Avto Šola butale

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Pa to si zasluži prov svojo temo. Sedaj pa, če je kdo tukaj iz komisije (ki sedi zakaj na sedežu in si podaljšuje organe), naj mi to malo bolj podrobno razloži. Pa brez nakladanja, ker če inštruktor reče, da bi s tem in tem manevrom padla na izpitni vožnji, potem to pač velja. Torej.
bonk.gif

Včeraj se pelje kolega proti domu in spet sreča avto šolo.
crazy1.gif
OK, ni panike. Je imel čas, dejmo se cjazit sedaj po teh ozkih cestah. Sej bo. In si je rekel, da bo vozil za avto šolo in vprašal inštruktorja, zakaj punci ni rekel, da bi se umaknila, ker on je bil že živčen zraven. Pot se mu je časovno, na tistem odseku, podaljšala ravno za 100%. Ko je avto šola parkirala, stopi do inštruktorja in ga lepo vpraša zakaj ne učijo, da se umakneš, če se abnormalno cjaziš. Inštruktor reče v stilu, da kakor se ona pelje je dovolj hitro. Ja no, kakor za koga. A ne pravi zakon, da če se za tabo nabere kolona, se na prvem primernem mestu ustaviš in spustiš hitrejše naprej. Sedaj pa ŠOK. Ne. Če se bi na izpitni vožnji umaknila, bi PADLA. Sedaj pa, kako je s tem?

Ker to ne pelje nimamor več. Mejduš, pa to je skregano z vso logiko. In spet se ne čudim, zakaj take debile srečujem po cesti, ko ne vidijo nič, kot samo tistih nekaj metrov pred sabo. Ja sej jih učijo tako. In nad komisijo, katera sedi zadaj je samo še ministrstvo. Pa kaj se dogaja? Kam plovemo? Sej vem, da smo že vse zavozil, ma sem misli, da se borimo, da bi še malo lebdeli nad gladino. In potem prodajajo širni raji, kako delajo za varnost. Wordless.

Me zanima, kako jih učijo pri vključevanju na AC. Kot kaže, da se morajo na koncu ustavit, če se niso zmožni vključit z 40km/h
crazy1.gif
Pri meni je ustrajal da nej TIŠIM gas zdej. Gledaš ogledalo, smerkoaz, GAAAAS, vključevanje.

In pri otroku, katerega so 2 dni nazaj povozili, bo tudi prevzel vse posledice voznik kombija. Na 24kur pa berem komentarje kako admini brišejo resnico, ko je nekdo od poznanih dejansko napisal kako je bilo. Ma dej dej dej....
priden.gif

Ja kako drugače kot z vkplopjeno kamerco se bom vozil naprej, v tem gnilem sistemu, v katerem se samo še piše položnice. Pa bom spet napaden.
rolleyes-1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.584
9.807
113
40
MB
se strinjam, popizdevam ko je pred mano avtošola pa pridemo izven naselja pa pospeši mogoče na 60 kmh ... pa kaka cepci so to inštruktorji ? meni je vedno govoril da morem ko pridem iz naselja občutno pospešit na 90, sreča majo dandanes inštruktorji telefonske zadaj na avtih, bo treba kakega kr med vožnjo poklicat pa povprašat po zdravju, gamad nesposobna
10.gif

disc

Guru
4. feb 2011
2.432
549
113
Da nebi o tem, kako vozijo instruktorji. Z vsemi tablami na avtu pa to, res so za vzgled vsem udeležencem v prometu...

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Da ne bo pomote. Inštruktorji MORAJO tako učiti. On MORA reči, da se ne smeš ustavit, pa četudi se pelješ 30 na 90 omejitve, ker bi potem na izpitu padla. Torej. V tem primeru je za jajca obest KOMISIJO, katera sedi zadaj in misli, da drži celoten svet v rokah. Mel izkušnje z enim. Naduvam v 3pm. Seveda to še ne pomeni, da so inštruktorji briljantni. Ko je žena delal izpit, katastrofa, ko je hodila iz voženj. Dejansko sem moral vse preprašat, kako jo je učil, da sva delal točno tako, tolk da je izpit naredila. Potem je pa jeba, da vse tiste neumnosti pozabiš. Kriza, RES. Adijo pamet. To je za na televizijo.

