avto zavija

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Dva dni nazaj sem menjal zimske gume za letne. Precej izrabljene so ze... Danes pa sem med voznjo po avtocesti opazil, da kar precej zavijajo v desno?! Je mozno, da so krive gume ali naj spet opravim optiko?

confused-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Balansiranje ?
Zelo obrabljene gume ? Neenakomerno ? (to najprej preveri)
Optiko si pa že omenil. Čeprav ne more pomagati, če so gume "ukrivljene".

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Tlak, datum in proizvajalec gum (vse enako, le leva proizvedena na Portugalskem, desna v Turčiji npr.) Meni je z zimskimi vlekel levo. Sem ugotovil zakaj - gume sem imel Angleške!
smile-1.gif

Resno - Optika tu bolj ne pomaga kot ja. Za ta pojav je dostikrat kriva optika zadnjih koles, ki se pa ali ne da nastavljat ali pa tako trdijo na optiki.
Če se to prej ni dogajalo, je vzrok v gumah.

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.915
115
63
mb+ -20km
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Dva dni nazaj sem menjal zimske gume za letne. Precej izrabljene so ze... Danes pa sem med voznjo po avtocesti opazil, da kar precej zavijajo v desno?! Je mozno, da so krive gume ali naj spet opravim optiko?

confused-1.gif
sem imel isti problem lani pred zimo,ko sem zimske gor montiral(prej ga ni vleklo).tezavo sem resil tako,da sem zamenjal
kolesa,prednje nazaj,zadnje naprej in tezav nisem vec imel.
priporocam tudi tebi,da enako naredis sam.nimas nobenih stroskov,le malo sraufanja.javi,ce bo boljse!
lp.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
ja tlak sem preveril, sem ga preverjal vsakih 50km in je vseskozi enak. bom za hec dal danes nazaj zimske in bom takoj videl v cem je hec.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
tezko bom pbracal kolesa, ker imajo zadnje samo se kaksen mm profila
grin1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
če prej na zimskih gumah n vleklo..potem so sigurno krive gume.

za štos preveri če je feltna lepo sedla na distančnik..ker če malo zarusta tam, se ti da zgoditi da jo priviješ 'pod kotom' kar bo imelo za posledico vlečenje avtomobila (tak 'štos' mislim da sem imel jaz lani z zimskimi gumami...vleklo je avto ko strela, ko sem menjal za letne pa OK, pa tudi zdaj ko so spet zimske gor je OK).
(aja..pa to dvomim dabo opazil s prostim očesom...najboje odšravfat, potegnit dol, ter še enkrat gor).

Lahko pa preventivno prednje zamenjaš z zadnjii...ker obrabljenost (v kolikor je enakomerna) ne sme vplivati na vlečenje avta.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
niso gume krive pac pa nekaj s podvozjem. niti ne mislim rihtat, tudi nove gume so cetrt vrednosti avtomobila in ga bom zapeljal v prvi kandelaber kot pa se s cefurji ukvarjat na avtonetu ali sejmu. ce koga zanima na pm..

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
tezko bom pbracal kolesa, ker imajo zadnje samo se kaksen mm profila
grin1.gif

Potem si najbrž že naredil menjavo spredaj <--> zadaj?
Če je tako in maš do daske znucane gume, pač ne sprašuj potem zakaj avto vleče
bonk.gif

Lahko pa nafehtaš enga kmeta naj ti avto en malček nagazi s traktorjem, pa ne bo več vleklo (vsaj ne enako)
evil.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
za nase ceste so gume se predobre bumbar. sicer pa kaj naredi vecjo razliko v varnosti. normalne ceste in lep asfalt ali makedam, kot ga poznamo iz nasih cest.

vprasanje je retoricno.

si samo se en bimbo, ki pada na reklame o testih najboljsih gum. to, da pa jaz vsako leto optiko rihtam in menjavam koncnike na dve leti na vozilih pa ni pomembno. najbrz se sami zrahljajo od dolgcasa.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
za nase ceste so gume se predobre bumbar. sicer pa kaj naredi vecjo razliko v varnosti. normalne ceste in lep asfalt ali makedam, kot ga poznamo iz nasih cest.

vprasanje je retoricno.

Varnost ti bojo zagotovili samo pametni vozniki.
Nobena cesta, še tako dobra, jih ne more nadomestit. Niti odpravit idiotov, ki niso nikoli za nič sami krivi.
Reče se makadam.
Če je vprašanje, bi lahko kakšen vprašaj kam postavil ali ne?

Citat:

si samo se en bimbo, ki pada na reklame o testih najboljsih gum. to, da pa jaz vsako leto optiko rihtam in menjavam koncnike na dve leti na vozilih pa ni pomembno. najbrz se sami zrahljajo od dolgcasa.

Tebi pa že dolgo ni nobena dala, anede?
evil.gif

Prava stvar zate je Yugo ali Katra - ne bo treba na dve leti menjat končnikov.

BTW: Si menjal gume spredaj <---> zadaj?

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Da si "sposodim" vašo temo
smirk-1.gif

Na zimskih pnevmatikah je avto vozil naravnost .. Na letnih pnevmatikah, pa spet (!) zavija v levo. Pnevmatike so bile centrirane, primerno napumpane .. avto pa ni bil razbit .. Zakaj pol zavija??

confused-1.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
sami zelo inteligentni odgovori. avtomobila nimam vec, kaj vam ni jasno?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.