Avto Šola butale

luka51

Guru
16. avg 2007
14.407
5.685
113
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Če se prav spomnim, so enega kolega res učili, da se avto v koloni ustavi tako, da še vidiš gume sprednjega avta...
hysterical-1.gif

tudi mene so učili to modrost
smile-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.753
15.809
113
Citat:
Uporabnik Zanzibar pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Pa dajte vsi tisti, ki tocno poznate katere avtosole imajo take butaste in kdo so ti instruktorji in kje so te komisije, to lepo tule napisbat. Bom sli za hec avtomagazinovci nazaj v avtosolo, da to prikrito posnamemo, pisemo, objavimo in jih javno razglasimo za kretene ...

Ta film bi pa rad videl!
aplauz.gif

V bistvu ga že komaj čakam
467716-post_slo.gif

jp jp, ideja res ni slaba, še manj pa neizvedljiva
zmaga.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.687
6.713
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Če se prav spomnim, so enega kolega res učili, da se avto v koloni ustavi tako, da še vidiš gume sprednjega avta...
hysterical-1.gif
tudi mene, ceprav sem jih ze v soli dobival okoli uses, ker se res pogosto limam na rit(tudi pri prehitevanju vcasih). Na sreco me to se ni stalo kuponcka, ali kaj hujsega.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik Zanzibar pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Pa dajte vsi tisti, ki tocno poznate katere avtosole imajo take butaste in kdo so ti instruktorji in kje so te komisije, to lepo tule napisbat. Bom sli za hec avtomagazinovci nazaj v avtosolo, da to prikrito posnamemo, pisemo, objavimo in jih javno razglasimo za kretene ...

Ta film bi pa rad videl!
aplauz.gif

V bistvu ga že komaj čakam
467716-post_slo.gif

jp jp, ideja res ni slaba, še manj pa neizvedljiva
zmaga.gif

Samo da kdo tocno napise tabutaste avtosole in instruktorje ...

Dinotti

Fizikalc
27. sep 2010
1.226
0
36
Ljubljana
Sam sm bil inštruktor v avtošoli nekaj let. Povem vam samo to, da to delo je za živce uničujoče. Pač učiti moraš ljudi po CPP-ju, kar je z realnostjo in tekočim prometom daleč skregano. Je pa tako, da slo ljudje različni in pri nekaterih ti ne pomaga nič na svetu, da ga naučiš. Je pa zanimivo, kako ljudje za svoj neuspeh krivimo inštruktorje. Od kandidatov do njihovih svojcev se znašajo nad inštruktorji, za neuspešno učenje ali večkrat opravljen izpit. Če pogledamo na drugo stran, pa učitelji ponavadi v šolah niso krivi če imajo učenci slabe ocene, ponavljajo razred ali padajo na izpitih. Tam si pa je kar naenkrat vsak sam kriv. Edini razlog je v tem, da se v avtošolah plačuje individualno, obvezno šolanje je pa zastojn in ne vpliva toliko na finance. Sem imel primere, ko so me pluvali vse povprek in so odšli drugam, začuda tam ni bilo nič boljše. Nekateri so potem klicali in prosili, če se lahko vrnejo. Svet gleda skozi denar in takrat so vsi drugi krivi za neuspeh, ne da bi pa prvo pometli za svojim pragom.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Jaz se javim za kandidata brez izpita, če napadete Tolmin. Pa zahtevam, da je v komisiji zadaj ženska, ko je bila baje včasih inštruktorca. Pa ne vem česa, najbrž seksa.
grin1.gif

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Ksz

Kaj se cudite vsemu napisanemu, sej je vecina iz alterja udrihala cez mene k sm reku da tisti ki se priklaplja na avto cesto tega nemore izvajat z 50km/h in da se takim ne mislim avtomaticno odmikat na prehitevalni pas.

Nazadnje urejeno:

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
No no no, avtošola je le avtošola. Kot je nekdo prej omenil, mogoče so bile to le prve ure za voznika/co! Nebi rekel, da bi tako vozil za navadnim avtom, samo za avto šolo, pa se mi zdi, da je za razumeti!.

colos

Pripravnik
12. jan 2008
494
6
18
Najbolj me pa raz* ko se pri zavijanju v levo pri semaforju vačina prestavi za en meter naprej od črte. Ko spusti celo kolono, ki gre naravnost mimo se ravno prižge rdeča. In tako gre en pa po en na semafor.

Mene so učili, da poravnaš sprednji odbijač s sredinsko črto. S tem spustiš nekaj vozil v križišče in posledično jih lahko več zavije v levo. A tega ne učijo več?

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
Citat:
Uporabnik colos pravi:
Mene so učili, da poravnaš sprednji odbijač s sredinsko črto. S tem spustiš nekaj vozil v križišče in posledično jih lahko več zavije v levo. A tega ne učijo več?

