Backup za domačo uporabo

igi

Guru
13. okt 2007
5.687
1.251
113
Celje
Jaz imam dokumente sync v One drive, ki je zraven plačane licence za office. Potem pa cca. 1x tedensko zaženem Synology NAS, ki pobere podatke iz one drive. Občasno pa priklopim še en prenosni disk in kopija za v predal.

Slike pa načeloma samo na NAS + prenosni disk v predalu. Je pa to na eni lokaciji in mogoče nebi bilo napačno še nekam drugam jih odložiti.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.290
359
83
Vse to vem. Ampak imam raje več kapacitete za stuff, ki ni kritičen. Konec koncev diski ne odletijo kar tako, imam raje 16tb več za filme, ob tveganju da bom moral potencialno enkrat v 5. letih sync narest iz drugega NASa na novo vstavljen disk. Pač vsak naredi tisto kar rabi oz. misli da rabi, važno je da lahko dobiš svoje podatke nazaj pravim jaz.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.901
710
113
Vse to vem. Ampak imam raje več kapacitete za stuff, ki ni kritičen. Konec koncev diski ne odletijo kar tako, imam raje 16tb več za filme, ob tveganju da bom moral potencialno enkrat v 5. letih sync narest iz drugega NASa na novo vstavljen disk. Pač vsak naredi tisto kar rabi oz. misli da rabi, važno je da lahko dobiš svoje podatke nazaj pravim jaz.
Jaz osebno imam raje 1x NAS pa proper redundanco kot pa več NAS-ov in brez redundance. Restavracija podatkov lahko traja več dni (16TB ni malo podatkov za prek mreže prenesti), vmes pa ti osnovni sistem ne deluje. Pa še vse skupaj vzame veliko tvojega časa, ki je tudi dragocen.