Da ne odpiram nove teme bom pisal kar v to.
Zelo dobremu prijatelju(sedaj bivšemu) sem posodil oktobra denar(3 mestna cifra), ker je bil brez in ga je nujno potreboval. Rekel sem mu, da se ne mudi s tem in naj ga prinese, ko ga bo imel. Do preteklega tedna si je privoščil ogromno stvari(nov rabljen avto, nove 17 col gume, obleke, žuri, opremljanje stanovanja..) in sem mu kulturno omenil kaj je zdaj z mojim denarjem in kdaj misli vrnit. Sam pri sebi sem si mislil, če ima denar za vse pizd***** tega sveta, zakaj ga meni ne more vrnit. Čez dva dni mi ga je v lokalu vrgel na mizo pred mene brez, da bi rekel hvala in mi samo rekel, da sem slab prijatelj, ker sem obljubil, da bom čakal in da je mislil s tem denarjem punci kupit darilo in ga sedaj ne more. Od tistega se ni več oglašal na telefon pa sva se poznala od plenic naprej in sem tudi sam pri sebi rekel, da takih prijateljem res ne potrebujem.
Že od prej sem imel od sodelavca slabo denarno izkušnjo, ko mi je vračal 10€ kar 2 meseca in mu nisem nič rekel do trenutka, ko je spet hotel, da mu posodim za cigarete. No čez en teden sem dobil denar nazaj in tisti sodelavec me sploh ni več pozdravljal.
Sam si redko sposodim denar in če si ga že, ga vrnem takoj, ko spet vidim človeka. Vedno zraven dodam še kak € več za kavo ali dve, samo zaradi hvaležnosti.
Denarja do groba več ne posodim nikomor več, razen družinskim članom in ožjim sorodnikom pri katerih vem, da bodo sigurno vrnili. Rajši pošljem 10€ kaki humanitarni organizaciji, kot pa spet posojam.