pasu obvezno zapustiti rondo.
Falil si 2x. Prvič to, da mu nimaš kaj mahat in kazat, drugič pa to, da če zaviješ ven na drugem ali tretjem izhodu, je pravilno da vmes zapelješ še malo na notranji pas. tu poglej kako vsi vozijo.
S tem ne mislim rečt, da je tisti drugi peljal tako kot mora, ampak tudi ti nisi.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
haha, drži. In takih bedakov je preveč na naših cestah. Enaka zgodba rondo Mengeš-Domžale, 4 izvozi dva pasova. VEDNO, VEDNO vozi folk po zunanjem pasu, pa ne gre pri prvem izvozu ven ! !

miha_zd

Pripravnik
7. jan 2010
535
0
16
Maribor
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Falil si 2x. Prvič to, da mu nimaš kaj mahat in kazat, drugič pa to, da če zaviješ ven na drugem ali tretjem izhodu, je pravilno da vmes zapelješ še malo na notranji pas. tu poglej kako vsi vozijo.
S tem ne mislim rečt, da je tisti drugi peljal tako kot mora, ampak tudi ti nisi.

Ni nujno da moraš na prvem ven, če se pelješ po zunanjem, povezavo ki si jo dal kaže pravilno vožnjo skozi krožišča z enim izvoznim pasom, če ima krožišče več pasov za izvoz se pa ravnamo po znakih pred krožišči, ki kažejo, kam se je potrebno razvrstiti.

LP

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik miha_zd pravi:
Citat:
Citat:

Ni nujno da moraš na prvem ven, če se pelješ po zunanjem, povezavo ki si jo dal kaže pravilno vožnjo skozi krožišča z enim izvoznim pasom, če ima krožišče več pasov za izvoz se pa ravnamo po znakih pred krožišči, ki kažejo, kam se je potrebno razvrstiti.

LP
Rad bi videl te znake pred krožišči, ki jih omenjaš. V našem kraju jih namreč ni.

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.402
1.410
113
Hm, se posipam s pepelom če sem res. Mahat in kazat ne vidim razloga za kaj mu nebi smel. Sem mu čisto kulturno pokazal, da menjava pas in da mora to označiti s smerokazom.
Drugače pa na tem linku berem razlago vožnje skozi krožišča. Če grem čisto po črki zakona se mi zdi, da prav zaprav nisem naredil nekega direktnega prekrška.
Kje je kak policaj, da pove kako in kaj.

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
haha, drži. In takih bedakov je preveč na naših cestah. Enaka zgodba rondo Mengeš-Domžale, 4 izvozi dva pasova. VEDNO, VEDNO vozi folk po zunanjem pasu, pa ne gre pri prvem izvozu ven ! !
Res, tudi jaz! Vedno! Zmeri! In zakaj? Ker sem do nedavnega zmeraj zapeljal na notranji pas, ko pa sem hotu zapustit krožišče lepo pravilno, tudi z žmigavcem, ja, se je nekajkrat našel pacient, ki je prinorel po zunanjem in me ni pustil ven... Tko da, na žalost...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Drugače pa na tem linku berem razlago vožnje skozi krožišča. Če grem čisto po črki zakona se mi zdi, da prav zaprav nisem naredil nekega direktnega prekrška.
Ta tvoj link pravi sledeče
Citat:
Kaj pravi zakon?

(2) Voznik, ki zapelje na krožno križišče, katerega vozišče ima dva ali več prometnih pasov, se razvrsti na notranji pas in na ta način omogoči vključitev v promet na križišču tudi drugim voznikom, razen če zapušča križišče na najbližjem izvozu ali mu prometna ureditev ali prometna situacija tega ne dovoljuje.
(6) Z globo 20.000 tolarjev se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju z drugim, tretjim ali četrtim odstavkom tega člena.

