Na Amazonu se v decembru vsako leto dogaja da kaka zadeva čepi gor. Sem dal primer naročila prejšnji vikend.Zanimivo da imate take težave. Letos sem naročil ca. 100 artiklov in čisto vse je prispelo kot je pisalo, ali celo prej. Še zdaj vse klapa kot mora. Pošiljam pa si v avstrijo in imam prime. Mogoče kaj od tega vpliva na točnost.
Kot zanimivost, pred 1 tednom sem naročil nekaj za dostavo v slo, ker nočejo v avstrijo pošiljat. Denar so dol cuknili šele v petek, do zdaj še ni odposlano. To se mi še nikoli ni zgodilo. Ali je naključje, ali pa je balkan pač nekje spodaj na prioritetni listi
En kurir je za dostavo navadnih pošiljk v SLO več. To pomeni par dni, če je vse tekoče. Ko se zabije ja pa ja tu nekoliko balkansko.
Ponavadi je najava Amazon iz DE 7-10 dni. ATpost SLO pošta je na minimumu v času normalnega prometa. DHL SLO pošta prihaja prej, če govorimo o Amazonu.
Pod črto gre zadeva veliko bolje in ponavadi ceneje kot nakupi od "lokalnih gigantov". KO te Mimovrste pusti čakat po 2-3 tedne da dobi artikel, ki je označen z "na zalogi pri prodajalcu" se pač v pretežni meri nehaš ubadat z njimi. Sam sem se pred cca. 10 leti. In glej ga zlomka vsako leto še kdaj kaj poklikam in vedno znova ne gre kot bi pričakoval.