Citat:
Uporabnik Raveman pravi:
Letel bi v Peking...potem malo potoval in nazaj recimo po možnosti iz Honkonga...ali pa Pekinga če je treba...pač 1dan železnice nazaj
Drugače pa če ma kdo kakšen predlog notranjega leta (poceni) kam na obalo...da recimo 16dni kitajske pa recimo še 5 dni izležavanja Bali pa od tam domov
... ali pa kaki Filipini...ne vem...odprt za predloge...
Nisi napisal od kod.... zato sem dal primer Munchen.
Munich to Beijing on the 02-Jul
Beijing to Hong Kong on the 15-Jul
Hong Kong to Vienna on the 21-Jul
1 Adult
od 886,12 EUR naprej... sigurno pa se najde še kje ceneje.
Vse zgoraj navedeno je z V Star Alliance, Air China in Lufthansa
Let MUC - PEK traja 9h55m
PEK-HKG (odvisno od linije) 3h15m do 3h45m
HKG-PEK pa odvisno, ali boš prestopal v Pekingu ali Frankfurtu.... ali pa direkt.... 13-19h (sliši se ogromno, a upoštevati je potrebno prestopanje časovnega pasa...)
HKG sem dal skozi v avgustu 2014... tja sem šel s 5kg prtljage, nazaj s 48
Elektronika bistveno ceneje kot pri nas, hrana tudi. Za preračun valut iz HongKong Dollarjev v EUR ni neke hude panike.... 10 HKD= 1 EUR.
Npr. McDonalds menu je od 24 HKD naprej.... na letališču pa je dražje, celih 42HKD
Za transport se splača vzeti Octopuss kartico...cena 150 HKD, od tega je 50 HKD oz. 5 EUR za kavcijo, 10 EUR oz. 100HKD pa je uporabnega.
Kartica Octopuss velja tudi za nakup v večini kioskov, dostikrat tudi pri vstopninah v muzeje itd.... večina pa jih je itak zastonj...
Najdražji prevoz, ki sem ga plačal, je bil na drug konec HKG in je stal neverjetnih 9,2 HKD
Obvezen ogled, če si v HKG:
a) Celinski del - Kowloon
- Vsak večer ob 20uri Simphony of lights - lightshow po glasbi v Victoria Harbour - Metro postaja Tsim Sha Tsui ali East Tsim Sha Tsui..
- Avenue of Stars
- Space Museum
- Tsim Sha Tsui park - v bistvu v kateri koli park greš, so nenormalno dobro urejeni...
- Zanimiv je tudi Kai Tak - bivše letališče, spremenjeno v park in postajališče za križarke...zadeva je nekoliko nedostopna, metro do tja ne vozi, potrebna kombinacija z avtobusom
b) Otoški del - Hong Kong v originalu
- Cultural Plaza - v okolici same znane stavbe iz vseh filmov, sicer vidne iz celinske strani, kot so npr. Bank Of China ipd.
- The Peak
- Botanični vrt
- Živalski vrt na odprtem
c) Drugo
- računalniški center (Golden dragon computer center) ... če si freak... se ti zmeša... ni da ni...
- Appliu street - stojnice...
- ostale stojnice.. od hrane do pijače... biciklov pa televizij.... vse se najde...
LP M