Avstrija, delo, davki

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.720
1.071
113
Citat:
Uporabnik Tony_Clifton pravi:
ksz

Bolj kot to temo berem, bolj mi je jasno, da bomo še dolgo v riti.

Večina prisotnih tu (in še na katerem drugem forumu, twiterju itd.) ne zmore več, kot izbruh nevoščljivosti/privoščljivosti - v smislu: če mene na suho s kolom, naj še ostale.

Komaj peščici je jasno, da imajo Apačani prav, ko pravijo, da je Slovenija oderuška država - davki so oderuški, storitve nikakršne... Komaj kakšen se zavzame, da bi imeli v Sloveniji enako dohodninsko lestvico kot v Avstriji...

Edino tisti tovariš Dr_Strangelove mi je sumljiv... Ga bo treba utišat, nekaj poskuša z vznemirjanjem javnosti...

Naj te vsaj malo potolažim.

Nisi edini.

Jaz enako preziram vse vrste davkov (in obveznih prispevkov).

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.858
2.153
113
Ko sem jaz delal v tujini, mi na pamet ni prišlo, da bi v Sloveniji plačeval kaj več kot prispevke za minimalca v s.p. Požrešna usta kurčeve države so nenasitna in tako bodo poizkusili prepričati vse, ki kaj plačujemo.
Na koncu tako ali tako vse zagonim tu, tako da ni noben za nič prikrajšan.

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Ni problema ne rabijo plačat nič, samo potem tudi zdravstvo, šolstvo in vse kar se financira iz naših davkov zaračunat 100%. Ali, pa se naj državi dogovorita med sabo, da Avstrija da pobrani davek Sloveniji. Ne moreš ti imet ugodnosti ene države delati, pa v drugi.

zdravstvo jim plačuje sedaj avstrija in ne slovenija...
To je res, tudi penzije bodo imeli avstrijske. Servis države pa večinoma koristijo v Sloveniji (pluženje, ceste, šport, volitve....

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.296
7.058
113
Citat:
Uporabnik BLABLABLA pravi:
Citat:
ksz

Bolj kot to temo berem, bolj mi je jasno, da bomo še dolgo v riti.

Večina prisotnih tu (in še na katerem drugem forumu, twiterju itd.) ne zmore več, kot izbruh nevoščljivosti/privoščljivosti - v smislu: če mene na suho s kolom, naj še ostale.

Komaj peščici je jasno, da imajo Apačani prav, ko pravijo, da je Slovenija oderuška država - davki so oderuški, storitve nikakršne... Komaj kakšen se zavzame, da bi imeli v Sloveniji enako dohodninsko lestvico kot v Avstriji...

Edino tisti tovariš Dr_Strangelove mi je sumljiv... Ga bo treba utišat, nekaj poskuša z vznemirjanjem javnosti...

Naj te vsaj malo potolažim.

Nisi edini.

Jaz enako preziram vse vrste davkov (in obveznih prispevkov).

Apačani imajo prav, da je država požrešna, ampak to še ne pomeni, da je rešitev v posebni olajšavi za migrante.

Dokler je pri nas takšen dohodninski zakon, kot je, potem se pač mora tako obračunavat, kot se, ne pa da se nekoga privilegira. Bi pa bilo fajn, da se lestvice obremenitve znižajo, za VSE.

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.720
1.071
113
Še to, da ne pozabim:

Jaz sem pripravljen do takrat, ko se naši in avstrijski davki izenačijo, trpeti krivico, da imajo Apači pač eno extra davčno olajšavo.
evil.gif

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Citat:
Citat:
Uporabnik Jason pravi:
ker?
Ker je za mene ceneje, da delajo v Avstriji, kot da so brezposelni v Sloveniji. Na osebo vsaj 1000 EUR čistega.
Zadosten razlog?

467716-post_slo.gif

In najhuje je, da to nikomur ni jasno.
Če dela v A vseeno nosi v SLO.
Če nedela nikjer je to takoj kar debel minus za SLO (sociala,vrtci,šola,zdravstvo...)

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Citat:
Citat:
Uporabnik Jason pravi:
ker?
Ker je za mene ceneje, da delajo v Avstriji, kot da so brezposelni v Sloveniji. Na osebo vsaj 1000 EUR čistega.
Zadosten razlog?

Potem se bodo pa kmal še v kakem černomlju spomnil, da če secop ne bi plačeval davkov, bi pa lahko ostal v sloveniji. Namesto, da so vlekli na slovaško.

Tole, bi bilo tudi bolj poceni zate, da bi se sprožil val takih firm..... ?

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Citat:
Citat:
Uporabnik Jason pravi:
ker?
Zadosten razlog?

Potem se bodo pa kmal še v kakem černomlju spomnil, da če secop ne bi plačeval davkov, bi pa lahko ostal v sloveniji. Namesto, da so vlekli na slovaško.

Tole, bi bilo tudi bolj poceni zate, da bi se sprožil val takih firm..... ?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.296
7.058
113
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik Jason pravi:
ker?
Zadosten razlog?

467716-post_slo.gif

In najhuje je, da to nikomur ni jasno.
Če dela v A vseeno nosi v SLO.
Če nedela nikjer je to takoj kar debel minus za SLO (sociala,vrtci,šola,zdravstvo...)

Zato pa je v LJ župan lopov, ker se žabarom jebe da krade, glavno da gre njim lepo, kratkoročno.

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.136
5.078
113
Nuku`Alofa
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Kako pa vemo, kolikšna bi bila "pravilna" obdavčitev? Kako bi jo določili? Enostavno rečit, zato ker ima AT toliko manj, bi manj morali imeti mi, je preveč površno.

Naj nekdo, od silnih znalcev, ki kritizira naše davke, navrže eno formulo, pa da vidimo
smile-1.gif

Za začetek, copy/paste avstrijskega sistema. Tabela bruto/neto je bila že nekjakrat prilepljena.

A da je naša JU prepožrešna? Je.bi ga, če je šlo veliko delavcev iz gospodarstva na cesto, naj gre pa še nekajsto direktorjev direktoratov in agencij za mešanje megle po isti poti, skupaj z njihovimi fikusi. Če so res vrhunski strokovnjaki, bodo novo zaposlitev našli čez noč, če pa ne, je škoda že sedanjega denarja za njihove plače.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.296
7.058
113
Ampak isto, kot AT, ne more naša država funkcionirat, ker nima niti približno toliko denarja od tujcev naloženega v bankah?

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.720
1.071
113
Večje neumnosti pa nisi mogel prijavit ane?

A avstrijska država prosto razpolaga in troši denar tujcev, ki je naložen v njihovih bankah? Menda ja ne?

Sicer iz tega denarja se res generira kreditni potencial za avstrijska (ali pa katerakoli druga kreditno sposobna podjetja), ampak denar pa v nobenem primeru ni last avstrijske države.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Če pa ti misliš da Avstrija ves tisti silni denar od tujih vlog samo gleda in plačuje obresti zanj si pa tudi naiven. Seveda ga obrača in služi z njim. Pa davek na obresti pobira.

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.136
5.078
113
Nuku`Alofa
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ampak isto, kot AT, ne more naša država funkcionirat, ker nima niti približno toliko denarja od tujcev naloženega v bankah?

Če bi naše banke poslovale normalno, bi lahko imele ugodnejše pogoje od avstrijskih in posledično več depozitov tujcev. Če pa kradejo svojim komitentom, jim pač ne zaupaš.