I
Izbrisan uporabnik 474
Res je, razumel sem da se mu da bandwith shekat na 100MHz... Z apaid stuff nisem poštudiral.
Mea Culpa ;-)
Mea Culpa ;-)
Arduino pro mini + ESP8266 = 5$Citat:
Uporabnik dune pravi:
Glavna prednost je seveda poraba. Mene sicer zanimajo bolj projekti za smart home. Da krmiliš z mobilne naprave preko ethernet/wifi/bt. Tu mini odpade. Uno z ethernet/wifi shieldom pa te pride isto, če ne dražje kot rPi.
Port določiš v kodi. Tole je npr koda, ki pošilja podatke na thingspeak (na port 80):Citat:
Uporabnik pipo pravi:
Zanimiva zadeva.
Sem na hitro preletel kodo (za pic, ni še neke podpore), zgleda razumljivo, nisem pa našel, na kateri port na ciljni strani piše (nikjer za nastavit...)... ima po defaultu določeno ?
String cmd = "AT+CIPSTART=\"TCP\",\"184.106.153.149\",80";
Serial.println(cmd);
delay(2000);
if(Serial.find("Error")){
return;
}
cmd = "GET /update?key=XXXXXXXXXXXXXXXXX&field1="+String(ratio)+"&field2="+String(concentration)+"\r\n";
Serial.print("AT+CIPSEND=");
Serial.println(cmd.length());
if(Serial.find(">")){
Serial.print(cmd);
}else{
Serial.println("AT+CIPCLOSE");
}
Imaš dve opciji:Citat:
Uporabnik philips pravi:
Za Arduinota programiraš native ali tudi kak JavaScript preko NodeJS? Če se bom slučajno kaj igral v tej smeri, se bolj nagibam za uporabo NodeJS. So kakšne omejitve/slabosti v primerjavi z native programiranjem v C/C++?
Po moje najlažje tako, da ESP priklopiš na 3.3V rs232/USB kontroler.Citat:
Uporabnik nick pravi:
Kar me tre je, kako enostavno narediti prvo prijavo ESP na nek WIFI brez da ga sprogramiraš z AT komandami ampak to narediš elegantno skozi kaksno aplikacijo.
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
Imam jih doma enih 20 kom.
Zadeva je res dobra. Glavni plus je da si zapomni zadnji Wifi na kterega je bil prikloljen tudi če mu vzameš štrom.
Tako da ni treba iti vsakič čez proceduro pošiljanja usr in pass na wifi...
Ima pa eno precejšno slabost.
Povprečna poraba je namreč okoli 150mA kar je precej (se ga pa da spraviti v sleep mode ampak tega še nisem probal).
Pa ne moreš ga priklopiti direkt na 5V arduino zato jaz uporalbjam ali 3.3V arduinote ali pa CD4050 buffer med TX in RX...
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
A bi bil tako prijazen pa povedal kako imaš zvezano in kaka je koda?
Ugibam da imaš GPIO16 povezan na reset? Firmware imaš NodeMcu ali navadnega z AT komandami?
Tnx.