Offtopic ampak vseen - 40.000 slik na leto = 110 slik na vsak dan? 200+ na delovni dan..
lepe cifre
Sicer sam ne delam tako po dnevih. Delam po projektnih, je pa npr. na 1 projektu lahko v 1 dnevu 1000 do par tisoč fotk.
Offtopic ampak vseen - 40.000 slik na leto = 110 slik na vsak dan? 200+ na delovni dan..
lepe cifre
Začetna investicija sta lahko tud 2 stari 64bit kišti (core2duo....i3-i5-i7 prve-pete generacije bo čist zadost....pa 4gb+ rama)....4x 1Tb....xyTb diski (raid1 podvajanje)avtomatika težko laufa, če "moraš" priklapljati in odklapljat diske. sam imam nas in potem še backup na zunanji disk (slike). nimam pa tiste redundance na drugi lokaciji (ja, vem...)
vseeno bi priporočal en nas (začetna investicija je žal draga), ampak potem imaš lahko avtomatiko. backup/sync software pa je že postal tako pameten, da zna ščititi pred kripto virusi. oziroma imeti verziranje dokumentov.
Praviloma si zapreš dol čisto vse razen nekega VPN protokola, preko katerega dostopaš do vsega ostalega. Bonus pike če hostaš VPN drugje (nekateri routerji imajo VPN strežnik).A Qnap ma IP blocklisto tko kot ma, Synology? Če kdo ve.?
Kako si pa dostopal?Jaz sem pa danes dobil prijetno presenečenje. Za crknit. No saj imam vse slike še drugje backup. Za ostalo me ne boli. Je pa tale Qnap za en k*urac.