Ve kdo, če npr.: rezerviraš let Stockholm - Vienna - Male in vstopiš komaj na Dunaju, to gre skozi???
Obujam temo..
Prej sem videl en nelogičen primer letalskih kart, in sicer z Austrian airlines (preveril tudi na njihovi spletni strani)..
Torej, let Stockholm - Vienna - Male (postanek na dunaju, povratna podobno) od 17.12. do 26.12 za 515 eur.
Če pa izberem let Vienna - Male (isti termin (isti let) kot zgoraj), pa je cena skoraj 1000 eur...
Torej v prvem primeru sta 2 leta več za skoraj pol cene..
Ve kdo, če npr.: rezerviraš let Stockholm - Vienna - Male in vstopiš komaj na Dunaju, to gre skozi???
Če so vmes različni prevozniki, bi moral dobiti ob razervaciji/potrditivi komentar (droben tisk), da gre za ločene lete (in potem je jasno kaj vse potegne za sabo - nobene odgovornosti za zamude - razen standarda, ki je neuporaben za vezane lete, prevzemm prtljage in nov check-in na vmesnem letališču, ....).To se sicer strinjam, ampak kaj če so vmes različni prevozniki?
Od nastetih sem uporabil ze skoraj vse. Vedno brez tezav. Tudi ce so kaksne spremembe, odpovedi, ni pomembno.Na Skyscannerju imam ogledane željene letalske povezave. Imam 1 prestop v obe smeri. Nujno je, da so karte kupljene od A do C, torej da mi ni treba vmes ukvarjati se s prtljago, ki je check-in-ana v letalo. Preko koga naj kupim karte? (PS. Ne gre za nizkocenovnike, pa tudi par evrov razlike v ceni karte bomo požrli, samo da bo čim manj rizika za zaj**.)
Poglej priponko 68641
Jaz povprečno 2x letno dolge lete (na Tajsko) ter še cca 3-4 krat krajši (kanarski, ostala španija, grčija, jug italije...)Kalo pogosto pa letate, da vas je tako strah tega? Jaz ze skoraj 20 let v povprecju vec kot 1x na leto long-haul. Pa se kaksen krajsi vmes.