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.402
1.410
113
Ja res je. Ampak jaz sem se vključeval iz dvopasovne ceste v skladu s 3. in 4. točko

Citat:
(3) Pri vkjučevanju na krožno križišče po smernem vozišču, ki ima dva prometna pasova, se vozilo na desnem prometnem pasu razvrsti na zunanji prometni pas, vozilo na levem prometnem pasu pa na notranji prometni pas vozišča krožnega križišča.
(4) Preden zapusti križišče iz prejšnjega odstavka, se mora voznik razvrstiti na zunanji prometni pas, razen na izvozu, na katerem je s predpisano prometno signalizacijo dovoljeno zavijanje desno tudi z notranjega prometnega pasu.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.637
2.686
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Citat:
Ta tvoj link pravi sledeče
Citat:
Kaj pravi zakon?

(2) Voznik, ki zapelje na krožno križišče, katerega vozišče ima dva ali več prometnih pasov, se razvrsti na notranji pas in na ta način omogoči vključitev v promet na križišču tudi drugim voznikom, razen če zapušča križišče na najbližjem izvozu ali mu prometna ureditev ali prometna situacija tega ne dovoljuje.
(6) Z globo 20.000 tolarjev se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju z drugim, tretjim ali četrtim odstavkom tega člena.

Pa jebemu miša! Na kateri zakon se pa sklicuješ? Kazen v SITih?!?!

@ribicija: Po opisanem si pravilno peljal. Sinitč (kot običajno) spet nabija v prazno.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Pa jebemu miša! Na kateri zakon se pa sklicuješ? Kazen v SITih?!?!

@ribicija: Po opisanem si pravilno peljal. Sinitč (kot običajno) spet nabija v prazno.
Pa @ribicija je nalimal ta link, njemu se pritoži, jest sm samo citiral iz njegovega linka, kot odgovor. Ampak nima veze, nisem sicer preverjal, ampak najbrž se pravila vožnje v krožnem najbrž že dolgo niso spreminjala.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Ja res je. Ampak jaz sem se vključeval iz dvopasovne ceste v skladu s 3. in 4. točko

Citat:
(3) Pri vkjučevanju na krožno križišče po smernem vozišču, ki ima dva prometna pasova, se vozilo na desnem prometnem pasu razvrsti na zunanji prometni pas, vozilo na levem prometnem pasu pa na notranji prometni pas vozišča krožnega križišča.
(4) Preden zapusti križišče iz prejšnjega odstavka, se mora voznik razvrstiti na zunanji prometni pas, razen na izvozu, na katerem je s predpisano prometno signalizacijo dovoljeno zavijanje desno tudi z notranjega prometnega pasu.
Točke 2, 3 in 4 niso v protislovju. Še enkrat jih pazljivo preberi.
Kot prvo si se že na uvozu napačno postavil na desni pas, (ta je za tiste, ki gredo ven na prvem izhodu), od tam si sicer pravilno zapeljal na zunanji pas, ampak bi moral potem (ker si v štartu zajebal) takoj preit na notranjega, in potem nazaj na zunanjega in ven.
Jebiga, takšna so pravila. Seveda pa pri vsaki menjavi pasov ne pozabit pravočasno vklopit žmigavce, da ti ne bo kak nestrpnež mahal.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik zabar pravi:
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Res, tudi jaz! Vedno! Zmeri! In zakaj? Ker sem do nedavnega zmeraj zapeljal na notranji pas, ko pa sem hotu zapustit krožišče lepo pravilno, tudi z žmigavcem, ja, se je nekajkrat našel pacient, ki je prinorel po zunanjem in me ni pustil ven... Tko da, na žalost...

Odlično, še eden od bedakov, ki ne znajo vozit po rondojih. Vrni izpit. Na tebi je, da se pravilni čas postaviš na pas za izhod, še pred tem pa daš žmigavc. Le zakaj potem meni dosedaj še nikoli ni zaprl pot ven, kot ti praviš, pa se vozim čez ta rondo dnevno vsaj dvakrat in to odkar so ga odprli ?!
p.s: v tvojem primeru, če te ne izpusti, pa narediš še en krog. Res je veliiiika izguba časa, če se naredi še en krog. To, da voziš apriorij po ZUNANJEM pasu zaradi drugih...?! brez nadaljnih besed.