Audi Q7, rabljen

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.141
316
83
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
30.000 EUR je ogromno denarja za 6 let star avto, ki bo čez slabo leto ali dve vreča brez dna glede popravil, ko se bo pa prodajal čez 5 let recimo pa bo itak nepremičnina na kolesih za 10.000-15.000 EUR. Potem se bo pa lastnik Q7
uf-1.gif
ker ni kupil kaj drugega.

Kaj ti pomaga prestiž, če je ta prestiž nonstop okoli mehanikov. Jaz avto kupujem zato, da se vozim in ne zato, da ga imam nonstop na popravilih, in da sem z njim glavni frajer na vasi(ulici). A Audi-jev Q7 ne kupujejo tisti, ki jih je mati narava pri nečem prikrajšala.

Nov avto se mi za 30.000€ zdi dosti bolj racionalen nakup pa če tudi je to Kija ali pa Captiva.
467716-post_slo.gif

sam bolnik gre kupt tolk star avto za tolk denarja

B81

22. jul 2007
37.708
10.974
113
Misliš nekako takole:

Novega kupi đekson, starega pa potem, ko ga đekson proda (in kupi novega), kupi wannabe đekson?
smile-1.gif

koliko

Guru
21. avg 2007
4.416
2.487
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Ja, malo smešno, kia zraven audija
smile-1.gif

Saj nič ne rečem, ampak dejstvo je, da se Q7 kupi zaradi znamke in "prestiža".

Zakaj pa ne pogledata malo drugih motorjev ali je to edini v Q7?

Q7 na našem območju vozijo sami "tajkuni", švercerji, v glavnem taki ljudje, ki so hitro in na nepošten način prišli do denarja. Avto je mogoče res "prestižen" ampak lastniki so pa katastrofa.

Seveda, če si kupiš Q7 dobiš dovoljenje za parkiranje na mestih za invalide in pred vhodna vrata LIDLA IN HOFERJA, dovoljeno je parkiranje na pločnikih in kolesarskih stezah, izsiljevanje ker velja zakon močnejšega, dovoljenje za nonstop vožnjo po prehitevalnem pasu na avtocesti in še par bonbončkov.

Tega pri novih športnih terencih za 30.000€ ni všteto v ceno. Zdaj razumem zakaj ne paše Kia Sorento in druščina zraven rabljenega Audi Q7.

mitja155

Pripravnik
19. apr 2008
569
12
18
43
LJ
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Za 30k mora imet pa ze vec kot solidno opremo, kar pa pri nas pomeni, da ga moras iskat izven meja!

Večina Q7 v Slo ima zelo lepo opremo. Izredno malo smo jih prodali golih (procentualno). Zadnjih 5 recimo so bili pa bolj ali manj bule. Se ni za bat, da bi našli brez opreme avto.
wink-1.gif

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Tukaj v našem selu ima en dejansko Q7 brez xenona. Niti nisem vedel do predkratkim, da to celo obstaja.
crazy1.gif

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Ja, malo smešno, kia zraven audija
smile-1.gif

Saj nič ne rečem, ampak dejstvo je, da se Q7 kupi zaradi znamke in "prestiža".

Zakaj pa ne pogledata malo drugih motorjev ali je to edini v Q7?

6 let stari avto za prestiž LOL?

B81

22. jul 2007
37.708
10.974
113
Ne, narobe sem napisal Znamka je v povezavi z modelom prestižen komplet.
Meni osebno je to nesmisel, razen če imaš familijo, 2 službi, bajto in rezervo, potem ja
smile-1.gif

der_Starke

Pripravnik
22. jun 2010
881
5
18
Vzhodna - MB
KSZ

Ce kupuje tak avto se ne sprasuje po stroskih, pc kupis pa vzdrzujes, ce pa ze vnaprej nimas dnarja pa brezveze (ze gume, servisi itd so drazji odnpr. pasata)

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Citat:
Uporabnik mitja155 pravi:
Citat:
Uporabnik MUC pravi:
Kolega kupuje takega Audija, letnik 2006, 150.000 km in skupaj ga greva verjetno jutri pogledat.

Par vprasanj za poznavalce:
- koliko je odkupna/prodajna cena po eurotaxu?
- je kaj posebnega, na kar je potrebno pri tem modelu paziti?
- kdaj se obetajo kaksni predvideni stroski (npr. glavnega servisa ni, ker ima ketno). Pri 200.000 se baje menjajo dize v vrednosti 3k eur.. Kako je s pokvarljivostjo zracnega vzmetenja?
- realna poraba je res okoli 10l?

Hvala Alterjevci!

