Alternativa stari Xsari Picasso?

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Ojla!

Domači so se zagledali v Xsaro Pikaso, model ki kar noče in noče izginiti.

Skratka, avto za 12 jurjev.

Je kakšna alternativa? Želje so "sedenje višje" (kako tipično)

In še, je 1,6 HDi motor vreden jurja več, v smislu zanesljvosti v primerjavi z bencincem?

P.S.: vem da je Andy1 že spraševal podobno lani.

Predlogi?

Aja, Renault odpade
smile-1.gif

LP,
PIC

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
HDI je full dober motor. Vredno
wink-1.gif
.
Nakup tega avta je pameten in dober.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.098
6.936
113
pri taščici
samo ga baje ni pametno čipat... so že imei probeme s sklopko pri čipanih....
no pa saj stari ga najbrž ne bojo čipal ali pač?

odvisno od dolžine voženj.... za od trgovine do trgovine bo tud bencinc najbrž OK.....

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Midva sva kupila Xsaro Picasso 1.6 16V bencinarja. Potegne dobro, tudi Vectrix-a sem že vlekel na moto prikolici, pokuri pa cca. 6.3l/100km pri 100km/h.

Vsekakor veliko avta za malo denarja.

Nazadnje urejeno:

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Ne, ni alternative...
za 12 jurjev in da je tako velik NOV enoprostorec je ni. Vse je ali dražje ali pa manjše. Vem, ker sem lansko jesen tudi sam gledal. Na koncu sem vzel XP bencinarja in jo dal predelati na plin.
cheer.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Citat:
Uporabnik Mare77 pravi:
Ne, ni alternative...
za 12 jurjev in da je tako velik NOV enoprostorec je ni. Vse je ali dražje ali pa manjše. Vem, ker sem lansko jesen tudi sam gledal. Na koncu sem vzel XP bencinarja in jo dal predelati na plin.
cheer.gif

Kam in za koliko si jo dal predelati? Dela ok?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.147
4.129
113
Citat:
Uporabnik Mare77 pravi:
Ne, ni alternative...
za 12 jurjev in da je tako velik NOV enoprostorec je ni.

Nov?

Za avto, ki je na trgu že hmmm 12 let bi bilo še 12k preveč. Aja pa 12k je z opremo na ravni leta ko so jo začeli delat (drugače uradni cenik govori o ceni 20k) ...

Je pa res da če se jo dobi za 12k je to dobra ponudba - ampak verjetno to ni cena za dizla ampak za oskubljenega bencinca. Alternative direktne ni - recimo zanimiva bi bila Kia Venga ki je "mini" enoprostorec, kjer se sedi višje ampak je malo "manjši" (je pa nov model, cene od 12.9k dalje).

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
O kakšnem oskubljencu to govoriš? Ta Picasso za 12k EUR ima dosti dodatne opreme.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Saj res ne zgleda tako slabo, kar se opreme tiče. Ima avtomatsko klimo in tempomat, kar je super. Mene bolj skrbi varnost, ki verjetno ne sodi v leto 2010. Ne vem, če bi družino zaupal konstrukcijsko zastarelemu avtomobilu.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.147
4.129
113
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
O kakšnem oskubljencu to govoriš? Ta Picasso za 12k EUR ima dosti dodatne opreme.

Npr.? Dobim sicer samo opremo za elegance plus (ki stane 20k), tako da domnevam da je "elegance" oskubljena verzija tega!
grin1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.147
4.129
113
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Saj res ne zgleda tako slabo, kar se opreme tiče. Ima avtomatsko klimo in tempomat, kar je super. Mene bolj skrbi varnost, ki verjetno ne sodi v leto 2010. Ne vem, če bi družino zaupal konstrukcijsko zastarelemu avtomobilu.

Aja, pa cena 12k velja (samo) za fininanciranje preko citroen lizinga!
tongue-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Ja saj vzameš minimalca pa odplačaš po pol leta, pa spušiš, kaj vem 200€. Zdaj se očitno že vsi avtomobili prek lizinga kupujejo. Če ne moreš skeširat avtomobila pa itak nikjer nimaš veliko izbire.

cat

Fizikalc
3. sep 2007
915
81
28
Sem bil pred podobno dilemo slabo leto nazaj, na koncu sem boljši polovici privoščil novo Xsaro 1.6

Kar pa se tiče opreme : radio s cd, električne šipe spredaj, avtomatska klima, brisalci, zaklepanje, tempomat, limiter, board computer, obvolanske kontrole in kar je najpomebnejše : mizici za otroke zadaj
smile-1.gif

Za v službo in prevažati otroke v šolo več kot dovolj. Z avtom zadovoljni, razen s porabo - ne pridemo pod 7.9

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.147
4.129
113
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Ja saj vzameš minimalca pa odplačaš po pol leta, pa spušiš, kaj vem 200€. Zdaj se očitno že vsi avtomobili prek lizinga kupujejo. Če ne moreš skeširat avtomobila pa itak nikjer nimaš veliko izbire.

Ja sej je verjetno tudi pogoj tak da ne moreš tega naredit ... verjetno zato dajo avto za "12k"!

Maci se je nekaj oglasila, ampak je pobrisala post .. no samo na hitro, če to ni res potem je avto super nakup. Ampak po logiki "če je nekaj prepoceni potem verjetno ni resnično" bi rekel da je ravno v temu fora in da je avto na koncu čisto primerljiv z drugimi - razen tega da je star 10+ let!

22. jul 2007
13.575
1.758
113
124
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Midva sva kupila Xsaro Picasso 1.6 16V bencinarja. Potegne dobro, tudi Vectrix-a sem že vlekel na moto prikolici, pokuri pa cca. 6.3l/100km pri 100km/h.

Vsekakor veliko avta za malo denarja.
sumljivo nizka poraba
grims-1.gif
LPWWY

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.147
4.129
113
Glede na to da je na poraba.com precej teh avto se vidi da je realna poraba od 7.5l do 9.5l - tovarniško govorimo o kombinirani porabi 7.3l. Torej pod 7l/100km na daljši interval je nemogoče!
evil.gif

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik brgo pravi:

Ja sej je verjetno tudi pogoj tak da ne moreš tega naredit ... verjetno zato dajo avto za "12k"!

Maci se je nekaj oglasila, ampak je pobrisala post .. no samo na hitro, če to ni res potem je avto super nakup. Ampak po logiki "če je nekaj prepoceni potem verjetno ni resnično" bi rekel da je ravno v temu fora in da je avto na koncu čisto primerljiv z drugimi - razen tega da je star 10+ let!

Zakaj ne moreš tega naredit? BPF financiranje ni čisto nič drugačno od ostalih, pravzaprav je to SKB leasing, samo da je kao Citroenov.
Vse je odvisno od pologa in dobe odplačila, kot povsod.

Avto ni prepoceni, dejstvo je, da je zunaj že 10 let in da je tudi nov model v prodaji, ne morejo prodajati Xsare Picasso za isto ceno kot C4 picasso.

Večina znamk obdrži dobro prodajan model v svoji ponudbi, ki se še naprej prodaja zaradi dobre cene in opremljenosti, tako kot Citroen prodaja Xsaro Picasso, tako smo na Oplu prodajali Astro Classic, tako so na Peugeotu naredili nov 206 SW...

Nobene fore ni.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik brgo pravi:

Aja, pa cena 12k velja (samo) za fininanciranje preko citroen lizinga!
tongue-1.gif

Dej prosim ne govori, če ne veš o čem govoriš. Midva sva ga vzela na keš in sva ga dobila za 12kEUR. In to polno opremljenega.

Dej, k se sramotiš.