AKTUALNO: LETNE PNEVMATIKE - testi, cene ...

jezek

Guru
24. jul 2008
3.435
1.438
113
Sam s kontinentalko CPC2 (205/60/15W) nisem preveč zadovoljen. Po mojem gre za gumo polno kompromisov. Za divjanje absolutno ni. Bočne stabilnosti (vsaj v tej dimenziji) nima nobene. Na mokrem sicer drži dobro, vendar te akvaplaning preseneti veliko bolj nepredvidljivo kot pri večini drugih gum. Na suhem zavira ok, tudi pri speljevanju drži, vendar bi lahko ovinek držala bolje. Tudi obraba bi lahko bila manjša. (to so zgolj moje izkušnje in še to s konkretno dimenzijo in hitrostnim razredom).

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Ja saj... bomo vidli kako se bodo odnesle! Drugače pa da ni za divjanje meni ustreza! Ne divjam...

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
KSZ.

Yokohama Parada se da kje dobit teste?

Mislm da so, v AutoBild-u (maš člank na netu) kjer so testiral ta tip gum. Ene 3-4 modele so dal vzporedno.
Na suhem lima, na dežju k po ledu (dobr pretiravam malce). Direkt za naš podnebje
grin1.gif

Nisem vedel da si iz Spanije
smirk-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
KSZ.

Mislm da so, v AutoBild-u (maš člank na netu) kjer so testiral ta tip gum. Ene 3-4 modele so dal vzporedno.
Na suhem lima, na dežju k po ledu (dobr pretiravam malce). Direkt za naš podnebje
grin1.gif

smirk-1.gif

Mislo je poletno divjanje in aprilsko driftanje
smile-1.gif

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Citat:
Uporabnik Slick pravi:
A je še kdo opazil, da manjka Pirelli? Je prehuda kriza in niso mogli dovolj "podmazati"?
Prejšnja leta so bili vedno med prvimi, zdaj pa jih sploh ni med rezultati. Teli testi se mi zdijo vedno manj kredibilni.
Guma, ki jo v tem testu ne priporočajo, je bila pred dvema letoma na drugem mestu. Zdaj ali oni slabše gume delajo ali pa tile, ki testirajo, ne vedo kaj počnejo.
sprasujem se.gif

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
KSZ.

grin1.gif

smirk-1.gif

Kaj ni jasno?? Sarkazem itd
grin1.gif

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik timecop pravi:
Citat:
Uporabnik Slick pravi:
A je še kdo opazil, da manjka Pirelli? Je prehuda kriza in niso mogli dovolj "podmazati"?
Prejšnja leta so bili vedno med prvimi, zdaj pa jih sploh ni med rezultati. Teli testi se mi zdijo vedno manj kredibilni.
Guma, ki jo v tem testu ne priporočajo, je bila pred dvema letoma na drugem mestu. Zdaj ali oni slabše gume delajo ali pa tile, ki testirajo, ne vedo kaj počnejo.
sprasujem se.gif

Z razvoj še nisi slišal?? Je bil btw test narejen na istem avtu in v isti dimenziji, ista nosilnost, hitrostni razred??

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
na razlicnih avtih se lahko guma ful razlicno obnasa, enako velja za razlicne dimenzije.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
na razlicnih avtih se lahko guma ful razlicno obnasa, enako velja za razlicne dimenzije.

Hočeš povedat da mama recimo dve m3, in bodo na eni bol držale kot na drugi?

Al si hoto rečt da bodo na m3 boljše kot na rs4? (ni to nekak jasno? da bo različno, ne kaj bo dejansko boljše da me kak audi farer ne ubije)

Kaj se tiče dimenzij pa je logično da bodo široke gme bol primle na vročem asfaltu, in manj na mokrem in mrzlem,...

