bedaki na cesti

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik juris pravi:
Torej to, da nimaš mnenja, oziroma ga ne upaš povedati in da si član SDS ?!

P.S.
Nič hudega, saj to ni kaznivo dejanje, ampak lepo pa tudi ni.
hysterical-1.gif

Pa ne moreš verjet, no...

Aja, mimogrede, kako ti je uspelo skombinirat ta topic in pa SDS? In kot piko na i naredit še neke zaključke?

Pa da grem na ontopic...
Bedakov na cesti je itak preveč. Sem jih samo danes na poti srečal ogromno. In najbolj hecno oz. žalostno je to, da sem jih največ videl na AC odseku med Mursko Soboto in pesniškim rondojem ter na MB obvoznici od pesniškega rondoja proti Mariboru. Veliko več jih je bilo na tem odseku kot pa med Budimpešto in Mursko S..
Od kamperjev na prehitevalnem pasu do meglenkarjev sredi jasne noči, obsijane s polno luno in zvezdami. Žmigavci so marsikomu španska vas, zmagovalec je pa en čičo, sposran, zalepljen na volan, ki je "divjal" po obvoznici proti Mariboru (od pesniškega rondoja) s 50km/h po števcu (realno še nekaj manj). Sem se zanalašč nekaj časa peljal za njim, iz firbca... Pa dvomim, da je sploh imel vinjeto.
Če bi imel kamero, kot jo ima eXhair, bi bilo samo danes materiala za po moji oceni blizu ene ure. In to večinoma iz omenjenih odsekov od cca. skupno 800 km poti...

Jaz sem se že nekako sprijaznil s tem, da pač tako je na naših cestah in da se nima smisla sekirat...
Pa da me kdo ne napade po nepotrebnem, tudi jaz naredim kak prekršek, nisem angel; ampak oslarij pa ne delam, drugih ne ogrožam, nisem sposran na cesti, de divjam ipd. Dinamičen varen način vožnje, to je to...

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Čisto lepo vidiš, da Laguna prehiteva kamione, ki so očitno počasnejši. In v skladu z zakonom nadaljuje vožnjo po levem pasu, saj bo prehitela tudi naslednji kamion, ki je od prvega oddaljen za manj kot sta skupaj dve varnostni razdalji pri 130 km/h, torej nima nobenega smisla, da gre desno. Pa tudi nikogar ne ovira, saj se očitno pelje 130 na uro. To vemo po tem, ker brencelj ne samo da tera siciljanca do daske, še na pedala zraven pritiska in še vesla, a stvar pač več kot toliko ne gre.
Kar je pa bistvo, je pa to, da se zabija v rit in torej po definiciji vozi nevarno. V tem primeru je pa lahko cesta prazna od Ljubljane pa do Helsinkov, pa se bo ritoznojski prekškar najprej umaknil na predpisano varnostno razdaljo, potem bo pa avto pred njim varno zapeljal desno. Ali pa naj gre desno in dela prekrške še naprej!
In eno je nekoga dohiteti, drugo pa je porivati ga. To je tako, kot bi ti kresalček iz čistega mira naslonil pištolo na čelo in prijazno sladko velel: "Dokumente prosim!"
In prehitevanje zraka po levi ni v nobenem primeru nevarno, prehitevanje po desni in še posebeh porivanje v rit pa je.

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
@sistemik

In kaj si sedaj povedal? Čisto nič, babje čenče. O tvojem mnenju o prehitevanju Xlasulje ne duha ne sluha. Greš okoli problema tako kot Snecer, bi , če bi, oziroma, glede na, pa svetobolje in išijas .... Daj pošteno pojasni svoje mnenje in obrazloži svoje nasprotovanje. Imej vsaj toliko dostojnosti!

jendomen

Pripravnik
30. apr 2008
357
11
18
Domžale
Lp
Juris očitno si bil tisti bedak z laguno ti, ko si tako pameten, ne poznaš pa osnovne vozniške kulture in na vsak način goniš svoj prav, pa čeprav se krepko motiš in pišeš bedarije.
Me pa zanima kje so na tem forumu modelatorji?

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Ne, tebe pa ne bom vprašal, če si pri SDS, ti moraš biti pri Plemenitem. On se rad igra z modeli aviončkov.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Jaz sem se že nekako sprijaznil s tem, da pač tako je na naših cestah in da se nima smisla sekirat...
Pa da me kdo ne napade po nepotrebnem, tudi jaz naredim kak prekršek, nisem angel; ampak oslarij pa ne delam, drugih ne ogrožam, nisem sposran na cesti, de divjam ipd. Dinamičen varen način vožnje, to je to...

As simple as that.
zmaga.gif

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
ksz

Bom kar sem dal...
Danes zjutraj se z mojo peljema po Dogoški cesti od Tezna proti Dogošam (MB). Pred nama pa policijski avtomobil, prav lepo, po omejitvah...
Se pripeljemo do vrstnih hiš in tam en ata veselo meče sneg iz svojega dvorišča na cesto. Pa ne, da bi se polija ustavila in ga opozorila na neumno in prepovedano početje. Kot da ni nič, se policija pelje naprej...
bonk.gif

Bi razumel, če bi bila plavca na kaki nujni vožnji ali kaj podobnega. Ampak ne, ona2 sta se lagano peljala do dupleške gramoznice, tam obrnila in počasi nazaj proti MB.

