Avtocesta again

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Ne stoji nosilni steber za streho na vseh blokih, temveč le sem in tja na kakšnem, vsekakor je med dvema stebroma dovolj prostora za celo avtocesto in še več. Tisti betonski blok pa bager odstrani v parih minutah. Pa saj se ga da s kompresorskim kladivom tud razbit.

Na nekaterih cestninskih postajah stoji nadsterešnica na vsakem otoku, na nekaterih pa na vsakem drugem.

Par naključnih fotk z neta
torovo_bot_slo_120308.jpg

52042b423f255a44ed8b4006846aee04.jpg

sz5_cestninska_postaja3.jpg

Tiste naletne glave so armirane v temelj otoka, torej je govora o cca 25 m3 betona (MB40).

Citat:
A lahko poveš, kaj hudiča delajo delavci v tistih hišicah, odkar so vinjete? in kako da se sprehajajo sem in tja?
Steze za tovornjake, kjer pobirajo cestnino imajo pa rampo, in ob spuščeni rampi ni problem prehoda.

bonk.gif

I can't believe this...
hysterical-1.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Citat:
Uporabnik predator pravi:
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Kaj vem, nekje sem prebral tako kot sem napisal...
rolleyes-1.gif

Itak če med dvema kučicama stoji recimo bel kangoo, je precej sumljivo, pa je bolš zmanjšat brzino...Danes sem recimo prehitel srebrnega Volva, ki je lagano kruzal po AC, notri pa dva tipa v belih srajcah in nekaj podobno kameri na prednjem steklu, pa sem šel lepo nazaj na desno in spustil na 135 km/h...a je bil Provida ali ne, ne vem, malo je treba opazovat dogajanje
wink-1.gif
Ni bil Provida, tisti en Volvak ki je bil je pa totalka.

Pol sem pa za brezveze cviknil
tongue-1.gif

Kje je že aktualni seznam Provid na netu?

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Citat:
Uporabnik Dik pravi:
Imaš prav ja ampak samo če ni znaka zraven.
Talna označba namreč ne velja če zraven ne stoji tudi znak, ki to označuje!
preverjeno
cool-1.gif

A lahko tole podkrepiš s kakšnim zakonskim aktom? Namreč: na isto temo sem pred dnevi govoril s človekom, ki naj bi po službeni dolžnosti poznal zakon(e) o varnosti, prometu in še čem. Odgovor je bil, da so talne označbe enakovredne tistim na znaku. Se popolnoma strinjam za npr. prepoved prehitevanja, kjer le občasno ob začetku neprekinjene črte stoji tudi znak, pa črta velja tudi brez znaka in s tem se verjetno strinjamo vsi. Po tej logiki je dovolj "40" narisat samo na cesto ali pač ne?

Časa za brskat po zakonu nisem našel.

B.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Prejle je bila v TV Dnevniku razlaga režima prehoda bivših cestninskih postaj...

Kao ima prednost DESNI, se pravi tisti ki je šel skozi skrajno desni vinjetni pas ima prednost pred tabo ki si šel levo od njega in se lahko vrine pred tebe recimo med prehitevanjem kamiona

in koliko m od hišk to kao velja??
confused-1.gif

wtf
confused-1.gif
spet bo pokalo

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Ja super se je sedaj vozit po AC. Dozivel voznjo iz Logatca do LJ in obratno. Ko sem sel nazaj v Logatec na Vrhnskem klancku skrajno desno, ce ne bi se vozil verjetno 100 navzgor
smile-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Iz slik vidim, da bi bilo povsem dovolj podreti en steber, eno hišco in en betonski blok, da bi imeli isto širino avtoceste kot kilometre prej. Verjemi, da se streha ne bi podrla, če bi odžagali en steber. No pa tudi, če bi se podrla, bi jo pa spravli proč. A je problem, če bi ob deževnem vremenu dež tistih 10m padal na avto, ko bi se peljal skozi?

