AMG strojnica na avtonetu

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.135
11.004
113
kod Džej-Zija
Ker trgovski potniki nimajo avta za podaljšek tiča, ampak za delovno sredstvo. Kot takega iščejo tistega, s katerim bojo imeli najnižje stroške, kar pomeni čim nižjo porabo in dolge servisne intervale.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Ker trgovski potniki nimajo avta za podaljšek tiča, ampak za delovno sredstvo. Kot takega iščejo tistega, s katerim bojo imeli najnižje stroške, kar pomeni čim nižjo porabo in dolge servisne intervale.

Ok. Trgovsi potnik je lastnik tega vozila.
aplauz.gif

Vsevedi.

Zanimivo, kako bi se spotaknili če bi imel ta isti avto npr. 80.000km .

Lahko pa jih imakolikor hočeš, za ene 40eur
smirk-1.gif
...

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Citat:
Uporabnik kwa pravi:
tud to je preveč za 8 let star auto....
..plus....160 000 Kkm
hysterical-1.gif

Jaz ne bi s takim avtom nikdar delal 20 jurjev letno in te ne razumem kaj hočeš povedat. Kot je že nekdo napisal, takole si trgovski potniki za nabijanje kilometrov ravno ne kupujejo.

hočem povedat, da tisti ki si privoščijo tak auto (nov) ne gledajo na strošek (koliko litrov žre, koliko je servis, kolk so rezervni deli....)....takim je vse prej pomembneje pri takem autu kot pa kolk jih bo koštal...
wink-1.gif

ker ti razmišljaš drugače kot oni (pa ni mišljeno žaljivo
smirk-1.gif
) ne razumeš zakaj ga recimo trgovski potnik naj nebi imel....

niso vsi trgovski potniki reveži
wink-1.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.135
11.004
113
kod Džej-Zija
Če je lastnik trgovski potnik, potem na žalost ni drugega kot tepec, če gledamo na stroške. Nikjer pa ne boš našla gospodarske družbe, ki bi bila delodajalec trgovskemu potniku in bi mu kupila tak avto. Za razloge glej zgoraj. V rang trgovskih potnikov višjega razreda pri nas pašejo Passat 2,0 TDI in podobni. Vem, ker poznam precej takih primerov.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
kva ste zdej navalili na te potnike???
bonk.gif

res ste modeli, kr neki določate nekomu. najbolje da ga pokličete in ga vprašate kakšen poklic opravlja in naredite analizo poti, stroškov, zaslužka...

pač je naredil toliko km, zakaj jih je in kje pa res ni pomembno ali pač? spotikate se v kilometre pri vsakem avtomobilu, kot da je to najpomembnejše na/v avtomobilu
bonk.gif

niso vsi prekratki za tankat tak avto in jih tudi drugi stroški ne bolijo... jaz se tudi raje vozim s takim in dam več za gorivo + servis, kakor da se vozim z meganom grandtour 1.5 dci
smirk-1.gif

Nazadnje urejeno:

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Res je. Pri nas je top za potnika Passat.
Kot zanimivost, naši lastniki (Čehi) so pa top Sales managerjem pri njih v Pragi kupili CL63AMG in X6. IT-jevca npr. pa imata A4 3,2 V6 in Legacy Outback diesel full option
smile-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Manager se ne sliši kot nekdo, ki je cele dneve v avtu :D

No jaz sem prej hotel povedat, da ni nobene potrebe, da se dvomi v realnost kilometrov. 20 jurjev na leto samo za to da se voziš je pa ja čisto normalna cifra. Celo za tak avto. Jaz naredim letno zdaj okrog 30 jurjev, pa se mi zdi, da sem kar veliko v avtu. Ko sem jih delal 40+ letno mi je šlo že vse na organ...

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.135
11.004
113
kod Džej-Zija
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
bonk.gif

res ste modeli, kr neki določate nekomu. najbolje da ga pokličete in ga vprašate kakšen poklic opravlja in naredite analizo poti, stroškov, zaslužka...

pač je naredil toliko km, zakaj jih je in kje pa res ni pomembno ali pač? spotikate se v kilometre pri vsakem avtomobilu, kot da je to najpomembnejše na/v avtomobilu
bonk.gif

niso vsi prekratki za tankat tak avto in jih tudi drugi stroški ne bolijo... jaz se tudi raje vozim s takim in dam več za gorivo + servis, kakor da se vozim z meganom grandtour 1.5 dci
smirk-1.gif

Briga mene za kilometre, štekaš?
bonk.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
bonk.gif

bonk.gif

smirk-1.gif

predlagam zamenjavo benđole za ta avto in izstop iz stranke 'mladi varčevalci'.

tole ni imel trgovski potnik. razen, če je trgoval z belim blagom.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
znanec se je pred kratkim zanimal za ta stroj, hm, zadeva je pač taka, da tole je še najlažje kupit imajo pa dotični AMGji potem kar precej težav, s tem in onim, tako da če ga hočeš imet v top stanju bo vsak mesec nekaj 100 € pa še nismo o gorivu, gorivo je še najmanjša skrb.

za podoben denar najdeš tudi zverine ala E 55 AMG itd... ampak pride potem kruta realnost.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Sej.. a se to sploh splaca pri nas kupvat? Ker dvomim, da jih je veliko res lepo vzdrzevanih..

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
ksz:

zakaj pa nobeden ne pokliče prodajalca in ga lepo vpraša....."emm, a ste vi trgovski potnik"?. Če je že to tolk pomembno....
Maci: od kdaj imaš pa ti m3-ja? :confused

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik Maci pravi:

niso vsi prekratki za tankat tak avto in jih tudi drugi stroški ne bolijo... jaz se tudi raje vozim s takim in dam več za gorivo + servis,
smirk-1.gif

HAHAHa in to pravi nekdo ki raje riskira da ji avto crkne kot pa da vrze bek 65 litrov goriva...

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:
Uporabnik Maci pravi:

niso vsi prekratki za tankat tak avto in jih tudi drugi stroški ne bolijo... jaz se tudi raje vozim s takim in dam več za gorivo + servis,
smirk-1.gif

HAHAHa in to pravi nekdo ki raje riskira da ji avto crkne kot pa da vrze bek 65 litrov goriva...

Če bi ti vedel kakšen drek vse zlivaš v svoj avto bi samo še peš hodil
wink-1.gif

Avto crkne zaradi 5l nafte
hysterical-1.gif

Sorry, ampak butelj si.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.