Ali kaj nabirate gobe?

zajfa

PEPČEK 2007
26. nov 2007
1.022
0
36
Mrzli vrh nad Žirmi
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Ok, ko prideš do 1000, povej.

Sedaj sem nekje na 650 komadov raje sem zaokrožil navzdol.

Danes in včeraj nabral 6 košar gob-stare,mlade.

Očitno imamo letos top, kar se tiče gob.

Samo od danes brez zares starih gob.
Okol 13 kg jih je na sliki...5 kg mladih

Nazadnje urejeno:

zajfa

PEPČEK 2007
26. nov 2007
1.022
0
36
Mrzli vrh nad Žirmi
Citat:
Uporabnik sass pravi:
eno laično vprašanje: ali se da katere od teh gob presaditi / posaditi? namreč na koncu mojega travnika imam en senčen kot, kjer bi jih recimo lahko malo gojil

Jurčki so zelo natančni.
Če ga vidiš ne bo več zrastel (100%). Medtem, ko druge gobe, kljub temu, da jih vidiš rastejo anprej (marele, lisičke, ....)
Pogoji za rastje so dovolj vlage (niti ne tako zelo pomeben dež), dovolj sonca in toplote (bolje 20 kot 10), za luno pa nisem čisto prepričan, ampak povem (sedaj je mlada), čas najpogosteje v mesecu Septembru, najslabše rastejo na sončni strani-najraje pa nasprot tega. Rastejo pa najraje pri kakšnih smrekah in tudi pod kakšnimi smrekcami (recmo 10 metrov višine), spodaj posuto od iglc.
Je pa tako tam, ko je veliko gobarjev tud ne pričakovat velik gob, gobe rabjo MIR. Sedajle iz glave ne vem, kako se reče tisti "mreži" no in, če stopiš kao na tisto zadevo prekineš rastje drugih gob, ampak to naj bi se pisalo v knjigah. Jaz vem iz izkušenj, da čeprav tam hodiš dobim čez 1 ali 2 dni spet dovolj jurčkov.
Pri nas rastejo vsepovsod, ampak brez smrek v gozdu bi bila zelo revščina. (izkušenje iz drugih gozdov, ko je sam listavec)

Z nabiranjem gob se ukvarjam čist IZ HOBIJA

Nazadnje urejeno:

B81

22. jul 2007
37.010
10.539
113
Na tržnico z njimi
smile-1.gif

zajfa

PEPČEK 2007
26. nov 2007
1.022
0
36
Mrzli vrh nad Žirmi
Tele in včerajšnje (teh ni na sliki) sem moral prodat, ker je rekla mama, da se ne bo je*ala že tako je rabla 2-3 ure, da jih je spucala, ker jaz nosim domov povsem neščiščene.
Itak je ostal gnar njen, ker jaz nič ne želim.

Nazadnje urejeno:

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Citat:
Uporabnik zajfa pravi:
Tele in včerajšnje (teh ni na sliki) sem moral prodat, ker je rekla mama, da se ne bo je*ala že tako je rabla 2-3 ure, da jih je spucala, ker jaz nosim domov povsem neščiščene.
Itak je ostal gnar njen, ker jaz nič ne želim.

Bravo. Potem pa si gobar...ni kaj. Gobe očistiš v gozdu z nekim razlogom?!?!?
uf-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
samo si res blsav da ne greš to prodat na tržnico. babice majo na placu take cene da neveš če bi se smejal ali jokal zraven. ti prideš z polovično ceno, prodaš vse v 3 urah, zaslužiš pa pol plače