Učijo, no, mene so še :D In tako bi moralo tudi biti! - Do črte

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
se strinjam, popizdevam ko je pred mano avtošola pa pridemo izven naselja pa pospeši mogoče na 60 kmh ... pa kaka cepci so to inštruktorji ? meni je vedno govoril da morem ko pridem iz naselja občutno pospešit na 90, sreča majo dandanes inštruktorji telefonske zadaj na avtih, bo treba kakega kr med vožnjo poklicat pa povprašat po zdravju, gamad nesposobna
10.gif

Meni isto kot tebi. Izven naselja če je bilo ravno mi je rekel naj pospešim in ne vozim 60 ali kaj podobnega. Pa tudi na AC je kar rekel, ti kar gas, pa je šlo na 140, potem pa je rekel, da naj pazim, ko bom na glavni vožnji, če bom šel na AC, da ne grem toliko.
smile-1.gif

Bil faca inštruktor, pa kolikor čujem, še vedno je.
zmaga.gif

luka51

Guru
16. avg 2007
14.407
5.685
113
jaz se spomnim. delal sem januarja. vozil po mestu v snegu tako počasi, da so me dobesedno prehitevali kolesarji. a inštruktor mi je gnjavo da naj peljem še počasneje ker je sneg... wtf.
radija nisem smel poslušat ker me je kao moto....

naučil me pa itak ni nič pametnega, same tipične avtošolske bedarije.

aja pa skregala sma se že prvi dan prvo uro, ko sem mogo pelat iz parkinga avtošole rikverc. je pa na nekem starem vorišču in je kao "podhod-tunel" malo širši kot avto. ded meni da morem gledat čez ramo nazaj, jaz pa njemu, da ne da bom gledal na špegle.
pol mi je ded gnjabo kak morem roko držat ko prestavlam in 1-2 in 2-3 in te pizdarije.
pa ne se hecat no. ni čudno da je tako stanje kot je če učijo bedarije ki niso pomembne.
ni čudno da se 80% avtošolnikov prvi sreča s pravo vožnjo v šoli varne vožnje.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.753
15.809
113
hehe, zabavno.... jaz sem imel pa super inštruktorja v avto šoli, vsaka čast modelu, je učil vse tako kot mora plus ostale uporabne ter logične zadeve za v promet (npr. stvari, ki pomagajo k boljši pretočnosti prometa in podobno), brez kkšnih takih bedarij, kot jih lahko beremo v tej temi...pa sem tudi vozil pozimi v težjih pogojih in imel glavno vožnjo januarja lepo v snegu, top sh1t
grin1.gif

irCAR81

Fizikalc
19. mar 2008
1.712
77
48
Mene so med drugim učili:
1. da se za osebnim avtom ustaviš tako da vidiš odbijač
2. da se za kamionom ustaviš tako da vidiš gume
3. da imaš pogled usmerjen naprej na obzorje in vidiš dlje kot samo do prvega avta pred tabo
4. da se zapelješ tako globoko v križišče kot je že prej nekdo napisal
5. da se pelješ po omejitvah - to pomeni če je omejitev 50 ni razloga (razen razmere na cesti) da bi peljal 45 ali 55... pač pelješ točno
6. glede prestav mi ni težil, razen da je treba zavirat z motorjem in da se v leru NE pelješ niti v fazi ustavljanja
7. da spremljaš tudi ostale luči na semaforju tako da predvidiš kdaj bo rdeča in kdaj bo zelena
Pač men se zdi da je bil inštruktor dober. Stalno je mel zgodbice da je včasih profesionalno tekmoval in da tam si lahko vozu 3cm od tekmeca, ker si mu zaupal, v prometu pa ne morš nobenmu zaupat, ne morš vedt kakšne so sposobnosti in zato lahko računaš da so precej nesposobni..
Vem pa da so nekateri inštruktorji ZANIČ, to pa zato ker niso postali inštuktorji ker bi to želeli, pač pa ker niso najdl kej druzga za delat in so nardil izpit za inštuktorja in ratal inštruktorji... ob enem so pa sami komi nardil izpit in niso kej preveč bleščeči vozniki.

S samo vožnjo je pa tko kot z glasbenimi inštrumenti, skoraj vsak se lahko npr. nauči igrat violino, samo nekatere se da poslušat, druge pač ne.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Ko gres po 10ih letih spet v avtosolo je sele hecn. Vids res na kasne bedarije mors bit pozorn. Probajte, ne bo vam zal.
grin1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Lateral pravi:
Da se ti zadnji ne zaleti v rit, bla bla bla. To pride v upoštev, če je na kakšnem odseku (po možnosti ovinku) semafor zaradi dela na cesti, ne pa sredi Ljubljane na ravni dvopasovnici

To razlago sem jaz tudi že slišal. Me pa zanima kdo izmed teh ima tako ultramega dobre reflekse, da bo avto dejansko pravočasno premaknil teh par m naprej, ko mu bo šlepar letel v rit
rolleyes-1.gif

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.562
1.088
113
Titograd
Ugotavljam da sem tudi jaz imel zelo dobrega inštruktorja v avtošoli. Sicer je dajal vmes radio na glas in si pel, ampak dal mi je na začetku polno res dobrih nasvetov
smile-1.gif

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Vidiš, to te je pripravljal na realnost, ko ti ženska nabije radio in začne pet. Se moraš že v zgodnji fazi vožnje naučit ignorirat takšne distrakcije
grin1.gif

PrePro

Pripravnik
1. nov 2007
414
0
16
Citat:
Uporabnik Lateral pravi:
Tole s prestavami je bilo tudi pri meni. Društveno vožnjo opravil brez napak, ampak ko smo prišli nazaj v avtošolo, je začel "tadrug" inštruktor samo zmajati z glavo. Pri 40 omejitve sem vozil v 3., namesto v 2. prestavi, cel kilometer. Ðizs, avto pa polo tdi, 40 bi lahko v peti vozil. Aja, seveda sem ga vprašal zakaj... in odgovor "ker si v 2. prestavi bolj pripravljen na nepričakovano situacijo"
stupid-1.gif

Če bi avtošole imele avtomobile s samodejnimi menjalniki, bi torej moral imeti vklopljen Sport način.