AC: pri 150 km/h levi pas = vozni pas?

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
In zakaj bi delal prekršek?? za brezveze in na konc se ti model pr 150 spomne da bo kr naenkat na desno zapeljal..
Pri nas se prehiteva po levi, nismo angleži..
pri nas se po AC vozi 130 in ne 180, nismo nemci
grin1.gif

skratka če vincent nima problemov z vožnjo 180 nekomu za ritjo, ne vidim problema, zakaj ge ne bi mogel še prehiteti po desni.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
J. ga sm pač mnenja da 180 po ravnem (relanih lih 165-170) je mal bolj varno kot prehitevanje pr tej brzini po desnem pasu..
O sami hitrosti pa brezveze razglabljat, še vsak je šel hitreje od omejitve po AC
smirk-1.gif

Čeprav sm mnenja da naravnost zna it vsaka opica hitro
grin1.gif
in ne vdim užitka peljat konstantno +150-160 km/h..
Fun is not a straight line
evil.gif

Tako da se pač držmo tega da majo eni lev pas zakupljen
grin1.gif

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik creep pravi:
Al pa se obesis na troblo in drzis, dokler se ne umakne. Zadnjic mi je pocu film, ko so trije vozili v vrhniski klanec. En 80, drugi 79 in tretji 78km/h.
stupid-1.gif

Take je za preluftat. Vozijo kamion, ker majo tiče premajhne in so vsaj nekje lahko pomembni.

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Enkrat sem dozivel na Lj obvoznici, kako je en tepec ob 4h zjutraj vozil po sredinski crti med pasovoma.
stupid-1.gif
Seveda je odvec povedat, da je bil sam na cesti.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Jaz se za take ne sekiram preveč..., pač omejitev je 130km/h, če vozi več kot 130, čakam na primerni razdalji (nikoli se ne limam na rit, ker to se mi zdi skrajno neumno), da se odloči umaknit, blendam mu ne, ker sva oba v prekršku...
Če pa gre po prehitevlnem manj, kot 130 in, da nikogar ne prehiteva, potem mu pa blendnem.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Citat:
Uporabnik sass pravi:
in zakaj ga nisi prehitel po desni?

saj ni bila fora vtem da bi ga hotel na vsak način prehiteti...samo neumno si mi je zdelo.

jaz sem vozil ravno eno malenkost hitreje (kakih 160)..ampak če mene kdo dohiti (pa sem ravno na levem pasu) se mu ob prvi priliki umaknem da gre dalje...in stvar zaključena.
Mi je pa s svojim početjem stopil na živec sem pa malo vlekel (bi se reklo nad njegov ego)...in na koncu je res ugotovil da bo lahko zgolj še blendal (in dalje vozil po levem pasu).

marjan

Pripravnik
25. jul 2007
799
3
18
Citat:
Uporabnik zgrabljenec pravi:
ksz

Kaj pa boste rekli na prehitevanje tovornjak - tovornjak?
aplauz.gif

Dosti se vozim po Nemčiji in mi ni jasno zakaj tovornjakarji v 80% izberejo za prehitevanje desni ovinek, da je ja pot prehitevanja še daljša...

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Citat:
Uporabnik creep pravi:
Enkrat sem dozivel na Lj obvoznici, kako je en tepec ob 4h zjutraj vozil po sredinski crti med pasovoma.
stupid-1.gif

Verjetno je bil pijan in je sledil črti, da je zih ostal na cesti....beenthere.press
crazy1.gif

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Citat:
Uporabnik creep pravi:
stupid-1.gif

beenthere.press
crazy1.gif

Lepo, da si priznal, da si naredil en največji kretenizem,kar je možno.....

Pa upam, da ne zamerš (
roza.gif
), sam mi takele izjave stopjo na živc, da se folk pelje pijan kamorkoli...In potem po možnosti še sesuje 3 avtomobile v roku 8 mesecev (poznam tako osebo.press)...

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Jest v takem primeru "prehitim" po desni, ne da bi sploh kaj blendal. Če je desni pas prost, itak vozim pravilno po desni, če pa je model zaspal na levem pasu, ni moj problem.

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
ponavadi imaš na desni prost odstavni pas, kamor se lahko po potrebi umakneš. s tega stališča je prehitevanje po desni celo varnejše od prehitevanja po levi
grin1.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Citat:
Uporabnik creep pravi:
stupid-1.gif

beenthere.press
crazy1.gif

Lepo, da si priznal, da si naredil en največji kretenizem,kar je možno.....

Pa upam, da ne zamerš (
roza.gif
), sam mi takele izjave stopjo na živc, da se folk pelje pijan kamorkoli...In potem po možnosti še sesuje 3 avtomobile v roku 8 mesecev (poznam tako osebo.press)...

Nič ne zamerim, tako je bilo. Nabasan ko kanta, ampak nič razsul. Še (nok, nok).

Sipi

Pripravnik
14. avg 2007
290
0
16
43
No tudi tisti,ki spijo na levem pasu niso od muh ampak prehitevanje po desni zaradi tega
crazy1.gif

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
ja pa povej kaj naj naredim, če se na umakne po nevem kolkih kilometrih na prazni avtocesti.....naj se za njim vozim še nadaljnih 100km pri hitrosti 110km/h, ker se njemu pač ne da umaknit.....ma ni šans, da se za njim furam....pa tud, če je prehitevanje po desni najhujši prekršek na tem svetu in če jaz pri tem izpadem norc, ki je malo defekten....

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Ne štekam tega prekrška. Kaj pravi CPP v tem primeru, ko en spi pri 110 na prehitevalnem, ti pa normalno voziš 130 po voznem. Je to prehitevanje? Je to samo normalna vožnja in je zaspane v prekršku?