Postopek ni nič kaj kompliciran. Rabiš kvaliteten pokrit žar ali smoker z dovolj prostora (ProQ, Weber....dražji Kamadoti in green Egg, le poceni ofset smokerjev se izogibaj), da spraviš zadevo noter in da ni direktno nad ogljem - o tem je veliko v sorodni temi napisanega. Glavno, da je dober pretok zraka in da ga lahko reguliraš. Prižgeš le manjši del oglja in ga dodaš večini neprižganega. Uporablja se raje brikete, ker dlje držijo. Cel kos mesa natreš z rubom in pustiš, da se segreje na sobno temperaturo, potem ga daš v smoker in dodaš les za dim. Tempretura smokerja mora bit cca. 250F (120C). Dimiš 3 ure in na eno uro poškropiš z npr. jabolčnim sokom. Po 3 urah mora bit temperatura mesa blizu 65C. V foliji zavito potem še naprej pečeš na isti temperaturi in v skupaj 6 urah mora prit na temperaturo blizu 95C. Potem vzameš ven in spraviš v cooler, dodatno zavito v kako staro deko. Tako je meso še vsaj 6 ur vroče, ti pa ko car piješ pivo, ker si že vse naredil.
Ko odpreš se kar topi. Mi smo tokrat pustili počivat smao eno uro in je tudi OK. Tradicionalno lahko delaš brez folije, a se bo zadeva zavlekla na vsaj 12 ur in je malenkost bolj delikatno, rezultat pa še boljši.