Alfa 156 2.4JTD vs VW Passat TDI vs Volvo S60 D5

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.767
167
63
V6 zna imet zelo drag veliki servis. 2x menjava jermena. Pomojem moraš gledat za kakim BMW 2,5D, vrstni 6 cilindraš z verigo.

lp

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
grin1.gif

Prenovo za mene
zmaga.gif

Rigler

Pripravnik
2. feb 2008
34
0
6
Včeraj sem videl zelo všečen avto, Subaru Legacy limuzina in je biu kr fajn za pogledat pa tudi deloval je bolj imenitno.

Samo na netu ni dizlov :S

Ja nagibam se k Passatu, ker nekako je edini ki ga niste pretirano pograjali. Izgleda da je res nekaj na tem da tako drži ceno. Vprašanje ostane edino le motor. Torej ali mi bo 1.9 odgovarjal ali 2.5?

LP,
Jernej

mp_63

Pripravnik
30. jul 2007
480
0
16
Z duhom povsod...
Subaruji so zelo uredu avti. Vem za Foresterja in dva Legacija, ki nimajo nič problemov (vsi trije preko 200 kkm, do max 4 leta starosti), le redna vzdrževanja in to je to
wink-1.gif

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
1.9 v zmogljivostih ne zaostaja kaj dosti, vzdrzevanje je precej cenejse, ce pa ti to ni problem vzemi 2.5 ker sestak se vseeno lepse pelje.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Pa še rabljenim zna zdle cena past, k je novi model pršu.... edin če te moti, da imaš "star" avto.

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Citat:
Uporabnik der_Alte pravi:
Jaz 156 sploh gledal ne bi. Če že Alfa, potem 166. Nekaterim Thesis ni všeč, predvsem tatovom ne.
evil.gif
Se pa zato zelo lepo pelje.

Saaba 9-5 s 3.0 V6 dieslom se pa izogibaj. Problematičen Isuzujev motor.

Kot je napisal der_alte si poglej alfo 166. Velik prostoren avto z dobršno mero udobja in športnosti.

Rigler

Pripravnik
2. feb 2008
34
0
6
- ja Subaru nima dizla v Legacy-u, čeprav ali niso razvili nek dizel?
- Alfa 166 je lep avto in JTD je verjetno nekaj boljšega, notranjost pa me nekako ne pritegne
- Mazda 6 , na to sem čisto pozabil:d tole bi znalo biti dobra izbira, pa še lepa je in japonska znamka je kar pomeni da se verjetno ne kvari
Passat ja se strinjam da bi se dalo z 2.5 TDI lepše peljati, sedaj še malce preračunavam cene, ker izbire (tiste dobre) ni tako veliko

Zdej me matra tale Passat in pa Mazda, oba sta lepa znotraj in navzven, oba kvalitetna in res dobra avtomobila. Mazda škoda da nima 6 valjnega dizla.
Cenovno sta tudi tam tam, če gleda 2.5 TDI je seveda dražji. Oprema se mi tudi zdi da je bogatejša pri Passatu. Samo Mazda je tako zelo lepa in deluje zelo sveže.

Treba se bo počasi odločit, vsega imam že preveč v glavi, izbor bom zožal.

Ta teden bom odločil.

LP,
Jernej

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.415
2.372
113
Pomurje
Kere letnike Mazde 6 pa gledaš?

Do prenove, ki je bila 05 ali 06 so zelo glasne. Tak da za avtocesto ni dobra izbira. Pa rja jih malo daje.
Modeli po tem letniku so OK!

Lp

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Sem se imel priliko peljat v Mazdi 6, diesel, 130KM (tam nekje, ne vem tocno). Nic posebnega, dokler mi lastnik ni omenil, da bo avto ravnokar imel 300.000km in so imeli do zdaj samo redne servise. Ohranjena je bila pri teh km "v nulo" - zgledala je kot nova. Zgleda, da je 6ka precej kvaliteten avto.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Jaz ti svetujem da najdeš tule na forumu kakega borca, ki si lasti avto iz tvojega izbora, pa naj ti ga dahne za en test...da dobiš vsaj približen občutek a se splača še kaj gledati v tej smeri ali raje pozabiš vse skupaj ter gledaš drugo znamko/motor.

Razlika med 4 in 6 cilindri (vsaj kar se občutka tiče) je res opazna...kako pa je stanje na cesti je pa druga pesem...tako da predno rečeš dokonečn ne ali da...naredi raje kak krog. Pa pri tvojih kilometrih bi se sam predvsem oziral na čim manjšo porabo...že razlika 0,5 litra na 100 km tebi letno (pri tvoji kilometirni) pomeni 500 EUR.

Realno sliko kaj je boljše/optimalno pa težko dobiš...ker vsak predvsem svoje hvali.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
mal offtopic... kolk teb žre? Pred čipanjem pa po čipanju....

Se pa strinjam... pri takih ogromnih kilometrinah se ti bo poznala majhna poraba. Tako da verjetno bi znal bit glede tega Passat najboljša izbira... pri nas je poraba 105 konjskega TDI-ja smešno majhna. Fotr ga ma skos pod 5.5 litri s tem, da je dnevno cca 70km relacije in 15km mestne gužve.

Sicer mi je Mazda lepša in bi jo jst (za kilometre k jih jst delam) zihr zbral... samo kot je vincent rekel. 500€ ni malo in s tem lahko že pokriješ vse morebitne izredne sroške...... čeprav pri Mazdi pa itak ni izrednih stroškov - pa si spet na istm
evil.gif

Nazadnje urejeno:

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
mal offtopic... kolk teb žre? Pred čipanjem pa po čipanju....

Ni razlike v porabi...prej za odtenek (kak deci) manj.

Meni trenutno žre kar dosti (6,8 po BC-ju preko zime)...ampak je relacija bolj izjema kot pravilo...ostalo se pa vse vrti v rangu 10 km...tako da, glede na tip vožnje še vedno hudo malo.

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
No meni je Mazda6 čisto OK zato sem ti predlagal njo. Da bi rjavela jaz nebi vedel, me pa zelo čudi to, tega nebi pričakoval.
Poraba dizla pa je res malce večja kot pri TDiju, to pa je res. Pelje se dobro, res ja deleč od Citroena C5, ampak je nekako v rangu Passata.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Subaru Legacy boxer diesel:

Link1
link2
link3

Vsekakor so gal ravno lansirali in verjetno ne bo nevemkoliko poceni... Ampak Subaru je tak, kupiš, voziš večno... upajmo da se dizelček tudi izkaže na dolgi rok, karakteristike so super (vsaj na papirju).

Rigler

Pripravnik
2. feb 2008
34
0
6
Zanimivo tale Legacy dizel, bi bil superca če bi naredili kakega 6 valjneg dizla.

Mazda pol veliko porabi, nekako čutim da je Passat tukaj favoriziran.

Naj vas pozitivno presenetim, danes sem peljal Škodo Superb 2.5 TDI V6 mislim da 155KM in moram rečt da sem navdušen. Velik in udoben avto in lep, sicer se mi zdi iz mesta ko spelješ malo glasen ,a na avtocesti je fajn za peljat, podvozje je super in še armatura je bila zelo lepa, dvobarvna.

Razmišljam o nakupu le-te Škodice.

Čakam vaše mnenje dragi uporabniki. Ker recimo ženi pa ni všeč ker je Škoda, vendar nebo imela odločilne besede, ampak me malo jezi ko pravi da grem iz Opla na Škodo in da je to slabše. Njej so tudi všeč nemški avtomobili.

Bomo videli.

LP,
Jernej

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.