AKTUALNO: LETNE PNEVMATIKE - testi, cene ...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Imam naročene Continental Premium Contact 2, 205 55 16 in bomo vidli kako se bodo odnesle
smile-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Sem kolebal tudi med Michelinkami ampak so mi jih odsvetovali in sicer naj ne bi bile tako zelo odlične po sezoni ali dveh.. Jaz pa imam en par letnih gum sigurno 3 sezone.. Tako da treba vse dejavnike pogledat... Je pa dejstvo da med temi vrhunskimi modeli pnevmatik ne moreš falit (GY, Michelin, Bridgestone, Continental, Dunlop..). Jaz sem izbral Continentalko zato ker prvič poznam gume tega proizvajalca in so odlične kot drugo pa bi naj bila najudobnejša izmed gum med katerimi sem izbiral... To pa zna priti prav predvsem na naših uničenih Mariborskih cestah...

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Velik minus Michelinkam je predvsem cena, ker jih prodajajo kot zlate. Po testih naj bi bile med najmanj obrabljivimi, ampak nekateri pravijo, da na račun tega, da postanejo trde in posledično slabše v dežju. No jaz imam na avtu 3 leta stare, kupil skoraj nič rabljene, pa držijo super tudi v dežju.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Saj pravim tukaj je prvih nekaj pnevmatik vrhunskih in so razlike zanemarljive, stvar okusa in kdo kdaj pač rabi! Drugače pa so cene tu nekje, vse so približno enako drage... +- 8-9€...

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.087
448
83
45
dolenska
Fuldo Progresso uporabljam že par let in sem več kot zadovoljen z njo. moem sam še pogledat, če se jo dobi s robom in tut letos ostanem na njih. Lahko bi dopisali, d ase res lepo drži ceste na mokrem cestišču.

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.281
191
63
A je še kdo opazil, da manjka Pirelli? Je prehuda kriza in niso mogli dovolj "podmazati"?
Prejšnja leta so bili vedno med prvimi, zdaj pa jih sploh ni med rezultati. Teli testi se mi zdijo vedno manj kredibilni.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
A ker se pirelli odloči, da ne bo dal gum na test (kar se ponavadi zgodi, ko proizvajalec oceni, da bo rezultat preslab), so testi manj kredibilni?
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

kihko

Pripravnik
15. sep 2007
474
0
16
Pirellija ni, ker so med testom ugotovili, da imajo gume namenjene prvi vgradnji in so jih potem izlocili.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Teli testi se mi zdijo vedno manj kredibilni.
Men tud. Še posebno od takrat ko je SJTV1 povedal da so oni na avtomagazinu testiral gume in "modro!" ugotovili, da so letne gume pozimi boljše od zimskih.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.087
448
83
45
dolenska
Ker je tema o gumah, Sem napisal, da mi Fulda Proggreso zelo dobro služijo. Ker pa sem uporabil ednino, se pravi za en komad gume, se sliši "da sem več kot zadovoljen z njo.
te gumice se lepo držijo ceste, na suhem in mokrem. Nisem imel nikol kake F1, zako, d ane vem koliko so slabše od teh.
Pa niti se ne radirajo tako hitr. Če ga goniš mal bolj, pa gredo kr hitr. Prijatel, jih je mel na calibri (iz Sevnice) le za 10000 km. Je mal norca.Meni služijo 3 sezone.
Ni se šlo za babo.
smile-1.gif
(pacek stari)

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
KSZ.

Yokohama Parada se da kje dobit teste?

Mislm da so, v AutoBild-u (maš člank na netu) kjer so testiral ta tip gum. Ene 3-4 modele so dal vzporedno.
Na suhem lima, na dežju k po ledu (dobr pretiravam malce). Direkt za naš podnebje
grin1.gif