barcaffe kava na avtomatih Petrol

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
ah, pust... sm mislu da je govora o ex. Surpermarketu
cool-1.gif

Maxi, kul pol
wink-1.gif

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.731
1.413
113
Citat:
Uporabnik tesfalar pravi:
10 metrov od moje pisarne je kofeavtomat, mislim da je Saeco. Kava je za moj okus super (zelo podobna Petrol/Barcafe varianti).
Najboljši del pride zdaj: cena 0,25€. Se ne pritožujem.

O hudo ker zanimiv okus
grin1.gif

Če zaupam tvojemu okusu, potem je nekaj narobe s to mašino tle pr nas, ker ni niti 1/10 napram kafetu od Petrola.

Če so podražili Petrolov kafe na 1,50€ se bo pa za marsikoga simpatija z njim prenehala
grin1.gif

Petrol

Petrol d.d.
31. avg 2011
109
22
18
Citat:
Uporabnik feler pravi:
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Na Petrolu (avtocesta) je kava 1.50€. Za ta denar dobiš normalno kavo z normalnim mlekom z dodano vrednostjo (natakarica ti jo prinese)
grin1.gif

Pri nas v LJ je skoraj povsod že 1,30 EUR plus, od tega v marsikaterem lokalu brozga. Drugače pa cene kar spreminjajo ja, na avtocesti dražje kot na kakšnih manjših Petrolih in manjfrekventnih lokacijah.
smile-1.gif

Spoštovani!

Kava na poti se je na avtocestnih postajališčih (34 po Sloveniji) ravno pred kratkim podražila na 1,5 evra. To je prva podražitev po dveh letih, medtem ko se je sama surovina za kavo na svetovnih borzah v tem času podražila za več kot 50 odstotkov. Poleg tega pa so stroški poslovanja servisov ob avtocesti dražji, kot na drugih servisih po državi. Prav za to je cena kave na ostalih bencinskih servisih ustrezno nižja.

Hvala za razumevanje in obilico užitkov ob pitju Kave na poti še naprej!

Žiga Fišer
Strateško-korporativno komuniciranje, Petrol

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Larifari gospod Petrol.

Kavomate vam itak oskrbuje Kolinska, vi date samo štrom pa vodo. Še mašinmahrji od Kolinske jo servisirajo, delajo čiščenja, vi sam čačink pobirate.

Dajte eno čisto kalkulacijo gor pa bomo hitro videli kje ste. Cena kava je žal vsaj tako dobra kot kava sama.

Glede na to, da moramo sami pritiskat po aparatih, da večino gostincev itak tarna nad tem kako je postrežba draga, je tole navadna kraja.

Pika.

tesfalar

Majstr
1. nov 2008
1.134
100
63
Spoštovani g. Fišer!
Ceno kave seveda lahko postavite kakršno hočete, na nas pa je da se odločimo ali jo piti ali ne. Tu ni kaj.

Prosim samo za eno: ne mi modrovat o ceni surovine surove kave na svetovnih trgih. Cena 1kg Barcafe je v SLO že kar nekaj časa na cca 10€. Iz ene kile kave se po normativih skuha vsaj 150 kav, to pomeni strošek 0,067 EVRA na eno kavo. Tudi če se kava podraži za 1500% to še ne opravičuje dviga cene za 25%.

Vi pa seveda veste, kako ste do 1,50€ prišli. Jaz kave na Petrolu ne pijem več že od podražitve iz 1,00 na 1,20 EUR. Pa ne zaradi 20 centov, ampak iz principa. Ker lahko marsikje v bifeju ob črpalku pijem (postreženo) kavo za približno isti denar.

EDIT: Bom vprašal še drugače: kako se splača zunanjemu izvajalcu imeti pri nas v firmi kafemašino in imeti postavljeno ceno kave 0,25 EUR, če podražitev surove kave na svetovnih trgih za 50% prinese dvig cene na Petrolu za 30 centov?

Nazadnje urejeno:

mistique

Guru
16. jun 2009
14.207
2.001
113
Emona / Carnium
No, tale strateško korporativni komentar je točno to.
Jaz nisem zasledil 50% podražitve kave (surovine) v svetovnem merilu. Seveda nisem poznavalec trga. Samo graf znam odčitat.

ambient

Pripravnik
9. mar 2011
162
0
16
Tale debata pa skoz bolj diši po socializmu. Priporočam vam, da si v roke vzamete kakšen učbenik ekonomije in boste hitro ugotovili da je bistvo podjetja ustvarjanje dobička. Ne to, da prodajajo izdelke po najnižji možni ceni, ampak v ustvarjanju dobička. Osebno ne pijem kave ne na Petrolu, ne v nobene kafiču, ampak izključno v Starbucksih po cca. 5 evrvo...ampak gues what: s tole kavo imajo iste stroške kot oštir na konc moje ulce, ki jo potem prodaja po 0,99 evra pa še rogliček mi da zraven. Pojdite enkrat na tržnco pa boste vidl, da se tudi cena solate od branjevke do branjevke razlikuje. Zakaj že? ena je 1, druga pa 2. kvalitete. Pojdite na pivo v center Lj ali v Sp. Guplek. Prvega boste plačali po 4 evre, drugega 1,7 pa gre za identično steklenico piva. In zakaj taka galama pri različnih cenah kave??

ambient

Pripravnik
9. mar 2011
162
0
16
Ne. Predvidevam pa da sem vsaj približno zadel ceno. Sem?

Nazadnje urejeno:

ambient

Pripravnik
9. mar 2011
162
0
16
Bil zadnjič reš v eni vaški gostilni zraven Ivančne Gorice...smo dal za 10 pivov, dve rundi medičk 30 evrov. Dobil smo pa še nekaj domačih dobrot za pojest...za finale pa nam je eden od lokalne družne še "šenku" karte za dinamo-lyjon
smile-1.gif

mistique

Guru
16. jun 2009
14.207
2.001
113
Emona / Carnium
Saj tega nihče ne pričakuje. Padla je razlaga o razlogih za zvišanje cene kave. Osebno bi raje prebral: podražili smo, ker bomo tako več zaslužili. Ali pa recimo: kavo smo podražili, ker smo ugotovili, da je promet narasel, cena surovine pa je nekoliko padla. Jaz vem kako se bom soočil s tem problemom: OMV, ampak bom tudi tankal tam
evil.gif

Lahko, da sem kaj spregledal, vendar tu je govora, tudi o tem, da je Petrol kava za 1€ pitna, za 1.50€ pa ne več
grin1.gif

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Lej, jbg... Ce je komu predrago, je pac ne bo vec pil. Tisti, ki si jo bo pa zelel, bo pa pac placal 1.50€. Sej je cisto simpl... Klinc.. saj se vse drazi
smile-1.gif