AKTUALNO: LETNE PNEVMATIKE - testi, cene ...

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.365
235
63
Citat:
Uporabnik Infernus pravi:
Citat:
Uporabnik ishtar007 pravi:
Točno tole Dunlopko sem dal pred slabim mesecem gor, pa se že občutno pozna da je pobralo gumo (sodelavec mi zadnjič niti ni verjel, da je pravzaprav še čisto nova guma)... Sicer lepo lima, vendar me nekako skrbi, da bodo v jeseni gume za v kanto, namesto, da bi zdržale vsaj 2 sezoni. Drugače pa nimam pripomb na gumo, edino tale obraba me je hudo razočaral.

Koliko km si pa naredil z njimi? Jaz sem jih dal gor lani julija in do sredine oktobra naredil ~15k km in so gume obrabljene približno isto kot kakšna druga letna guma. Zdaj sem pa z letnimi v treh tednih naredil skoraj 4k km pa tudi ne opažam neke hude obrabe.

Z njimi sem v slabem mesecu naredil okoli 6k km, s tem da je bilo kar nekaj hitrejše vožnje (nekaj relacij lj-Idrija-Kobarid-lj). Bomo videli, če jo bo še naprej tako hitro pobiralo. :S

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik sonick pravi:
Menda sem že kje omenil......da sem kupil continentalke sportcontact 2 195/45/15.......

Niti centa mi ni žal
zmaga.gif

Zaj še me samo zanima kako dolgo bodo zdržale s tako agresivno vožnjo
smile-1.gif

Tudi jaz montiral ta teden Contnental Premium Contact 2, 205 55 16. Izredno zadovoljen! Tiha, mehka guma, skratka prava odločitev! Bomo vidli kako se bo odnesla na dolgi rok!

Lp

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Zakaj bi se pa odločil za sport? Rabim pnevmatiko ki je mehka, tiha, zanesljiva in ki se ne obrablja preveč. Nisem eden izmed "bedakov" ki z divjanjem skurijo gumo v eni sezoni. Ne potrebujem tudi pnevmatike ki ima ultra super mega oprijem v ovinkih. Omejitve so zelo nizko nastavljene, kazni so visoke tako da se ne splača... Tako da zato je takšna odločitev! To je enako kot če bi me vprašal zakaj sem se odločil za Bridgestone Turanza in zakaj ne za Potenzo.. čisto enostavno..
wink-1.gif

Lp

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
ponavadi jih tako pozre od divjanja skozi ovinke ker robove vlece pod gumo.

Meni je takole pobralo continental premium contact z vožnjo skoraj izključno po AC in z nobenim pretiravanjem z brzino (okrog 120km/h s tempomatom).

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Pa samo zanimali so me argumenti zakaj ono in ne ono.......ti ap tako litanijo tu meni naklanfaš.......pač sem bil samo radoveden, da vidim kake kriterije gledaš pri gumah.......pomoje v oprijemu in obrabi ni take razlike.......udobje pa lega na mokrem.....tam se mi zdi da se najbolj pozna....

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Brgo, to je popolnoma normalno. Vsako gumo pobere, nobena ni večna! Tudi če se boš 40 vozil
wink-1.gif
Sosed je imel Continentalke PC2 in so ob normalni vožnji zdržale brez težav 60.000km, pa ni najbolj umirjen voznik! Bomo videli so rekli slepi...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Sonick, seveda ti napišem na dolgo in široko če pa naumnosti sprašuješ
smile-1.gif
ki hoče imeti navadni 4 kraki volan in udobne sedeže..

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Brgo, to je popolnoma normalno. Vsako gumo pobere, nobena ni večna! Tudi če se boš 40 vozil
wink-1.gif
Sosed je imel Continentalke PC2 in so ob normalni vožnji zdržale brez težav 60.000km, pa ni najbolj umirjen voznik! Bomo videli so rekli slepi...

Seveda je normalno da se obrabijo. Meni so zdržale zelo veliko, enih 75k bo pa kar. Tisti, ki sem mu odgovoril je pač napisal, da se po zunanjem robu obrabljajo, če veliko divjaš po ovinkih, pri meni so se pa tako s čisto normalno vožnjo naravnost... Moje so bile po zunanjem robu znucane do oznake, po notranjem pa praktično nove.

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.321
151
63
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Ja, 75k ni slabo.. nisem ravno najboljše razumel odgovora, se opravičujem
wink-1.gif

Jaz sem na Potenzi v dveh sezonah naredil 65000 in bodo novemu lastniku služile še vsaj 10kkm... Vožnja pa pač takšna kot je, po predpisih skozi vasi, izven vasi malce hitreje, po avtocesti pa tudi. Sedaj sem pa nataknil Fuldo Excelero. Mi je pač všeč profil
smile-1.gif
.

Jernej

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Jaz sem imel Fuldo Carato, Cristal? mislim da je bilo tako, zimske pnevmatike. Imel sem jih 4 leta, sem bil z njimi zadovoljen!

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.205
26
48
Kakšno je vaše mnenje o Fuldi Carat PROGRESSO 205/55/16? Na testih je samo Fulda carat EXELERO in ne vem, če sta ti gumi med seboj primerljivi.