Alternativa stari Xsari Picasso?

sad

Guru
24. avg 2007
21.179
9.814
113
Citat:
Uporabnik markoman pravi:
omenjeni "tovornjaki", ki to sploh niso (berlinga vozim tudi sam), konkurirajo predvsem po ceni (nižja), višjem sedenju (enako) in prostornosti (večja). odvisno kaj človek išče. ne picasso, ne tovornjački pa niso nek višek vozne dinamike ...

"stara" xsara picasso ne obstaja, obstajajo samo xsara picasso in pa C4 picasso ter C4 grand picasso.
Hehe, Berlingo sploh ni tovornjaček... Prednji konec v ovinkih full ne leti ven...
hysterical-1.gif

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.097
454
83
45
dolenska
A je to letenje iz avinka pri normalni hitrosti? Recimo da imamo ovinek, ki ga s mondijem in r19 speljem v tretji, ne da mi odnasa avto ali cvilijo gume. Pac normalno.

sad

Guru
24. avg 2007
21.179
9.814
113
Ja, normalna vožnja z normalnim avtom. Če greš v ovinek z Berlingom samo gre prednji konec.
Je pa res, da zna biti definicija normalnosti precej širok pojem.
Aja, pa jaz govorim za Berlingo 1, kar ima tudi markoman. Berlinga 2 nisem vozil.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.097
454
83
45
dolenska
Normalna vožnaj mislim, kot jo nekdo uporablja, ne da bi se bal za radarje
smile-1.gif
, ali kot se vozi "družinski" avto, ali kot vozijo penziči. Ker če avto odnaša že pri teh hitrostih, pol je kr nekaj folka za na pisto. Mislim, a taki avti, ki jih kupujejo, ala Picassi, niso za poskušanje mej sposobnosti vozila. Tako, da kar koli govorit v tej smeri, je brez pomena.

Če bo še kaj denarja ostal od nakupa stanovanja, bomo verjetno nabavli picassoja al pa mondeota. Vendar ne gledam toliko na varnost kot na prostornost. Če bi hotel varnost, bi nabavil Patrijo ali kaj podobnega, ker edino to kljubuje kakim šleparju od 42 ton. Sej so filimčki mislim da od Lagun (to se spomnim, pa smarta), ki je notranjost še kr cela sam telo ne prenese več teh sil. Kaj če mi potem nevem kolk huda varnost.
Ljudje, okoli mene, ki vozijo avtomobile, so potemakim, zelo nevarni, ker nimajo raznih pomočkov za reševanja vozil, kot je ABS (si misliš, še tega nimajo), raznih ESP-jev,.....
To mi da mislit, kako potem vozite, če vse te pomagala rabite
confused-1.gif

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.097
454
83
45
dolenska
Hvala, bom mal prebral, sam kar rabim vedet, že vem, ker se skoraj vsak dan vozim s sodelavcem, ki jo ima, v službo. Od sestre možek jo ima. Vse so bile nove kupljene le da ima slednji več opreme.

Le pisanje o teh avtih me moti. Mislim na vozne lastnosti, ker smo se kr nekaj že prevozili, pa ni nas nikol zanašal.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Ma itak nekateri pretiravajo 100 na uro.
Najmanj 5 * na NCAP, pa ABS pa ESP, pa ŽBLJ in ŽNJ.....
Me zanima, če so v šoli bili tudi tako pedantni in so za vsak SVOJ izdelek dobili 5 (oz. 10, če so kdaj bili na faksu)
evil.gif

Skratka, zelo v redu avtek, če bi kupoval kaj novega, bi resno razmišljal v tej smeri.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.097
454
83
45
dolenska
Ja, kakupak. Ti decki se potemtakem nebi upal vsedet v oldija, kaj sele peljat. Da ne omenim kaj lahko delas s 35 let starim traktorjem. Res me zanima kje zivijo, da jih ne ukradejo. No jaz kolebam med mondeotom in pikasotom. Tut grand senik ni svoh, sam nekak ne zaupam vec renoju.