Tist betonski blok, vklučno z morebitno podrto streho se pa brez problema odstrani v nekaj urah. Al kolk ti misliš da rabijo za tak gradbeni podvig?

Floki

Guru
6. sep 2007
10.101
3.158
113
Citat:
Iz slik vidim, da bi bilo povsem dovolj podreti en steber, eno hišco in en betonski blok, da bi imeli isto širino avtoceste kot kilometre prej. Verjemi, da se streha ne bi podrla, če bi odžagali en steber. No pa tudi, če bi se podrla, bi jo pa spravli proč. A je problem, če bi ob deževnem vremenu dež tistih 10m padal na avto, ko bi se peljal skozi?

Tist betonski blok, vklučno z morebitno podrto streho se pa brez problema odstrani v nekaj urah. Al kolk ti misliš da rabijo za tak gradbeni podvig?

če bi rekel ciganom bi vertetno vso cestninsko postajo odnesli v eni noči
grims-1.gif

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
Včer je en gnoj z golf 4 modrim KP registracija pa apn je mel zadi nalepko v njem pa eni mulci delal take bedarije po AC od KP do LJ.
Bil sem na prehitevalnem pasu pač prehitevam folk in se en pred mano naserje. Jst lepo čakam ker sem bil hitrejši pač od vseh na desnem. Pride za mano ta mulc z ksenonkami v golfu in se mi nalep seveda na en meter. Se neki časa peljemo. Un spredaj se mi nikakor ni umaknil tko da sem se pol jst umaknu golfu in me je prehitu. Jst seveda za njemu nazaj na vozni pas. Un [censored] ka se prej men ni umaknil je takoj ko je zagledal ksenonke skoču na desni pas men se pa prej ni umaknil. Seveda je un mulc u golfu prehitevu po desni v klanec ko so trije pasovi in podobne bedarije jst sem pa lepo po pravilih (skoraj no kdaj tud 160) prišel v LJ za njemu. Da ne rečem da ko smo se peljali 50 ker je bla gužva on skoz nekaj ustavljal pa dajou gas sploh ni lepo peljov. [censored] pač...

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
765
113
Citat:
SCT to opravi v manj kot mesecu dni, ta čas bi bil obvoz oziroma delna zapora na nasprotnem delu avtoceste. Cena: 327MIO €€ za eno cestninsko postajo...
P.S. Reklamacijska dela zaračunamo dodatno...
bonk.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
ksz....

pa saj policaji te merijo (hitrost) pred cestninskimi postajami nakaj 100 metrov pred postajo...kjer pa so table in omejitve hitrosti....torej 100, 80, 60...verjetno imajo tudi naštudirane razdalje, kje so te table postavljene..in temu primerno te oglobi.

Tam kjer padeš na 40 km/h enostavno več nima časa da bi te izmeril, ker si preblizu.

tako da..je treba nižaht hitrost ob prvi tabli - na 100 km/h.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
to je dober podatek ...

drugače pa včeraj en mađar - peljal sem na cesti od Celja proti Ljubljani - vozi za prikolico, precej naliman nanj, na voznem pasu, jaz po števcu 140, oni so morali iti nekje 100. skratka, videl me je kar od daleč, da prihajam, a je vseeno skočil direkt pred mene, za mano je bil še en Mercedes - sva oba blendala ko blesava in komaj rešila nalet, potem naju je pa še gledal, kot da sva največja kriminalca. dejansko se nebi imel drugam za umakniti.

kar se tiče prepočasne vožnje - včeraj je ena ciganska, pardon, romska klapa, s starim tamčkom lepo zakajala severno LJ obvoznico s 60 km/h ...

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Citat:
SCT to opravi v manj kot mesecu dni, ta čas bi bil obvoz oziroma delna zapora na nasprotnem delu avtoceste. Cena: 327MIO €€ za eno cestninsko postajo...
bonk.gif

Spet vsi pametni. Zgleda ste sami privatniki kle, nimam kej, đžeki ste!

