Obe sta v uporabi. Prva meri alkohol v krvi, druga v izdihanem zrakuZakaj so ob teh predlogih in idejah za znižanje dovoljene stopnje sploh začeli spet uporabljati staro mersko enoto in mejno vrednost 0,5? Če pa je v uporabi že dolgo druga merska enota in mejna vrednost 0,24.
Včasih so še dekline po veselicah hodile in si lahko za promocijo brezplačno pihal. Smo bili že malo nabiti, šli pihat in napihali v rangu 0,7-1,0. Potem smo pa v uri samo vodo spili (pol litra) in šli še enkrat pihat in je pokazalo v rangu 0,2-0,3. To v teh novih enotah, ko je meja 0,24.23 let izpit, vcasih tudi kaj več spil in vozil, (sedaj je tega manj), 3x pihal v življenju, vsakič sem pred tem pil alkoholne pijače ( je pa res da ne zadnjo uro ali pa ne v koma količinah) pa vedno sem pihnil 0,0.
Zakaj?
Enkrat bom reskiral evre za alkohol meter po gostilnah in se testiral.
Da vidim kako za vraga funkcioniram pri 0,2 in pri 0,5.
In ja, od piva al pa kozarca vina (pa da ti ne nabijeta egota in pelješ zaradi tega 2x hitreje) se mi zdi trapasto plačevati kazni in je navadno polnjenje proračuna.
me zanima kolk bo manj potem tistih ki ruknejo 1.1...ne vem ce je ravno problematičen folk do 0,5
Po štirih pirih ali litru vina tudi jaz nimam in nisem imel poguma voziti. (Razen če je "ohcet" kjer se še kaj drugega konzumira kot alkohol, pa tudi kak korak vmes narediš, da vidiš ali si se sposoben stat)ne vem, pri meni je 0,5 več kot 4 pire (preizkušeno)
po 4 pirih sem enostavno nesposoben za na cesto, da ne rečem udobno okajen
Tole je spet ena od nadneumnosti Agencije za varnost prometa in bedaka, ki jo vodi. Igor Velov nima pojma o čem govori in je navaden populist. Prva neumnost je dvig kazni za uporabo mobilnega telefona, druga pa tole.
V celi svoji 21 letni vozniški karieri sem pihal točno enkrat, pa še to sem bil udeležen v prometni nesreči. Poznam deca, ki 10 ur na dan sedi v kombiju in ima telefon stalno na ušesu, pa je v 20 letih plačal točno tri kazni. Mislim, da je vsakemu bedaku, ki ima vsaj eno možgansko celico jasno, da teli ukrepi, ki jih veselo razlaga samovšečni Igor Velov niso namenjeni ničemur. Lahko uzakonijo 0.0, pa bodo ti, ki pihnejo 1,5 še vedno vozil pijani. Podobno je pa z mobilnim telefonom. če bi omenjeni dec plačal 40 kazni, ki bi bile pol manjše bi bilo bolj učinkovito.
Zasut idiotu mail, ga ustavit na ulici in vprašat po zdravju, vse to bo treba, ker samovšečnega bedaka samo to strezni.
Pa načeloma nimam nič proti zaostrovanju kazni za alkohol ampak tale se mi zdi pa precej na pamet. Samo zato, da se reče, da se nekaj dela v tej smeri. Obstajajo kje podatki koliko nesreč povzročijo vozniki, ki napihajo manj kot 0,5 ampak več kot 0,2? Da se vidi koliko smo pridobili na varnosti s tem ukrepom?