AMG strojnica na avtonetu

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
Zdaj pa res nazaj k temu AMG-ju: govoril sem z serviserji in pravijo da je menjalnik potrošni material (stane skoraj toliko kot avto), diske pa večinoma menjajo pri vsakem servisu (avto za ESP in ASR uporablja bremze in zato pri vsakem odločenješm pospeševanju kuri ploščice in diske). Avto ima že zato ker je AMG posebno ceno servisa, deli so pa tudi precej dražji kot za navadne (tisti ki so specifični za AMG). Poraba je 15 in več, morda 12 pri nežni vožnji in preko 20 pri hitri.

Kljub temu da stane avto enajst jurjev vzdrežavanje vseeno stane kot pri tistem za 70.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Brezpredmetna debata, kajti avto je prodan in novi lastnik verjetno že veselo kuri gume
smile-1.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
morda pa se je kak alterjevec ogrel in bo poročal kak zadeva laufa in kak ima elektriko okoli avta potegnjeno, da se ne peechke gor lepijo
evil.gif

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Jah najbrž nima zapore diffa in potem pri pospeševanju zavira tisto kolo, ki hoče prej vrteti v prazno...

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.135
11.004
113
kod Džej-Zija
To že, samo nekatere starejše izvedbe ASRa so to izvajale tako, da so odvzemale motorni navor. Če dela preko zavor, je zanesljivo bolj učinkovit.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
To že, samo nekatere starejše izvedbe ASRa so to izvajale tako, da so odvzemale motorni navor. Če dela preko zavor, je zanesljivo bolj učinkovit.

Tako je. Pri starejših verzijah ti je "zamorilo" avto (pri enih celo kar prekinilo vžig), tukaj pa se za zavorami lepo regulira da se kolo vrti z optimalno hitrostjo. Sistem dela stalno v sodelovanju z esp in lahko lepo regulira kako se vrti posamezno kolo. Če zazna da mora zavirati obe kolesi pa seveda tudi vzame gas.

Pri AMG-ju (sploh pri 55-ki in višjih) pa itak ni sistema ki bi povsem preprečil vrtenje koles. SL55 recimo kljub vsem tem sistemom lepo "pometa" z zadkom.

mitja155

Pripravnik
19. apr 2008
569
12
18
43
LJ
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Citat:
Uporabnik mitja155 pravi:
M3 pri bajti, najemniško stanovanje in šoping obiski za 20€ v Hofferju... kako slovensko.. pa ne pozabimo miljona na računu... važno da je hud avto, jemo pa najcenejše..

Ko sem danes kadil čik pred Lidlom, so se v tem času pripeljali ena huda mrha z s5, župan in priznani kirurg. Takoj mi je bilo jasno, da denar šparajo v štumfu, jedo pa samo šrot.
tongue-1.gif

Face it, cenejše trgovine niso nujno najslabše. Obratno, butl je tisti, ki gre zapravljati v Merkator, Spar, Tuš, ko pa bi lahko isto (kaj boljše, kaj slabše) dobil recimo v Lidlu 3x ceneje.

Ni bilo mišljeno tako.. gre se zato, da je Maci nedolgo nazaj razlagala kako on rabi na dan samo par €, ko nakupuje v Lidlu, pa da full prišpara... ok.. pač stvar posameznika... čez čas je že imela na računu miljone... o leasingih ve vse,, pozna vse izterjevalce, in pa vozi M3, za feltne da 1000€ ker drugače itak ni ok,... hvaljenja kolikor hočeš...

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
A brez mene reeees ne gre???

Res bi se lahko malo umirili, moderatorji pa bi lahko res malo bolj brisali tele off topice in začeli malo bolj opozarjat uporabnike!!!

Ker to da se stalno obešate name in vlačite ven vsa jajca mi gre res pošteno na živce, ker ste res kot eni otroci.

Če mi ima kdo kaj za povedat pa naj mi pošlje PM, če komu kaj ni prav, naj mi pove, če pa vas daje tipična slovenska zavist pa ne morem pomagati, če koga zanima kater od avtomobilov mu jih z veseljem pokažem.

Imam vas pa dovolj, živim kakor meni paše, živim normalno oz. dobro, kje nakupujem, kaj vozim, kje živim pa res ni bistvo vsake teme na forumu. Prav tako se naj vsak briga za svoj avto, vsak ima takega kot mu paše oz. takega kot ga lahko ima. Jaz imam takega kot je meni všeč in imam zanj tudi številne druge razloge, ki jih pač marsikdo ne razume.
Ne brigajte se za druge kako živimo in kje, hvala bogu je trgovin veliko različnih, in vsak gre v tisto ki njemu paše. Zame ni statusni simbol vrečka iz Mercatorja, ker je pač tudi drugje glih tako dobro če ne boljše.

