ksz
Jaz imam na AC večinoma tempomat na 116 in se vozim po voznem, grem na počasnega ... Če prehitevam, pospešim na 130, 140, kaj več pa ne mislim, saj sem že v prekršku. Seveda se umaknem, ko je zadostna luknja. Pričakujem pa, da se potem tisti, ki mi sveti za ritjo spelje naprej in mi ne vozi ob boku, tako da moram dodatno zavirati, ker se počasi že približujem pred seboj vozečim. No, če noče, pač po gasu pa pred njega, ali pa zavora in za njem.
Smernike tudi uporabljam, čeprav se večinoma da predvideti tudi tiste, ki se bojijo, da bodo ročko polomili.
Zjutraj se tudi sam vozim 110 po prehitevalnem, ker pač "prehitevamo" tiste s 100 na voznem, in ker se gospod tri avtomobile pred menoj ne spravi na vozni pas.
Vbistvu sem se spomnil, da to velja le za turistično vožnjo. Zjutraj se redko držim pod 130, (če le ni kakega s 100 pred menoj), upoštevam pa predore in odseke z omejitvijo. Za nazaj se mi pa nikamor ne mudi in se postavim za tovornjak, ali pa pred njega in se vozim 100, seveda po voznem pasu.
Ne pozabite, da je 130 največja, in ne najmanjša dovoljena hitrost po AC.