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
disc se strinjam. Takoj, ko odložijo kandidata se prelevijo v tipične voznike, ki ne vidi 1 m pred sabo.

motofrik

Majstr
24. dec 2009
2.986
353
83
tam ko se terc po tori rola
Hja, po zakonu gledano -če pelješ pod 50% dovoljene hitrosti, se moraš umakniti na prvem primernem mestu. Če je bila omejitev 90 in če je peljala 46/uro, ni ovirala prometa. Po zakonu... Mi je pa zadnjih hudo dvignil pritisk en možic v Cliotu. Dokaj ovinkasta cesta (tu in tam omejitev 70, drugače 90). Stari je konstantno 50 peljal. Kot bi imel tempomat. Zadaj pa kolona enih desetih najmanj. Potem je še pa vsakemu, ki se ga je drznil prehiteti hupal in žugal ''presneti divjaki!!!''...

tomi

Guru
1. sep 2007
18.584
9.807
113
40
MB
Citat:
Uporabnik yamahafazer pravi:
disc se strinjam. Takoj, ko odložijo kandidata se prelevijo v tipične voznike, ki ne vidi 1 m pred sabo.

dobro no, to je odvisno od človeka do človeka, ne bi zdaj posploševali
wink-1.gif

Floki

Guru
6. sep 2007
10.103
3.158
113
Mene jezijo taki ki se na avtocesto vključujejo z 50-60 km/h na cesti pa vse polno in takih je vsak dan več
stupid-1.gif
banda hudičeva pol se pa sprašujejo zakaj je gužva.

tony

Guru
23. jul 2007
9.666
1.484
113
Hm, jaz imam v spominu samo, da se moraš umakniti, če se za tabo nabere kolona (=3 avti ali več) v primeru, če voziš s hitrostjo manjšo od najvišje dovoljene
confused-1.gif

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
Citat:
Uporabnik motofrik pravi:
Hja, po zakonu gledano -če pelješ pod 50% dovoljene hitrosti, se moraš umakniti na prvem primernem mestu. Če je bila omejitev 90 in če je peljala 46/uro, ni ovirala prometa. Po zakonu... Mi je pa zadnjih hudo dvignil pritisk en možic v Cliotu. Dokaj ovinkasta cesta (tu in tam omejitev 70, drugače 90). Stari je konstantno 50 peljal. Kot bi imel tempomat. Zadaj pa kolona enih desetih najmanj. Potem je še pa vsakemu, ki se ga je drznil prehiteti hupal in žugal ''presneti divjaki!!!''...

Tudi za takega ata se najde zdravilo. Ga lepo prehitiš, upočasniš na takem mestu, da te ne more prehiteti, ustaviš toliko pred njim, da te ne more obvozit in greš do njega...
Običajna reakcija je panično zaklepanje vrat in preplašen izraz na obrazu. Seveda sorazmeren s tem, koliko je tvoj videz strašljiv
smile-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.753
15.809
113
Citat:
Uporabnik yamahafazer pravi:

heh, jaz imam enega soseda, inštruktorja v avtošoli, ki v 8ih od 10ih primerov pripelje zvečer domov pijan ko mamba, mislim halo?!?
bonk.gif

irCAR81

Fizikalc
19. mar 2008
1.712
77
48
Ali pa te s kijem/pipcem lepo stera nazaj v tvoj avto in ti še razbije kako šipo za popotnico.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.878
107
63
štajerska
ksz
ali je že kdo od vas genijalcev pomisli, da kanditat(ka) v avtomobilu avtošole prvič vozi ?
Da nima še pravega občutka za hitrost ? Da je zanj(o) 50 klm/h svetlobna hitrost ?
avtošola je pač zato, da je tam nauči. so lbai instruktorji in slabi kandidati.
Bi pa jaz vsaj 80% slovencem vzel vozniško dovoljenje, ker ne poznajo CPP, ne upoštevaj CPP, če jih slučajno zanjo, niso sposobni za vožnjo, ker je tudi veteranom 50 kmh po mestu svetlobna hitrost in raje vozijo varnih 30, na av pa varnih 110 na prehitevalnem pasi, nimajo tehnično ustreznih vozil itd
Beseda strpnost je pa večini slovenceljev neznana tujka

tomi

Guru
1. sep 2007
18.584
9.807
113
40
MB
se upam it stavit da noben kandidat nima prve ure sredi tedna ob 7 zjutraj sredi rush hour
wink-1.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
Pa to si zasluži prov svojo temo. Sedaj pa, če je kdo tukaj iz komisije (ki sedi zakaj na sedežu in si podaljšuje organe), naj mi to malo bolj podrobno razloži. Pa brez nakladanja, ker če inštruktor reče, da bi s tem in tem manevrom padla na izpitni vožnji, potem to pač velja. Torej.
bonk.gif

Včeraj se pelje kolega proti domu in spet sreča avto šolo.
crazy1.gif
OK, ni panike. Je imel čas, dejmo se cjazit sedaj po teh ozkih cestah. Sej bo. In si je rekel, da bo vozil za avto šolo in vprašal inštruktorja, zakaj punci ni rekel, da bi se umaknila, ker on je bil že živčen zraven. Pot se mu je časovno, na tistem odseku, podaljšala ravno za 100%. Ko je avto šola parkirala, stopi do inštruktorja in ga lepo vpraša zakaj ne učijo, da se umakneš, če se abnormalno cjaziš. Inštruktor reče v stilu, da kakor se ona pelje je dovolj hitro. Ja no, kakor za koga. A ne pravi zakon, da če se za tabo nabere kolona, se na prvem primernem mestu ustaviš in spustiš hitrejše naprej. Sedaj pa ŠOK. Ne. Če se bi na izpitni vožnji umaknila, bi PADLA. Sedaj pa, kako je s tem?

