avto za 7, ampak ..

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Vse naj naj
cheer.gif

ON: Kolk je hecn brat tele štorije s Renojem...
grin1.gif
..

in jaz sm mel v planu še Laguno kupt...
bonk.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Mah, saj pri rabljenih je povsod podobno (dam roko v ogenj), posebej pri tistih iz uvoza. Zelo zabavno je, če lahko avto kako preje preveriš preko VIN, potem pa: avto se prodaja od prvega lastnika z 110kkm, v bazi pa imazapisano da je imel že pred dvemi leti 250kkm in kaj so mu takrat popravili...

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Sem šel gledast tistega Scenica, ja. Ampak je očitno bilo premrzlo, da bi prodajalec prišel ven in kaj povprašal. Saj se bom še oglasil tam, pa se delal naivneža .. pa da vidim, kaj bo povedal. Saj mogoče bo rekel, da so kilometri prirejeni, pa da je zamenjano več kot polovica avta in klima kar nekajkrat. Da pa lučka gori zato, ker je klima spet fuč. Ampak, da če pa to odšteješ, je pa avto kar ok in zasluži ceno, ki je malce nad povprečjem napram ostalim Scenicom ..
uf-1.gif

Hkrati se mi pa poraja vprašanje: Kako kupiti dober rabljen avto?
17758-icon_confused.gif

Ker nobenega ne poznam, ki bi prodajal avto, kot ga želim jaz; in če ne bi bil Robert dobra duša kot je, bi se danes že zaletaval za glavo v zid, ker bi kupit takšna jajca. Sicer gledam črno laguno pri istem prodajalcu (nekatere nikoli ne izuči
wink-1.gif

Bakki33, softi .. a je kateri od vaju aktiven tudi na Renault forumu? Da ne sprašujem jaz o Espaceu ravno katerega od vaju tam
aplauz.gif

Nazadnje urejeno:

Bakki33

Fizikalc
8. dec 2007
426
71
28
Citat:
Uporabnik kripo pravi:
Bakki33, softi .. a je kateri od vaju aktiven tudi na Renault forumu? Da ne sprašujem jaz o Espaceu ravno katerega od vaju tam
aplauz.gif

Jaz bolj poredko kaj napišem ali preberem...

Sicer pa sem prej imel Laguno 2,2dci GT, 2002, vsa možna oprema z navigacijo vred. Naredil sem cca. 80.000 km v treh letih in nisem imel omembe vrednih težav.

Espaca sem kupil starega 3 leta, SLO poreklo, s 65.000km... Zdaj sem pri 86.000, bomo videli, kaj bo rekel motor v naslednjem letu ali dveh. Upam seveda, da ne bo težav... Ko sem dva krat peljal navdušenega lastnika nove Honde Accord, je Hondo prodal v nekaj tednih in nabavil Grand Espaca 3.0 dci z vso možno opremo. In še vedno je noro navdušen... Jaz pa tudi
wink-1.gif

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Citat:
Uporabnik kripo pravi:
Kako kupiti dober rabljen avto?

Težko. Kupil kappo in se jo znebil, ko so se začele težave. Še zdaj stoji na parkingu avtohiše... Po kappi kupil zafiro in lahko rečem hvala bogu da sem dobil z garancijo... točno en mesec po nakupu mi je šla bosch pumpa, novo pumpo (baje da se je ne da obnovit, ker gre za novejši model) je kupil prodajalec, jaz sem kril samo stroške dela oz. menjave. Vsekakor sem raje pljunil 200 kot 2000 eur... Tako da po moje če kupuješ, glej za garancijo.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Mene najdeš na RF kot RobertP.
Kako do dobrega avta? Tako da s stkeš kontakte in poznanstva, nato pa začneš "prodajati" avtomobile naprej (mislim iščeš kupce). Mene moj kontakt ne bo našponal, delava preveč posla in predobre odnose imava, da mi bo nategnil kupca, ki mu ga pripeljem. Raje mi pove da avto ni primeren in da naj počakamo na kaj boljšega...

Kripo, pojdi pogledat na križišče Drenikove in Verovškove, SET Kurent ali nekaj takega... Če si izbereš avto tam, ti lahko pomagam naprej...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
jaz sem pisal trikrat in prosil, d ame aktivirajo. pa nisem opazil, da bi me.

povej kak avto iščeš in ti ga mogoče zrihtam.

do sedaj sem spustil čez roke tri super strojčke. en je pri nas, dva sta šla naprej.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
daj malo vec povej o teh scenic-ih, bolj, ko se zanimam vec berem o zanic podvozju oz. poddimenzioniranemu, da se zacnejo tezave ze po 50kkm in problemih z 1.5l dizlom... So res taksni problemi ali kako?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Moj prvi Scenic II je imel 55kkm pa ni bilo nič narobe. Scenic I je imel 75kkm pa je bil v odličnem stanju. Dizli so dobri, ne vem od kje so ti podatki o poddimenzioniranem podvozju in slabem 105 dCi...

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
uf recimo tukaj imas samo ledeno goro branja, ni vse samo v slabem gorivu (kar je tudi delno res) pac pa smo spet poizkusni zajcki (piezo vbrizgalne šobe, splosna preobcutjivost itd..) vedno tezje me kdo preprica, da je 1.5 dci 105KM boljsi od 1.9tdi ali 1.9jtd z enako konjenico, pa nisem strojnik.
confused-1.gif

opozorilo, strani je 44.
http://www.parkers.co.uk/advice/forum/topic.asp?TOPIC_ID=18664

nepomembnez

Pripravnik
9. jan 2009
514
0
16
Večina mojih prijateljev vozi renoje, večinoma dizle pa še nobenega nisem slišal, da bi imel probleme z motorjem. Moje mnenje je, da je za normalnega voznika 1.5 dci 105KM zakon. Za cliota pa je že premočan. Kdaj pa se pričnejo težave z 1.5 l dizlom pa ti zaenkrat ne morem povedati, ker ima moj prevoženih šele 18kkm in zaenkrat brez problema.

nepomembnez

Pripravnik
9. jan 2009
514
0
16
Niso vsi enako dobri. Moj prejšnji je tudi bil problematičen, ampak glej hudiča spet sem kupil renoja
sprasujem se.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
pri 18kkm se niti na pol utece ne masina, se vedno je poraba goriva velika, bati ne ulezejo v cilinder... tadruga preventivna menjava olja na to razdaljo. sem navajen, da masine delajo 300k km brez pitja olja, kaj sele male generalke tako, da me zanimajo stvari v tej smeri. ce je reno 1.5dci vsaj tricetrt toliko dober kot 1.2 16V iz iste hise potem je zame ok.