Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Mene tole zadnje čase tud mal zanima, usekan človek pač, pivo ni več zadost. Sicer sem zaenkrat na klasik balkan žaru in sem bil že na projektu, da si sešvasam klasik balkan žar, potem je pršla na vrsto ideja za pečenjaro, bolj zaradi podpeke, zdele me pa fejst fejst mika tole oziroma v tem stilu:
https://www.youtube.com/watch?v=scFZAEUxRKs o
Seveda bo treba nad kuriščem zmozgat tudi možnost direktne peke. Pomojem bo kar na vrhu kurišča še eno odprto za klasik balkan gredelo. V glavnem, če ma kdo izkušnje s švasanjem tele zadeve, bi se priporočal za ogled. S sabo prinesem par flaš domačega perčka.
Kar se tiče razlike med direktnim in reverse flow smokerjem je samo v tem, da v reverse flow vzdržuješ kolikor toliko konstantno temperaturo po celi dolžini, med tem ko v navadnem nastane razlika med kuriščno stranjo in dimniško stranjo.. Med zgornjo in spodnjo rešetko je pa seveda tudi v reverse flow smokerju mal razlike. Če bo mel moj sploh dve rešetki, bomo bili videli.
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Čaki čaki, jest moram še mal švasat prej, tud pivo, pol bo pa smoker.
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Mene tole zadnje čase tud mal zanima, usekan človek pač, pivo ni več zadost. Sicer sem zaenkrat na klasik balkan žaru in sem bil že na projektu, da si sešvasam klasik balkan žar, potem je pršla na vrsto ideja za pečenjaro, bolj zaradi podpeke, zdele me pa fejst fejst mika tole oziroma v tem stilu:
https://www.youtube.com/watch?v=scFZAEUxRKs o
Seveda bo treba nad kuriščem zmozgat tudi možnost direktne peke. Pomojem bo kar na vrhu kurišča še eno odprto za klasik balkan gredelo. V glavnem, če ma kdo izkušnje s švasanjem tele zadeve, bi se priporočal za ogled. S sabo prinesem par flaš domačega perčka.
Kar se tiče razlike med direktnim in reverse flow smokerjem je samo v tem, da v reverse flow vzdržuješ kolikor toliko konstantno temperaturo po celi dolžini, med tem ko v navadnem nastane razlika med kuriščno stranjo in dimniško stranjo.. Med zgornjo in spodnjo rešetko je pa seveda tudi v reverse flow smokerju mal razlike. Če bo mel moj sploh dve rešetki, bomo bili videli.
Citat:
Uporabnik Nurtuby pravi:
Glede na dosedaj videno in prebrano ti priporočam, da se lotiš izdelave vsaj z 5-6mm debelo pločevino
Je pa pri nas kar težko najti to debelino pločevine in še težje "šlosarja" z mašino, ki ti le to lahko ukrivi
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Mene tole zadnje čase tud mal zanima, usekan človek pač, pivo ni več zadost. Sicer sem zaenkrat na klasik balkan žaru in sem bil že na projektu, da si sešvasam klasik balkan žar, potem je pršla na vrsto ideja za pečenjaro, bolj zaradi podpeke, zdele me pa fejst fejst mika tole oziroma v tem stilu:
https://www.youtube.com/watch?v=scFZAEUxRKs o
Seveda bo treba nad kuriščem zmozgat tudi možnost direktne peke. Pomojem bo kar na vrhu kurišča še eno odprto za klasik balkan gredelo. V glavnem, če ma kdo izkušnje s švasanjem tele zadeve, bi se priporočal za ogled. S sabo prinesem par flaš domačega perčka.
Kar se tiče razlike med direktnim in reverse flow smokerjem je samo v tem, da v reverse flow vzdržuješ kolikor toliko konstantno temperaturo po celi dolžini, med tem ko v navadnem nastane razlika med kuriščno stranjo in dimniško stranjo.. Med zgornjo in spodnjo rešetko je pa seveda tudi v reverse flow smokerju mal razlike. Če bo mel moj sploh dve rešetki, bomo bili videli.