Avto ne vžge

progy75

Zelenc'
14. dec 2020
2
1
3
Pozdravljeni,

ko sem ponovno želel vžgati avto mi samo naredi tik zažmigajo luči in tak.
Kaj bi to lahko bilo problem?

progy75

Zelenc'
14. dec 2020
2
1
3
Akumulator je bil preverjen in je v redu. Imam pa mini one 2007 letnik.
Kaj ima veze tekočina za pranje stekla, ali pa padel pritisk v gumah? Če ne užge...

• Haha
Reactions: mosseero

casio

Fizikalc
19. nov 2014
531
26
28
Vsedi se v avto in naj te nekdo porine(ti daš kontakt, držiš sklopko, prestaviš v drugo) in ko je dovolj hitrosti spustiš sklopko in avto mora vžgat. Zapelji se malo naokrog za 10 min in nato doma ugasni in ponovno zaženi avto. Če je enako kot prej imaš lahko problem s štarterjem, če je akku zares dober.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.015
113
Spomnil sem se, da sem čisto na začetku lastništva avta imel podobno izkušnjo. Starter ni obrnil, luči so menda celo gorele. Na koncu se je izkazalo, da je bil tudi akumulator v redu. Takrat je bila problem klema na akumulatorju, ki ni bila dovolj privita, vse skupaj pa malo korodirano. Ker sem bil tik AMZS-ja sem stopil tja, in mehanik je z izvijačem malce pomigal klemo in je šlo. Dokončno sem problem rešil doma. Očistil in privil.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.952
-396
113
ce je aku res ok, pol je starter. s palico malo pozokej po starterju pa bo vzgal... pa bo delal 1 mesec... jest sm se 1 let tkole afnal, dokler enkrat tud palica ni vec pomagala... :)

• Všeč mi je
Reactions: Matey in Kamele0N