Nazadnje urejeno:

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Ista dimenzija in hitrostni razred, za nosilnost in testni avto pa ne bi vedel, v čem je pa potem sploh smisel teh testov, če se guma od avta do avta drugače obnaša in na podlagi česa jo lahko priporočajo, potemtakem jo lahko priporočajo samo za avto na katerem je bila testirana.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Potem tukaj ne testirajo gum na splošno, ampak samo določene kombinacije. Jebeš potem take teste. Tista Michelinka, ki je zdaj druga in bila prej bolj zadaj ima še vedno isto ime, isti profil in grem skoraj stavit, da niti ne kaj dosti drugačno sestavo. Ker če že doseže tako izboljšanje rezultatov, potem pa ima gumarska industrija slabši marketing kot lokalna burekdžinica.

Posebej se mi pa na tem testu zdi največja neumnost, da ima postavka vožnja na suhi cesti enako težo kot obraba.
13.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Ma sej ti testi so tudi tako tako. Testirat eno gumo na večih avtih tut negre, da bi se dalo rečt recimo mišelinka je super za lahke avte, GY pa za težke recimo,... Oni pač povzamejo neke normalne kriterije, obraba, glasnost, oprijem, to pa je to. 90% vozinkov itak negre nikol
niti do polovice zmožnosti gum, kajšele ekstreme ko bi bilo potrebno vedet bo ta guma zdržala ali ne. Nekdo ki pa ima avto z 300hp
pa vrjetno tut ne bo na gumah šparal, če že pri avtu, registraciji, porabi, itd ne,...

Sam plačujem nadpovprečno za gume, ker me je zbrisalo s ceste samo enkrat, hvalabogu brez poškodb in škode na avtu,
ampak so bile v tistem ovinu izključno krive slabe gume. Sicer ne servisiram svojga avta po datumih, bol po občutku, tut
pazim nanj ne pretirano ker to je za mene delovni stroj ne pa družinski ponos, ampak za gume se pa vedno olajšam za kakega jurčka (+felne; rabljeno kupujemo ker je recesija),
je vsaj 3 sezone zares mir, in tut ko se malo igram kje, vem da me nebodo pustile na cedilu,...

Nazadnje urejeno:

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik timecop pravi:
Ista dimenzija in hitrostni razred, za nosilnost in testni avto pa ne bi vedel, v čem je pa potem sploh smisel teh testov, če se guma od avta do avta drugače obnaša in na podlagi česa jo lahko priporočajo, potemtakem jo lahko priporočajo samo za avto na katerem je bila testirana.

Še to nesmejo, ker večinoma imajo te firme z avtofirmami pogodbe in bi se zbunli. Posledično ma lowbudget continental isto oceno ko
en pireli,...

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.003
-1.289
113
Citat:
Uporabnik kihko pravi:
Pirellija ni, ker so med testom ugotovili, da imajo gume namenjene prvi vgradnji in so jih potem izlocili.

Če so za 1. vgradnjo-

moje vprašanje:
so slabše ali boljše?

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Kdo te je tak svinjsko grdo nafukal da si za Yokohame dal jurja?
crazy1.gif

V osnovi naj bi gume bojda stale 350-370€,...

Nasedel sem pa na tole;

Yokohama’s Parada defines tuner-performance standards by exceeding expectations for performance and looks. Parada raises the bar on the premium performance offering for street tuners. Parada spec’s ultra low void shoulder enhances vehicle stability. This innovative design decreases the groove are in the shoulder and increases rubber-to road contact. A reinforced sidewall construction is incorporated into every parda spec 2 tyres. Yokohama created a new casing cord and rubber bead construction reinforcement which allow for more load-carrying capability. Additionally steering response is enhanced.
Grip in Dry: 4.5 out of 5
Grip in wet: 4.5 out of 5
Overall performance: 4.5 out of 5

Jurčka je z novimi felgami, tak da mislim da sn dobro kupo vsaj upam.

Nazadnje urejeno:

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Katera dimenzija?
Parada je bolj "Tuning" guma tako kot je napisal CupraR, zelo dobra v suhem in kvecjemu povprecna v mokrem.

Nazadnje urejeno: