V Hoferju imaš na POS terminalu neko QR kodo, ki naj bi bila namenjena plačevanju s Flikom. Nisem pa sprobal, pa tudi blagajničarke, ki sem jih spraševal, niso imele pojma. Moj Flik je integriran v NLB Pay, tako da nimam možnosti slikati QR kode.
Ne ne. Flik je znotraj nlb pay-. In tam notri lahko nastavim za placevanje privzeto s flikom.Torej če prav razumem. Inštalirano imaš aplikacijo Flik, katere pa nisi mogel aktivirati, ker si na NLB. Med aplikacijami si nastavil Flik kot privzeto aplikacijo za plačevanje oz. kje si nastavil da je Flik privzeta aplikacija za plačevanje?
Kako to oni prikažejo me niti ne zanima. Meni so že na dveh mestih hoteli. 1,5% dražje s kartico na POS napram nakazilu na TRR.Nikjer ker tega ne smejo.
Tudi meni ni jasno. Na DH moram itaq vedno izbrat kartico s katero bom plačal. Debit, mc ali flik. Flik uporabljam samo za nakazila med prijatelji in družino, fizična kartica gre pa z mano samo na dopust ali službeno pot.V čem je finta oziroma zakaj bi s flikom in NFC plačeval, če si kartico gor rukneš in z NFC plačuješ.
Al nimajo vse banke te možnosti?
Ali imas lahko flik na 2 trr v sloveniji ali samo enem?
Klinc probal z N26 na unicredit pa mi je zavrnilo.Vse slovenske banke ponujajo prejemanje SEPA Instant Payments. Za plačevanje iz slovenskih bank pa nimajo vse omogočene.