ampera vs karavan

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Leta 2009 je bil avto star 3 leta. Zakaj bi bilo zdaj drugače če grem iskat avto iz leta 2013?

Golf je overpriced shit, OP je omenil karavane, poišči mondeota.

Če pa že delaš primerjave, pa daj tudi kontra. Recimo ampera nima nikol take lege na cesti kot recimo kak mondeo, bmw, iipd, ki se dobijo za tak denar, zaradi tega se lahko enači bolj z kako astro, ki se pa nova dobi že za 10k manj.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Recimo ampera nima nikol take lege na cesti kot recimo kak mondeo, bmw, iipd

hysterical-1.gif

Si se že kdaj peljal z Ampero, da take streljaš?

Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Leta 2009 je bil avto star 3 leta. Zakaj bi bilo zdaj drugače če grem iskat avto iz leta 2013?

Avti iz leta 2006, domnevam, da niso bili tako varni, kot avti iz 2012. Verjetno je v tem času varnostna konstrukcija napredovala, Ampera ima 8 airbagov, koliko jih je imel tvoj Mondeo?
Je imel Mondeo prednje in zadnje parking senzorje, kamero, avtomatik keyless entry in start, usnje, predogrevanje in predhlajenje kabine...?

Zakaj pri tebi vedno padem na chicken$hit avte?

Edit: Z zadnjim ne mislim, da je Mondeo chicken$hit, ampak darjan vedno ven potegne neprimerljive konfiguracije.

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Falil si point, sem ga napisal v PS. Ampera drži ceno, karavanu zelo pade, še posebej dizlu in lahko dobiš zelo dobre avte za malo denarja.

Poglej na avto.net, sem prepričan da je kar nekaj mondeotov, ki imajo ceno 10.000 eur ali manj.

Pa ne primerjaj neuporabnih dodatkov, ki so čisto subjektivni. Nekomu je keyless plus, nekomu minus, enako za usnje, eni prisegajo na njega, eni ga nočejo videt, etc. Ker lahko narediš primerjavo v prostornini prtljažnika pa se nobena ampera ne bo mogla primerjat in padla že na tej črti.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Poglej, nova Ampera je stala 2012 45kEUR. 4 leta kasneje stane 15kEUR. Ne vem, ali je to dobro držanje cene ali ne, ampak očitno je razlog, da je cena tam, kjer je.

Pa nehaj že primerjati tega neprimerljivega Mondea. Kaj me briga, komu kaj pomenijo dodatki. Ampera jih ima in če hočeš primerjati jabolka z jabolki in ne hruškami, moraš primerjati primerljivo močen in opremljen avto ne glede na to, ali to tebi osebno kaj pomeni ali ne.
Še malo, pa mi boš začej jamrati, da nekomu ne pomeni 111kW moči nič in da mu je zadosti 75 TDI konjev in boš začel primerjati to z Ampero.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Prednji parking senzorji so topshit ja... sploh ko jih sklopiš, ko ti najedajo ob vsakem premiku avta, kaj šele garaža ipd.

In potem ta hud gadget primerjat s prednostjo ICE pa naj bo to katerkoli avto.
wink-1.gif

"Tankanje" ob vsakem parkiranju je tudi pravi hit med japiji.
smirk-1.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Jaz ne kupim več avto brez prednjih in zadnjih senzorjev in kamere. Meni ne najedajo in mi pridejo zelo prav. Kar se mene tiče, se mi zdijo avti, ki imajo 360° pogled kamere nekaj super. To ima sodelavec na X-Trailu in je res uporabno.

Imaš pa tudi Ampero brez senzorjev in kamere. Taka je stala 700 EUR manj.

Kot tudi ne bi več hotel avta brez keyless entry in start.

In tudi očitno ti nisi še dojel, da Ampere ni potrebno tankati ob vsakem parkiranju. Ravno v tem je poanta Ampere.

