Huuuuuuuh vse jasno, ko prebiram te vaše zgodbice. Mi vžge avto in se peljeva v drugi s 3.500 obrati pri -10. TOP.
) in ni bilo več problema s speljevanjem v klanec.
Ko sem sam delal izpit tistega davnega leta ...... se je inštruktor vsedel v avto, me zapeljal na parkirišče in sva sedela, ne vem kolk časa v njem, ter teorija kaj je kaj in čemu služi. Sedaj se pa kandidate pripravlja samo še na to, da se opravi izpit, pokasira, naprej bojo pa že policaji pisali položnice. Jaz sem včeraj nažalost dobil še eno potrditev. In žalostno je, da inštruktorji nimajo nobene besede več pri zagovoru kandidata, na izpitni vožnji. Kar pove un vseznalac zadaj in to je to. Un vseznalac pa itak išče samo neznanje in nič drugega. Vsaj tako je bilo v Tolminu in Idriji.
Zadnjič videl žensko kot inštruktorko, no ja .... deklico, ne žensko. Sej jaz nimam nič proti, so tudi ženske dobre voznice in skoraj vse so boljše od štibra. Ampak če je tista imela 25let, nej me kokla brcne. In ona bo razlagala, kako pa kaj. Hm....
hanzi, tukaj ne govorimo, da se mora avto šola peljati po Zali 90. Tukaj je problem tale, da če bi se kandidatka na izpitni vožnji umaknila "divjakom" (kot jih tako radi poimenujejo, kateri prehitijo in se peljejo normalno po omejitvah naprej. Ne govorimo o divjakih. Tistega itak spustiš naprej in nej se ubije, upajmo, v skali), bi padla. Izpita nebi naredila. In kot prebiram mamo vsi iste probleme, ko dobimo novopečenega voznika v avto. Torej. Ko se boš nekje abnormalno cjazil, se nimaš kaj jeziti na prvega voznika v koloni. Namreč, on dejansko misli, da vozi varno, umakniti se nima kaj, ker tako kot on pelje, je dovolj hitro.
Mi se ne jezimo, če nekdo ni zmožen peljati po ravnem kjer je omejitev 90, 90. Ampak tole, da se spredaj ne zave, da se bodo za njim vrstila prehitevanja. Prehitevanje je pa, najbolj nevaren manever pri vožnji. Imaš orožje v rokah in nogah, katero tehta po večini več kot tono. Bom dal video gor, kje se je en cjazil 50. Pa [censored] ne moreš se tam tako vozit. Ker je isti [censored] kot nekdo, ko se tam pelje 150. No, vsaj zame. Kaj je bilo. Ja vsak norec ga je moral prehitet. Jaz sem ga dohitel prvi. Kmalu za mano pride še en avto. Sledi ravnina, pogledam vzratno ogledalo, da prehitim, je un zadaj lotil brezkompromisno prehitevat. Če se nebi brigal za nič na svetu, kot večina voznikov, bi bila zvita pločevina. Dejstvo je, da bomo vsi označili tega voznika kot kretena. Je pa vse nastalo zaradi enega, ko se vozi 50 na 90 omejitve, kjer gre v dežju 90 brez problema.