Kot drugo, če je nadstrešnica podprta na vsakem otoku, to ni brez razloga. Sicer je res, da si projektanti dovolijo ogromno svobode glede dizajna, vendar kle na vašo žalost nimate kaj mešat SCT zraven.

Kot tretje. Če nimate pojma, kako se gradi/sanira/popravlja, se rajši ne oglašat. Če vržeš ven betonski otok (btv, razbijanje in odvoz bi trajal po moji oceni 1 dan), s čem boš zafilal luknjo v tleh, kjer je stal otok? Ajde đžeki! Da slišim vaš predlog!

Dik

Fizikalc
28. okt 2007
1.575
89
48
Od križišča mal naprej na desno
Citat:
Uporabnik blazko pravi:

A lahko tole podkrepiš s kakšnim zakonskim aktom? Namreč: na isto temo sem pred dnevi govoril s človekom, ki naj bi po službeni dolžnosti poznal zakon(e) o varnosti, prometu in še čem. Odgovor je bil, da so talne označbe enakovredne tistim na znaku. Se popolnoma strinjam za npr. prepoved prehitevanja, kjer le občasno ob začetku neprekinjene črte stoji tudi znak, pa črta velja tudi brez znaka in s tem se verjetno strinjamo vsi. Po tej logiki je dovolj "40" narisat samo na cesto ali pač ne?

Časa za brskat po zakonu nisem našel.

B.

Z zakonskim aktom ne, ker se mi ne da, pa tudi vem ne kje sploh iskat
redface-1.gif

Sem bil pa priča, vsaj 5let nazaj na Brniku nesreči, ko se je kolegu rampa spustila na avto in ga poškodovala potem mu pa niso hoteli plačat, ker je bil na tleh pred rampo narisan stop znak. Po posvetovanju z odvetnikom je bilo hitro rešeno v njegov prid
smile-1.gif

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
765
113
Citat:
Uporabnik franci pravi:
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Citat:
bonk.gif

Kot drugo, če je nadstrešnica podprta na vsakem otoku, to ni brez razloga. Sicer je res, da si projektanti dovolijo ogromno svobode glede dizajna, vendar kle na vašo žalost nimate kaj mešat SCT zraven.

Kot tretje. Če nimate pojma, kako se gradi/sanira/popravlja, se rajši ne oglašat. Če vržeš ven betonski otok (btv, razbijanje in odvoz bi trajal po moji oceni 1 dan), s čem boš zafilal luknjo v tleh, kjer je stal otok? Ajde đžeki! Da slišim vaš predlog!
SCT. Poceni, hitro in učinkovito.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik franci pravi:
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Citat:
bonk.gif

Ja, tista nadstrešnica je res z razlogom, da bi tam pobirali cestnino. Z uvedbo vinjet je ta razlog prenehal.
A kako bi zalili luknjo v tleh? je to kakšen zahteven gradbeni podvig?
Tud če bi odstranjevanje otoka in hišice (in krpanje luknje) trajalo 3 dni, pa če bi delali samo na eni lokaciji hkrati, bi bil projekt na vseh čelnih postajah že dokončan.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
A ti synthmana še vedno resno jemlješ?
rolleyes-1.gif

Skratka, ignore dela čudeže.
wink-1.gif
Pa mi ti ki si tko pameten lahko poveš, čemu služijo tiste hišice odkar imamo vinjete?
Razen seveda da ovirajo promet, zaradi česar je tam tud omejitev, zaradi omejitve pa policaj z listkom. Še kakšen drug vzrok?

In misliš, da jih je nemogoče odstranit?

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Blo ze 10000x povedano, napisano, natipkano, da se po letosnji poletni sezoni zacne rusitev bajtic. Ne zdaj v tem trenutku, ne danes, ne jutri, ampak konec avgusta/septembra. Mogoce bo treba skico narisat pa objavit, da bodo nekateri dojeli.