Ker to ne pelje nimamor več. Mejduš, pa to je skregano z vso logiko. In spet se ne čudim, zakaj take debile srečujem po cesti, ko ne vidijo nič, kot samo tistih nekaj metrov pred sabo. Ja sej jih učijo tako. In nad komisijo, katera sedi zadaj je samo še ministrstvo. Pa kaj se dogaja? Kam plovemo? Sej vem, da smo že vse zavozil, ma sem misli, da se borimo, da bi še malo lebdeli nad gladino. In potem prodajajo širni raji, kako delajo za varnost. Wordless.

Me zanima, kako jih učijo pri vključevanju na AC. Kot kaže, da se morajo na koncu ustavit, če se niso zmožni vključit z 40km/h
crazy1.gif
Pri meni je ustrajal da nej TIŠIM gas zdej. Gledaš ogledalo, smerkoaz, GAAAAS, vključevanje.

In pri otroku, katerega so 2 dni nazaj povozili, bo tudi prevzel vse posledice voznik kombija. Na 24kur pa berem komentarje kako admini brišejo resnico, ko je nekdo od poznanih dejansko napisal kako je bilo. Ma dej dej dej....
priden.gif

Ja kako drugače kot z vkplopjeno kamerco se bom vozil naprej, v tem gnilem sistemu, v katerem se samo še piše položnice. Pa bom spet napaden.
rolleyes-1.gif

Jah, niso vsi rojeni s talentom za ravno pravšnjo, pametno, varno, dinamično vožnjo, kot si ti. A posnela nista nič s kolegom?

Ok - resno. Ne maram folka, ki sanja po cesti, samo glede na tvoje izlive na forumu so me bolj začeli skrbeti tebi podobni strokovnjaki za normalno obnašanje v prometu. Samo čakam, da bom v črni kroniki prebral "Dinamik in izvrsten voznik do smrti pretepel voznika, ker je vozil s prižgano meglenko/10% prepočasi/stal na križišči in tiščal bremzo/se ni odmikal dinamikom"...
smirk-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
ksz
ali je že kdo od vas genijalcev pomisli, da kanditat(ka) v avtomobilu avtošole prvič vozi ?
Da nima še pravega občutka za hitrost ? Da je zanj(o) 50 klm/h svetlobna hitrost ?
avtošola je pač zato, da je tam nauči. so lbai instruktorji in slabi kandidati.
Bi pa jaz vsaj 80% slovencem vzel vozniško dovoljenje, ker ne poznajo CPP, ne upoštevaj CPP, če jih slučajno zanjo, niso sposobni za vožnjo, ker je tudi veteranom 50 kmh po mestu svetlobna hitrost in raje vozijo varnih 30, na av pa varnih 110 na prehitevalnem pasi, nimajo tehnično ustreznih vozil itd
Beseda strpnost je pa večini slovenceljev neznana tujka

Prvo uro v avtošoli ponavadi opraviš na poligonu. Jaz je sicer nisem, ampak vseeno pa sma se peljala po zelo malo obljudeni cesti. Nikakor pa ne po glavni cesti v največji gužvi.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
se upam it stavit da noben kandidat nima prve ure sredi tedna ob 7 zjutraj sredi rush hour
wink-1.gif

Kolk staviš? Če greva za dva platoja se mi bi še splačal it iskat mojo avtošolsko knjižico do inštruktorja...

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.878
107
63
štajerska
tomi, KillaKHAN
če verjamete ali ne, obstajajo tudi ljudje, ki tudi v današnjem svetu niso pri 16 ali 13 letih že sedeli v fotrovem , maminem avtu in se učili. obstajajo tudi taki, ki do 35 leta niso nikoli niti probali voziti. in obstajajo taki, ki jih je nekoliko strah.
zato je avtošola
seveda mora instruktor oceniti, kdaj na normalno prometno ceato, ampak vsi instruktorji tudi nimajo iq 110 +

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Pa bi morali imeti. Avtošole bi morale imeti poligone.

Lahko pa da je bila za volanom dečva, ki se je počutila ogroženo s strani inštruktorja. Moj inštruktor je že bil tak prasec. Sem mu dvakrat celo rekel, ko sem sedel zadaj, naj malo gleda kaj počne. Je imel svojo roko, mnjah, za njenim hrbtom, včasih »pomotoma« na vratu, včasih na nogi.
rolleyes-1.gif
Punca jasno ni skoraj nobenega ovinka in križišča pravilno speljala/odpeljala.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.878
107
63
štajerska
menda jih celo zakonsko morajo imeti ali pa imeti pogodbo za najem poligona. instruktorji so pač poglavje zase. se pa nmekatere avtošole resnično ne držijo predpisov.
meni se zdi, da bi avtošole morale imeti tudi simulator vožnje. nekateri kandidati niti ne vedo kaj je prestava in čemu služi itd itd