Audi Q7, rabljen

MiHa88

Pripravnik
13. apr 2008
729
4
18
Citat:
Uporabnik MUC pravi:
Kolega kupuje takega Audija, letnik 2006, 150.000 km in skupaj ga greva verjetno jutri pogledat.

Par vprasanj za poznavalce:
- koliko je odkupna/prodajna cena po eurotaxu?
- je kaj posebnega, na kar je potrebno pri tem modelu paziti?
- kdaj se obetajo kaksni predvideni stroski (npr. glavnega servisa ni, ker ima ketno). Pri 200.000 se baje menjajo dize v vrednosti 3k eur.. Kako je s pokvarljivostjo zracnega vzmetenja?
- realna poraba je res okoli 10l?

Hvala Alterjevci!

Imamo 07 letnik brez zračnega podvozja 3.0 dizel.
trenutno ima 140.000 prevoženih, brez večjih težav, imel je nekaj časa težavo da je skoraj vsak teden zadnjo žarnico skurilo ampak zdaj je ok. Poraba pa po mestu 10-11... seveda pa odvisno od voznika, lahko je tudi 14....
Glede zračnega podvozja sem slišal da je odlično dokler dela potem te pa boli glava.... ne bom pa o cifrah ker je bila debata za "šankom" ko vsak malo na pamet...
Malo ga poglejta kakšne ima izpuhe... če dosti kadi bo imel okoli izpuha črno obrobo po plastiki na odbijaču, tudi če je črn se obrobe vidi...

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
Uporabnik mitja155 pravi:
Ti kar sanjaj... večina kupcev ki kupi avto za 100k€ ji ob nakupu zimskega kompleta pokliče celotno slovenijo, da najde za 32€ cenejše gume... to je pa realnost...

In tako q7 je drago imeti samo če plačuješ kasko zanj... ker je drag... ostalo se že da... ok .. pa gume...
smile-1.gif

A res? Tako šparajo DKWjevci?
grin1.gif

Meni takšne situacije niso znane. 90% se odloči in odkarta še za zimski komplet, ki se začne pri 1.300 eur za serijo 1 in tja do 3.000 eur za 5 GT, 7, X5, X6...

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
OFF...a tamle dol v Savski loki delate zbirko novih vozil ali kaj
confused-1.gif
vedno več jih je

Sklepam da tovarna zelo pritiska na vas in vam nova vozila kar pripelje brez naročila kao "tle maš pa prodaj kakor veš in znaš"...se motim?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Citat:
Uporabnik mitja155 pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:

Imam samo vprašanje kar se tiče loput, kaj bi ti tukaj ceneje urejal da te slišim? Namreč če veš kako izgleda loputa in kaj je problem teh loput na 2.7 in 3.0 TDI veš da gre za mehansko obrabo lopatic in tukaj razen menjave ni rešitve. Cena lopute brez popusta je cca. 450€, rabiš pa dve torej 900€. Edina rešitev je da se računalnik avta sprogramira da več "ne rabi" teh loput ampak to potem prinese zopet druge težave v celotnem sistemu... Torej kako bi že ti rešil oz. obnovil lopute ceneje?
smile-1.gif
Lp

Baje obstajajo ponaredki... tako sem slišal... lahko pa so me zavedli... je pa zanimivo da A6 eltnik 2004 z temi loputami nima problemov... ker so mehanizmi kovinski.. kasneje so pa bili plastični ... in v tem zajcu tiči grm
smile-1.gif

No ker sem se sam soočal z enako težavo ti povem da "duplakov" ni, pa tudi težava ni v mehanizmah temveč dobesedno v samih loputah, torej v tistih okroglih plastičnih čepkih ki se odpirajo in zapirajo. Le ti se obrabijo to te mere da vrednosti več ne ustrezajo in se tako prižiga lučka od znotraj, računalnik javlja napako... Lopute lahko delajo 200.000 brez težav, lahko delajo probleme že na novih avtih in crkujejo tudi že pred 50k km, čist odvisno.. Načeloma pa grejo okoli 150k km... Lp

mitja155

Pripravnik
19. apr 2008
569
12
18
43
LJ
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
OFF...a tamle dol v Savski loki delate zbirko novih vozil ali kaj
confused-1.gif
vedno več jih je

Sklepam da tovarna zelo pritiska na vas in vam nova vozila kar pripelje brez naročila kao "tle maš pa prodaj kakor veš in znaš"...se motim?

Zalogo je potrebno imeti... in se hudo hitro vrti.. imaš pa tam večino VW parkiranih.
wink-1.gif