Badminton lopar za začetnika?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Dajte mi prosim rečt tisti ki imate morda izkušnje, nek poceni pa da je soliden lopar za začetnika/rekreativca za badminton? Torej da ni tisti jajc ko pride v Šparu 2 komada 10€. Pač nekaj ugodnega pa da ni največje sranje? Tnx

Lp

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.376
303
83
Prvo poglej, da je tak, da ima glavo loparja in pa ročaj v enem delu, da ni iz dveh, pa da je ene 30€, naj bo pa kak yonex, victor, carlton, wilson. Sicer pa v kakem intersportu poglej al pa saj hervisu, sport 2000 ima bolj slabo robo. Vprašaj prodajalca v parih štacunah, da dobiš približno sliko, kok bo treba odštet evričev. Pa grip oz ročaj tm k držiš lopar obvezno povij z enim tankim gripom za tenis loparje (za badminton dobiš samo v kakih centrih kjer se igra badminton), ker osnovni so ponavadi pretenki in slabi pri cenejših loparjih. Če dosti švicaš v roke, se dobi tak povoj podobnega materiala, kot brisača, če pa imaš suho, pa poglej če imajo wilson proover grip za tenis, tak bel je in lepo grabi in ponavadi se jih dobi v teh večijih štacunah. Žogice z zeleno obrobo na kapici so najpočasnejše, z modro obrobo srednje, z rdečo pa najhitrejše, vzemi rumene barve plastiko žogice, ker se lepše vidi. Kapica naj bo iz plute, ker une gumjaste so zanič. Pa veliko zmag
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Ja ja saj nekaj takega sem mislil, tam 30-40€ max. da ne kupujem brezveze če me zadeva slučajno mine
smile-1.gif
Hvala za info. Kaj pa pravila se dobijo kje simpl napisana oz. če lahko na hitro razložiš? Predvsem tiste črte mi niso jasne, kako je na igrišču z stranskima dvema kvadratoma ter z zadnjim kvadratom? Torej kam lahko žogica pade ter kam se lahko servira? Tnx

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.376
303
83
Kupi kak yonex nano speed serijo in pomoje nimaš kaj zgrešit. So te nano serije od 30 pa do 180 evrov, samo najdeš ceno, ki ti ugaja in je.
Pravila so tukaj
Pri enkah velja igrišče od čisto zadnje črte pa do prve stranske, servira pa se v kvadrat od prve črte po dolžini gledano za mrežo in do zadnje linije. Če pade žogica pri servisu pred prvo črto pri mreži je to napaka oz. prekratek servis. Če pade žoga na črto, se šteje, kot, da je žogica v igrišču, isto kasneje med igro. Pri dvojicah, pa moraš servisirati do predzadnje črte po dolžini gledano, ampak samo servis, potem po servisu med igro velja celo igrišče, tako po dolžini, kot po širini. Se pravi pri enkah velja dolgo pa ozko igrišče, pri dvojicah pa vse, velik pravokotnik, samo pri servisu se servira do predzadnje črte, po širini pa velja široko igrišče, tudi pri servisu.
Serviraš zmeraj po diagonali, začneš pri rezultatu 0:0 iz svojega desnega kvadrata, potem pa samo gledaš svoje pike, če imaš sodo število dobljenih pik serviraš iz desnega kvadrata, če imaš liho števlo pa iz levega. Če je rezultat 17:12 in imaš servis, serviraš iz leve v desno, če ima nasprotnik servis pri istem rezultatu (12:17), servra iz desne v levo. Vsaka točka je pika, igra pa se do 21. Če je rezultat 21:20, se igra na dve razlike in če je do 30 skos po 1 razlike, zmaga un, k prej pride do 30.
Če te še kej zanima praš, ni pene, čes pa kje iz ljubljane, ti pa loh enkat pokažem pa razložim, bolš enkat vidt k tisočkat slišat pravijo
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Žal sem iz Maribora v nasprotnem primeru bi te izzval da ti pokažem par lekcij
grims-1.gif
Kaj pa če diagonalno serviraš in žogica pade na desno stran igrišča namesto na levo je tudi neveljavno ne? Tnx

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Poglej na www.loparji.si. Pokliči in vprašaj za nasvet. Boš dobil dober in poceni lopar, ki je primeren zate...

Sem naletel na to stran ja, bom poklical pa da vidim kaj pravijo. Vidim da ni druge opcije kot da se oglasim v LJ po lopar, na badminton pol pa direkt v Argentino na steak
grin1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Jooooj zdaj sem komaj vido kak dobra navodila si mi dal
smile-1.gif
Torej gremo natančno, servira se samo v servisno polje (tisti kvadrati za servisnim poljem ne vejajo ne? - torej tam ko piše zadnja servisna črta za posameznike)?

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
ksz

Sport2000 res ni top štacuna za tovrstno robo, sem bil pa tam nedolgo nazaj in so imeli razprodajo praktično vseh badminton loparjev. Izbira ni bila velika (recimo 15 modelov) in ni pokrivala top loparjev, ampak cene so bile do max 35€ (Wilson, Carlton, Head, Yonex?). Mogoče bi k napisanemu še dodal, da se loparji ločijo tudi po trdoti in za začetek ne bi priporočal najtrših. Ostale značilnosti pa verjetno za prvi lopar niso pomembne - recimo uravnoteženost (ali je težišče bolj proti ročaju ali proti glavi), tudi teža ne bi smela igrat vloge. Pa mogoče je fino dobit koga, ki zna igrat badminton, da ti pokaže osnove in tehniko. Ker verjetno boš sprva tolkel kot nor, žogica pa ne bo letela nikamor. Boljši občutek boš zato imel s tršimi žogicami, ki so tudi hitrejše in letijo dlje, ampak gre za neke vrste potuho, zato čim prej prestavi na najpočasnejše.

cresh

Fizikalc
2. sep 2007
1.137
6
38
Litija
Ja kva pa smučanje :D:D? Že obupu:D:D?

Jst sem pri temu Loparji.si kupil HEAD, in sicer sem izrecno iskal takega, ki je obtežen v glavi. Dal mi je super ceno, doma sem bliz njega, pa še žogce mi je dal gratis. Kolega kupil od njega Talbot Torro, pa mi ne potegne tolk.

Dobri loparji so tudi Forza.

Sicer pa obvezno si moraš tudi kupiti nov debelejši grip. Pol šele, ko ga daš gor se čudiš zakaj nisi tega že prej naredu.

Pa vzemi lahkega, no vsaj meni tko ustreza.

Pa povej kdaj gremo pol eno odšpilat
grims-1.gif

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
No, če je kdo za kakšno odigrat v MB...naj se javi... še ni prevroče v telovadnicah
evil.gif

Drugače je pa najbolje kupiti lopar v kakšnem Badminton klubu. Tam boš res dobil originalno robo in za dosti manj denarja, kot v trgovinah. Če kdo rabi informacije za Trump ali FOrza loparje, mu lahko posredujem informacije tudi jaz.

p.s.: Pa še ena prednost je tukaj: lopar lahko sprobaš! Ne da kupiš kar tako "na slepo". Loparji imajo različno razporeditev teže, imajo različno trdoto,... In vsakemu človeku paše drugačen lopar!