-dober q7 letnik 2006 z znano zgodovino in neko solidno opremo - 30k€
-strošek so lahko še lopute, katere se da tudi ceneje kot na servisu uredit
-realna poraba za avto z 6st menjalnikom je cca 11,5l, novejši z 8 st pa imajo cca 10l.
-če te zanima dober Q7 z znano zgodovino in cca 110 000km mi pa piši na pm

Vsi ki pa ponujate ob nakupu Q7 zraven še kije in pa captive... pa
uf-1.gif

srečno..

lp

Imam samo vprašanje kar se tiče loput, kaj bi ti tukaj ceneje urejal da te slišim? Namreč če veš kako izgleda loputa in kaj je problem teh loput na 2.7 in 3.0 TDI veš da gre za mehansko obrabo lopatic in tukaj razen menjave ni rešitve. Cena lopute brez popusta je cca. 450€, rabiš pa dve torej 900€. Edina rešitev je da se računalnik avta sprogramira da več "ne rabi" teh loput ampak to potem prinese zopet druge težave v celotnem sistemu... Torej kako bi že ti rešil oz. obnovil lopute ceneje?
smile-1.gif
Lp

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
ksz

mal offtopic, ampak še manj mi je jasen folk kot en sosed, ki ima novega Q7. Sicer živim v par let starem bloku, ne bi pa mogel rečt, da je neka nobel soseka, avto zelo opazno izstopa v garaži in jaz ne morem razumet, da spičiš tolk denarja za avto namesto da greš nekam na lepše?

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.751
108
63
Ksz
Ne morem reci, da nisem pricakoval debate o nesmiselnosti nakupa, ampak kolegu je avto vsec in sprasevala sva samo o tem, ce obstaja kaksna serijska napaka ali okvara, katero bi svetovali, da se preveri ob nakupu. No ja, pa tudi o eurotax ceni, ker prodajalec bo menda avto dal sicer v racun in me zanima, do kje teoreticno lahko spusti ceno. Po mojem je realna cena 25k. Nekdo je omenjal tudi X5-tko, je zelo lepa, ampak za ta letnik cca. 8k drazja, kar pa je za isti rang avta prevec..

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:
ksz

mal offtopic, ampak še manj mi je jasen folk kot en sosed, ki ima novega Q7. Sicer živim v par let starem bloku, ne bi pa mogel rečt, da je neka nobel soseka, avto zelo opazno izstopa v garaži in jaz ne morem razumet, da spičiš tolk denarja za avto namesto da greš nekam na lepše?

Avtomobilski leasing dobiš precej hitreje kot kredit za vilo, daš tistih 20% za rabljen Q7 in voila, si že glavni na vasi
wink-1.gif
Mater ste eni smešni, če ima kdo 25k vredn avto na leasing in živi v bloku še ne pomeni da si lahko privošči hišo na obrobju Ljubljane...

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
NOV (mogoče si spregledal) Q7 je bolj v rangu 60k€+, ki jih moraš odplačati v 5 al pa 10 letih, še vedno jih moraš. In ja, če prodam trenutno stanovanje skupaj s tem Q7 že dobim hišo na obrobju Ljubljane.

mitja155

Pripravnik
19. apr 2008
569
12
18
43
LJ
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:

Imam samo vprašanje kar se tiče loput, kaj bi ti tukaj ceneje urejal da te slišim? Namreč če veš kako izgleda loputa in kaj je problem teh loput na 2.7 in 3.0 TDI veš da gre za mehansko obrabo lopatic in tukaj razen menjave ni rešitve. Cena lopute brez popusta je cca. 450€, rabiš pa dve torej 900€. Edina rešitev je da se računalnik avta sprogramira da več "ne rabi" teh loput ampak to potem prinese zopet druge težave v celotnem sistemu... Torej kako bi že ti rešil oz. obnovil lopute ceneje?
smile-1.gif
Lp

Baje obstajajo ponaredki... tako sem slišal... lahko pa so me zavedli... je pa zanimivo da A6 eltnik 2004 z temi loputami nima problemov... ker so mehanizmi kovinski.. kasneje so pa bili plastični ... in v tem zajcu tiči grm
smile-1.gif

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Same p€zdarije s temi dizli. Ampak res. Če gre kaj k hudiču si takoj ob 2-3k€ po tamalem.
Sem malo nihal in razmisljal, da bo naslednj 3.0tdi, pa ne bo. Bo verjetno kar 4.2 benz.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Same p€zdarije s temi dizli. Ampak res. Če gre kaj k hudiču si takoj ob 2-3k€ po tamalem.
Sem malo nihal in razmisljal, da bo naslednj 3.0tdi, pa ne bo. Bo verjetno kar 4.2 benz.

Welcome to the V8 club
smile-1.gif

top_shit

Pripravnik
13. maj 2011
555
0
16
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:

zmaga.gif

Enako razmišljam tudi sam ...