To kakšna sem jaz, lahko reče nekdo ki me pozna, tisti, ki me v življenju niste videli in spregovorili z mano, pa bolj težko veste kakšna oseba sem, zato neko določanje osebnosti ni najbolj primerno. Obnašam pa se do vas kakor se vi do mene.

Če vas moti moje sodelovanje v tem forumu, vamne morem pomagati. Tukaj bom ravno toliko časa kot mi bo pasalo in pisala tam kjer mi paše.

Če moderatorji nimate časa, z veseljem pomagam pri tem, da se iz foruma brišejo nepotrebni posti... za zdaj pa je ves forum en velik otroški vrtec... žal, kvaliteta pa s tem upada, ker ni nobene resnosti več.

Zdaj se bo spet vsul plaz pripomb in provukacij, *ebanja v glavo...

Naj vsak malo razmisli o svojem obnašanju.

Opice ste.

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
Če moderatorji nimate časa, z veseljem pomagam pri tem, da se iz foruma brišejo nepotrebni posti... za zdaj pa je ves forum en velik otroški vrtec... žal, kvaliteta pa s tem upada, ker ni nobene resnosti več.
Opice ste.

Zdaj mi res ni jasno kdo tu kaj izpostavlja in kdo je na tistem nizkem nivoju ipd.
Po moje ti bo kot prvo moderatorsko delo padlo brisanje lastnih postov.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Zakaj na nizkem nivoju? Ker povem tako kot je? Ker ne zbiram besed... Sem realna. Tako kot sem rekla tudi je, face it.

Ja, marsikater moj post je za izbris, je pa marsikater moj post tudi odgovor na provokacijo drugega uporabnika.

Za primer preberi samo to temo od začetka... kdo je začel? Kje se je začelo?

To je to o čemer govorim. Nikjer konca in kraja.

Pa ne samo pri meni tudi pri drugih... So kotički namenjeni temu. Verjamem da se hodi večina na forum sproščat - zato je čvek in pa spam (pa tudi tukaj bi morale biti meje), so pa tudi teme, ki bi morale ostati na nivoju, oz. uporabniku ki je odprl temo, dati odgovore ki se tičejo njegovega zanimanja in vse vsega drugega.

Nazadnje urejeno:

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.098
16.268
113
kako se pravilno izgovori glavno mesto USA? nju jork al nev jork?

.....washington pa provokacija
grin1.gif

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.589
1.256
113
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Citat:
Uporabnik mitja155 pravi:
M3 pri bajti, najemniško stanovanje in šoping obiski za 20€ v Hofferju... kako slovensko.. pa ne pozabimo miljona na računu... važno da je hud avto, jemo pa najcenejše..

Ko sem danes kadil čik pred Lidlom, so se v tem času pripeljali ena huda mrha z s5, župan in priznani kirurg. Takoj mi je bilo jasno, da denar šparajo v štumfu, jedo pa samo šrot.
tongue-1.gif

Face it, cenejše trgovine niso nujno najslabše. Obratno, butl je tisti, ki gre zapravljati v Merkator, Spar, Tuš, ko pa bi lahko isto (kaj boljše, kaj slabše) dobil recimo v Lidlu 3x ceneje.

ti pa si čakal mamo da se je vrnila ven iz trgovine? aja.. tja pa sta se peljala z A5 ?

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
Če vas moti moje sodelovanje v tem forumu, vamne morem pomagati. Tukaj bom ravno toliko časa kot mi bo pasalo in pisala tam kjer mi paše.

Vidiš, ravno v tem je catch - forumi so po svoji naravi precej recipročna zadeva, zato lahko sklepaš, da bodo tudi ostali uporabniki tukaj ravno toliko časa kot jim bo pasalo in bodo pisali kar jim paše.
wink-1.gif

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Vsekakor.

Ne dovolim pa več, da se vsakdo vtikuje vame in v moje stvari..

mitja155

Pripravnik
19. apr 2008
569
12
18
43
LJ
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
A brez mene reeees ne gre???

Opice ste.

No to je tvoj nivo... v vsaki temi je tvoj bmw na tapet... TI pišeš kako živiš, kje kupuješ, sama sebi epic faile spuščaš... potem pa še začneš žalit... jest te ne bom... ker sem boljši od tebe..

in moj avto je hitrejši od tvojga..
grin1.gif

zgleduj se po uporabnici leprotto... nekateri jo poznamo... spozna se na avtomobile, ampak ni žaljiva, ve o šopingu veliko, pa ne tečnari, ko je slabe volje pa boža psa (psico
grin1.gif
) ...

Nazadnje urejeno:
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.