Nazadnje urejeno:

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
zmaga.gif
:

Andy, tvoja ampera je razred zase, ker zanjo res skrbiš tako kot je treba in je vedno v top kondiciji, takšna za 15k je imela verjetno že x lastnikov, zaradi prevoženih km pa je garancija na baterijo verjetno tudi že mimo.
smile-1.gif

Darjan: Ampera ima odlično lego, primerljivo z BMW-ji.
tongue-1.gif

Malecky: ampere ni treba non stop "tankati", res se pa z njo ne moreš peljati 200km/h.
wink-1.gif

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Novi Mondeo 30k €, 3 leta star 12k € = 40% cene
Nova Ampera 40k €, 3 leta stara 16k € = 40% cene

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Mi je povsem jasno, kaj je Ampera.

Če ne polniš ne izkoristiš ampere in je brezveze da jo maš? Kupiš plug in hibrida in ga ne plugaš in?
hysterical-1.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Mi je povsem jasno, kaj je Ampera.

Če ne polniš ne izkoristiš ampere in je brezveze da jo maš? Kupiš plug in hibrida in ga ne plugaš in?
hysterical-1.gif

Zadosti, da jo priklopiš, ko prideš domov. Jaz imam polnilni kabel obešen na steni, tako da ko izstopim iz avta je 5 sekund, da jo priklopim in grem. Zjutraj me čaka polna baterija, ki se je napolnila v ceneješi nočni tarifi.

Mi je pa jasno, da poskušaš vsako stvar obrniti v problem. Ampak lej, tudi taki morate biti.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Močan in opremljem, rabljen mondeo letnik 2012, se dobi za 10k na avto.net

Če nima keyless go ali ima, pa nima popolnoma nobene veze tu, to je samo puhlica, da lahko naprej mečeš, kako je ampera bolje opremljena.

softi je omenil karavana, ni rekel enako opremljenega in ti si spet zašel v neko "vojno" neprimerljivih primerjav, ne vem z kakšnim namenom, če OPja to ne zanima?

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Poglej, v celotni temi sem bil popolnoma tiho, ker sem zelel, da debata tece neodvisno od mene. Ampak, ko pa se zacne primerjati Ampero s starimi neprimerljivimi 'kantami' me pa pogreje.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Kot rečeno nisi dojel poante, zakaj sem izpostavil mojo izkušnjo. Še vedno ne razumeš?

Tudi ZDAJ se dobi mondeota za 10k, ki je veliko boljši avto od ampere, to je point. Iskati točnega primera pa se mi pač ne da, naj to naredi softi, če bo iskal karavana in najde takega, ki ustreza njemu. Ali z usnjem, ali z navigacijo, ali z senzorji, ali z keyless go....kaj pač hoče, to naj si poišče.

Razlike v ceni goriva, do ampere, pa ne bo pokuril v 10 letih.

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Tudi ZDAJ se dobi mondeota za 10k, ki je veliko boljši avto od ampere, to je point.

Veliko boljši v čem?
sprasujem se.gif

p.s.: imel sem med drugim Mondea 2,trenutno pa vozim Mondea 3...kar nekaj pa sem prevozil tudi z Ampero (pa ti,si jo sploh vozil??),zato me kot lastnika Mondea zanima v čem naj bi bil po tvoje Mondeo "veliko boljši" od Ampere (poleg večjega prtljažnika,ki je pač subjektivna zadeva)?

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Kot rečeno nisi dojel poante, zakaj sem izpostavil mojo izkušnjo. Še vedno ne razumeš?

Tudi ZDAJ se dobi mondeota za 10k, ki je veliko boljši avto od ampere, to je point . Iskati točnega primera pa se mi pač ne da, naj to naredi softi, če bo iskal karavana in najde takega, ki ustreza njemu. Ali z usnjem, ali z navigacijo, ali z senzorji, ali z keyless go....kaj pač hoče, to naj si poišče.

Razen v prostornosti Mondeo ni boljši NITI V ENI STVARI.