Avtomatski menjalnik BMW 7

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Živjo,

kje najceneje (in kakšne so cene) dobiti avtomatski menjalnik za BMW serije 7, letnik '99, modelno leto 2000. Vozilo je 730d z avtomatskim menjalnikom.

Hvala za pomoč.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
O obnovi si razmišljal? Kupovat rabljen avtomatski menjalnik za 10 let star avtomobil je čista loterija oz. prej neumnost kot loterija. Raje dat zadevo generalno obnovit in vsaj veš pri čem si! Priporočam ti da se za vprašanja obrneš na BMW forum, enkrat sem celo nekje imel številko od enga mojstra v Nemčiji ki je strokovnjak za to, zna tudi Slovensko, ima veliko SLO strank. In kar je zelo pomembno, ugoden je
wink-1.gif

Lp

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Ja, točno tako, 2k EUR, obnova pa kakšnih 500-700 EUR manj, kot sem sedaj prišel do cen :S

Sem mislil, če kdo pozna kakšno cenejšo varianto ...

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Hvala! Koga se pa priporoča za obnovo menjalnika, da bo kvalitetno obnovil, dal pametno garancijo ter da je cenovno primeren?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Saj pravim Cawo kar hitru naprej od Passava v Nemčiji je nek maher samo za BMW menjalnike, starega boš tja peljal, novi te bo čakal obnovljen z garancijo => http://forum.bmwslo.com/

Včlani se odprti temo in ti bodo fantje pomagali! Koliko vem so pri nas bolj bogi mojstri za obnovo teh menjalnikov. Bolj ali manj loterija.

Lp

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
pa kaj sploh je z menjalnikom? Kaka malenkost ali "Totalschaden". ce je tazadnje bo tudi obnova draga ko hudic

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Niti ne vem, kako zelo je uničen, problem je da ne želi prestaviti in vztraja v prestavi. Zgodilo se je enkrat poleti v tretji, pa je potem po cca. 500 metrih prestavil in delal normalno do nedavno, ko se je zaskočil v prvi in ni hotel prestavit, sedaj pa je v vzvratni. Sedaj en dan se ga bo pregledalo in bomo videli kako in kaj je z njim, kaj se splača, če bo treba popolnoma obnoviti, potem bom malo brskal po BMW forumu ter poklical v Nemčijo ...

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Tu je najprej potrebno najti vzrok, ker lahko je problematicen samo kak senzor in menjalnik ne deluje.Sam sem enkrat imel problem z tipalom vrtljajev gredi ki je deloval ampak cez cas ko se je ogrelo stikalo je zgubljalo signal in menjalnik vec ni deloval. Na dveh servisih niso nasli vroka in so hoteli menjati vsemogoce dokler sami doma po kmecki logiki nismo pogruntali kaj bi lahko bilo

FRooT

Pripravnik
19. avg 2007
507
8
18
Poskusi še enga majstra za menjalnike v Trbovljah. Izgubit nimaš kaj, mogoče pa sploh ni kaj pretirano fuč. dam kontakt, ko pridem domov . ; )

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Pobrskaj po mobile.de za razbitimi vozili z enakim motorjem. Ampak pred nakupom moras se preveriti model menjalnika,ker ni nujno da je popolnoma enak tvojemu.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.076
6.923
113
pri taščici
V migognicah pri Žalcu (upam da sem kraje prav napisal) imaš tudi Kogovška.
ampak kot vem je tudi "zlatar"
Pa še en je baje v okolici Gamelj in horjula (vsi "avtomatiki")

FRooT

Pripravnik
19. avg 2007
507
8
18
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Pobrskaj po mobile.de za razbitimi vozili z enakim motorjem. Ampak pred nakupom moras se preveriti model menjalnika,ker ni nujno da je popolnoma enak tvojemu.

Če ga že najdeš, naj ga greiskat tvoj mehanik ( ali pa kr njemu rečeš naj ti ga najde ) . plačaš sicer kake 300 EUR več, samo zahtevaš garancijo na menjalnik . Vse kar je iz rabljeno je vprašljivo
wink-1.gif

LP M .

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Ta pa je taboljša ja, avtomatski menjalnik iz razbitega avtomobila. Torej iz tako razbitega da se ga ne splača popravljat in tak menjalnik sploh ni bil deležen večjih sunkov
smile-1.gif

bolfenk

Pripravnik
12. okt 2009
119
0
16
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
V migognicah pri Žalcu (upam da sem kraje prav napisal) imaš tudi Kogovška.
ampak kot vem je tudi "zlatar"
Pa še en je baje v okolici Gamelj in horjula (vsi "avtomatiki")

Migojnice bo bolj pravilno
wink-1.gif