Kaj nede, če je dober tip, se splača malo počakat, da ti tisto palčko v nos porinejo?bil bi presenečen...
V Evropi se vzpostavlja evropski sistem za plačevanje z NFC oziroma QR kodo, ki bo temeljil na SEPA instant paymentu.
Videos
TESTIMONIALS FROM PAYMENT EXPERTS In these video testimonials, payment experts from different communities will explain to you what their institutions or communities are doing or planning to do with EBA CLEARING's RT1 and/or R2P Service. UNICREDIT RAPHAEL BARISAAC Global Head ofreachmaps.ebaclearing.eu
Novembra drugo leto ne bo več Navadne SEPA-e. Še nakazila preko SWiFT-a bodo postala instantna.
Kot kaže prevelike račune izdajaš.Veliko manj kot SumUp, pa vseeno ...
saj lahko daš na račune upn kodo, eni to na svojih računih že lep čas reklamirajo kot "slikaj in plačaj", kar iz vaše bančne aplokavije kot je KlikNLB (poudarjam da ne gre za Flik ampak UPN QR). Ne vem pa kdo zagotavlja plačilo, glede na to da vedno instantno ampak je odvisno od banke.To bi recimo bilo super. Stranki bi sprintal račun, nato pa bi ga ona pred mano plačala s skeniranjem QR kode. Denar bi dobil takoj, MasterCard/Visa pa bi se pod nosom obrisali za provizijo. Tudi, če bi taka transakcija stala 0,99€, bi v veliki večini primerov prišparal.
Že tisti, ki je slikal, lahko čez 5 minut prekliče transakcijo. Ki pač čaka v čakalni vrsti do naslednjega kroga plačil.saj lahko daš na račune upn kodo, eni to na svojih računih že lep čas reklamirajo kot "slikaj in plačaj", kar iz vaše bančne aplokavije kot je KlikNLB (poudarjam da ne gre za Flik ampak UPN QR). Ne vem pa kdo zagotavlja plačilo, glede na to da vedno instantno ampak je odvisno od banke.
Že tisti, ki je slikal, lahko čez 5 minut prekliče transakcijo. Ki pač čaka v čakalni vrsti do naslednjega kroga plačil.
Lahko plačaš z NFC vendar moraš imeti flik kot privzeto, pa ne rabiš šarit po posu. Vendar pa verjamem da ti gpay povozi nastavitev.Danes sem plačal s Flikom v Interšparu. Seveda, prvič ni ratalo, ker naj bi po navodilih prodajalke plačal preko NFC. Potegnilo mi je preko Gpaya s kartice.
Pravilno je naslednje:
Prodajalka na svojem ekranu določi plačilo s kartico. Za tem nekdo (prodajalka ali kupec) na terminalu pritisne tipko F4, ki je na desni pod ekranom. Kupec takrat aktivira Flik na mobitelu in poskenira kodo, ki se je prikazala na terminalu in sledi navodilom.
seveda, če jo imaš.a ni lazje kartico potegnit/prislonit?
Jaz imam problem, da denarnico sedaj velikokrat pozabim. Res pa je da plačujem z nlb pay. Nimam pa nastavljeno na flik. Sem enkrat nastavil, ko me je firbec matral kako deluje plačilo s flikom in nfc.seveda, če jo imaš.
poanta flikov in nfcjev je v tem, da ti ni treba s seboj tovorit denarnice in kartic. samo tulifon, ki ga imamo večinoma s seboj po defaultu
Še vedno pa je pravilo, da moraš imeti samostojno aplikacijo Flik in ne integrirano v aplikacijo banke. Vse "večje" banke pa imajo Flik integriran v svojo aplikacijo.Lahko plačaš z NFC vendar moraš imeti flik kot privzeto, pa ne rabiš šarit po posu. Vendar pa verjamem da ti gpay povozi nastavitev.
Jaz imam flik znotraj nlb pay. In tam dam privzeto placilo in lahko z nfc- jem placam. Ce imam kartico nastavljeno mi pa kartico vzame na pos-u. Ampak ker bi bilo prevec telovadbe ker flika ni povsod, sem samo enkrat nastavil na flik prevzeto, da sem probalŠe vedno pa je pravilo, da moraš imeti samostojno aplikacijo Flik in ne integrirano v aplikacijo banke. Vse "večje" banke pa imajo Flik integriran v svojo aplikacijo.
Torej če prav razumem. Inštalirano imaš aplikacijo Flik, katere pa nisi mogel aktivirati, ker si na NLB. Med aplikacijami si nastavil Flik kot privzeto aplikacijo za plačevanje oz. kje si nastavil da je Flik privzeta aplikacija za plačevanje?Jaz imam flik znotraj nlb pay. In tam dam privzeto placilo in lahko z nfc- jem placam. Ce imam kartico nastavljeno mi pa kartico vzame na pos-u. Ampak ker bi bilo prevec telovadbe ker flika ni povsod, sem samo enkrat nastavil na flik prevzeto, da sem probal
Imeti Flik za privzeto aplikacijo za plačevanje je nonsens. Plačuješ pa lahko samo v Šparu. A ni noro tole?Torej če prav razumem. Inštalirano imaš aplikacijo Flik, katere pa nisi mogel aktivirati, ker si na NLB. Med aplikacijami si nastavil Flik kot privzeto aplikacijo za plačevanje oz. kje si nastavil da je Flik privzeta aplikacija za plačevanje?