Zdaj pa ne vem, ali med policijske naloge spadajo samo vozniki in prekrški le-teh ali tudi skrb za varnost na cesti. In vsaj opozarjanje bedakov, ki mečejo sneg iz svojega dvorišča na cesto, bi tudi moralo spadati med skrb za varnost.
Ker imam skoraj vedno fotoaparat zraven, se bom naslednjič jaz ustavil, takega cepca pofotografiral in slike poslal na ustrezen naslov.
Iz strani policije kakega efekta tako ali tako očitno ne bo...
cry12bpy.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.086
16.248
113
pa sej to drgač folk dela že od pamtiveka naprej, na cesti se sneg lepo zvozi in stopi, alternativa je pa samo ta, da si delaš cel kup nekje na dvorišču oz. nekje, kjer imaš prostor.... ita če pripelješ 50 te ta sneg ne bo prav nič zmotil, povsem drugo pa bi bilo ob višjih hitrostih ter po možnosti na ovinku.....

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.093
406
83
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
pa sej to drgač folk dela že od pamtiveka naprej, na cesti se sneg lepo zvozi in stopi, alternativa je pa samo ta, da si delaš cel kup nekje na dvorišču oz. nekje, kjer imaš prostor.... ita če pripelješ 50 te ta sneg ne bo prav nič zmotil, povsem drugo pa bi bilo ob višjih hitrostih ter po možnosti na ovinku.....

Ta zadeva je hudi nevarna, še posebej v dnevih, ko je čez dan +, ponoči pa se temperature spustijo pod -. Na cestah pa nastane debela plast ledu. Potem si pa še predstavljaj, da je to na kakšnem klancu
bonk.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Mato pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:

Ta zadeva je hudi nevarna, še posebej v dnevih, ko je čez dan +, ponoči pa se temperature spustijo pod -. Na cestah pa nastane debela plast ledu. Potem si pa še predstavljaj, da je to na kakšnem klancu
bonk.gif
A je potem tudi hudo nevarno, da komunalci sneg ne poberejo in odpeljejo, ampak ga samo odrinejo na rob ceste, kjer se čez dan topi in voda teče na cesto? Ponoči pa zmrzne? A imaš za te tudi kakšno kazen?

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Bluziš...
rolleyes-1.gif

Jaz govorim o tem, da nekdo meče sneg na cesto, katerega ne pričakuješ...
Med snegom in vodo je pa neka razlika, se ti ne zdi?

Point je v tem, da se to ne dela in pika. Kakršnokoli drugo filozofiranje a'la Syntman je pa milo rečeno primitivno...

Me prav zanima, kako bi bilo, če bi kar naenkrat začeli vsi metat sneg iz svojih dvorišč in dovozov na ceste... Super, a ne?

Jaz sploh ne vem, kaj folk študira, da to počne...
stupid-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Bluziš...
rolleyes-1.gif

Jaz govorim o tem, da nekdo meče sneg na cesto, katerega ne pričakuješ...
Med snegom in vodo je pa neka razlika, se ti ne zdi?

Point je v tem, da se to ne dela in pika. Kakršnokoli drugo filozofiranje a'la Syntman je pa milo rečeno primitivno...

Me prav zanima, kako bi bilo, če bi kar naenkrat začeli vsi metat sneg iz svojih dvorišč in dovozov na ceste... Super, a ne?

Jaz sploh ne vem, kaj folk študira, da to počne...
stupid-1.gif
decembra sneg na cesti moraš pričakovat, tako kot otroka, ki bo skočil na cesto.
Ja med snegom in vodo je razlika, predvsem če veš, da se tista voda ponoči spremeni v led.
A misliš da tisti iz dvorišč mečejo na cesto sneg zato, ker imajo veselje do kidanja?

Je pa res vprašanje, a je boljš da se sneg v toplem vremenu zmeče na cesto, kjer se v enem dnevu stopi in cesta se v dveh dnevih posuši, kot pa da je kup ob cesti, pa se sneg vsak dan pomalem topi, voda vsak dan steče na cesto ponoči pa zamrzne. pa maš cel mesec poledico.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
bonk.gif

Brezveze se je o teh zadevah kregat.
Ma kaj ti sploh naj napišem... Evo, privoščim ti, da te enkrat nagazi en avto, ki se bo pozno popoldan moral izognit trku s potepuškim psom in ga bo zaneslo na snegu, ki ga je tvoj sosed zmetal na cesto.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.494
5.790
113
ja saj res ena špura vode na cesti je enako kot 5-10cm na debelo snega.

bravo synt zmagal si.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
ja saj res ena špura vode na cesti je enako kot 5-10cm na debelo snega.

bravo synt zmagal si.
Vozi po predpisih in s prilagojeno hitrostjo.

Boljš sneg na cesti, kot pa led. Pa boljš dva dni led na cesti, kot cel mesec.

Ja najlažje se je spravit na soseda in ga olupit. Na komunalce, ki delajo isto al pa še slabše se pa ne upate.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
decembra sneg na cesti moraš pričakovat, tako kot otroka, ki bo skočil na cesto.

Maš svoje otroke?
A jih kar mečeš na cesto, ker morajo vozniki pričakovat da bo nekaj priletelo?
Maš že rezervian all-inclusive v NLP?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.086
16.248
113
Citat:
Torej zagovarjaš take neumnosti?

nikakor. dejansko sem se tega izgleda samo že navadil do te mere, da me "ne moti" več...tako kot me "ne moti" da moram voziti pazljivo, saj lahko zaradi minimalne prekoračitve hitrosti plačam čisto preveliko kazen ali pa mi lahko skoči otrok oz. kdorkoli pred avto in moram ustavit, saj če ne bom, bom sigurno kriv jaz kot voznik avtomobila.

pač predvidevam možne situacije in se prilagajam razmeram na cesti...saj tako pravi CPP, mar ne?
grin1.gif

in ob vseh mogočih in nemogočih situacijah, ki sem jih že doživel na cesti, mi začuda kupček snega ne cesti (v naselju kjer je omejitev 50) še nikoli ni zj3bal sistema....